Lugnet före stormen

Det pratas om ett oväder, en storm som är på väg.
Om 40 mm regn.
Här är mulet, inte ett grässtrå rör sig.
Vi tar dagen med ro. Nu frukost efter morgonens löprunda. (Försöker få till en morgonrutin här)
Om jag inte springer direkt på morgonen blir det knappt någon runda framåt kvällen.
Idag kväll får vi nattgäster. ;)

Många skrivande vänner säger: Läs mycket -studera texten.
När jag läser blir jag så uppslukad att jag glömmer att studera texten. Hur gör ni?
Sitter ni med block och penna när ni läser?


Kommentarer
Postat av: Mia Skrifver

Röd penna. Klottrar frenetiskt. Funkar bäst när man kan texten så pass bra att man inte behöver uppslukas. Alltså ibland läsa igenom utan penna och sen följande varv med.

Svar: Ska tänka på det. Så gör jag ju i mina "att skriva" böcker, så varför inte i en vanlig roman. Har aldrig tänkt så. ;) Tack för tipset!

2013-07-30 kl. 12:12:48

URL: http://skrifva.blogspot.fi
Postat av: Kati

Nej, jag är också dålig på det där, men när jag ser något jag gillar eller inte gillar eller reagerar på något i allmänhet brukar jag fundera över hur författaren åstadkommit det.

2013-07-30 kl. 12:21:04

URL: http://katarinapersson.com
Postat av: Kati

Vet inte om den förra kommentaren försvann, skriver den igen: Jag brukar inte heller vara så bra på det där, men jag försöker tänka när jag stöter på något jag gillar eller ogillar varför och hur författaren har gjort. Eller andra saker jag helt enkelt lägger märke till rent skrivtekniskt.

Svar: Ja, det gör jag också, någon extra bra mening eller så. :D

2013-07-30 kl. 15:26:06

URL: http://katarinapersson.com
Postat av: caroline

Jag blir uppslukad av böcker jag tycker är bra och tänker inte alls på de mer tekniska bitarna. När jag däremot skrev min första roman gick jag tillbaka och kollade i favoritböckerna hur de författarna hade gjort när det gällde tempus, dialoger osv.

Svar: Det har jag också gjort faktiskt. Det lär man sig massor på.

2013-07-30 kl. 15:43:48

URL: http://skrivarstudio.blogspot.se
Postat av: Anna Keiler

När jag läser böcker bara för nöjes skull tänker jag oftast inte på hur de är uppbyggda. Och det är väl ett tecken på att boken är så pass bra att man inte stör sig på något. Men ibland, t ex när jag läste Mari Ljungstedt, undrade jag varför hon frångått den gyllene regeln Show, don't tell. Men ska jag läsa för att kolla uppbyggnad och hur andra har gjort, kan jag bara fokusera på det. Då blir det liksom ingen nöjesläsning.
Det ser ut som att ni har det bra på semestern!!

Svar: Nä, det är väl så, att man måste skilja på det. Men att nöjesläsa en bok för att sen läsa den långsamt i studiesyfte, skulle jag ha svårt för. Gillar inte att läsa samma text två gånger.

2013-07-30 kl. 22:54:58

URL: http://annakeiler.wordpress.com
Postat av: Fia Filur

När jag läser en ny bok så vill jag helt gå upp i upplevelsen och bara njuta, men det händer ibland att jag känner igen vissa mönster i dramturgin eller reagerar på vissa tricks och känner "aha, det var snyggt gjort", men ofta försöker jag bara njuta för stunden och analysera efteråt. Det går ju alltid att gå tillbaka och kolla igenom vissa partier i boken när den är utläst.

Svar: Du gav mig just en hint om att man faktiskt kan markera vissa sidor och titta tillbaka på. Så långt har jag inte tänkt, däremot är det precis så jag gör när jag läser "att skriva" böcker. ;)

2013-07-31 kl. 00:35:08

URL: http://www.sofiafritzson.com

Kommentera inlägget här:



Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Länk:


Kommentar:


Trackback