Skrivflow vs tidig morgon

Det är inte helt praktiskt att njuta av ett skrivflow när klockan är 23:30 när man vet att klockan ringer 05:45.

Nu längtar jag till ledigheten som kommer allt närmare. Jag hoppas på mycket skrivtid, sol och lugn.

Nu är det dags för morgonens första kopp. Önskar er alla en bra dag.

Skriva får jag fortsätta med efter jobbet.


Den som väntar på någonting gott...

 
 
 
 
 

116 dagar utan godis

 
Idag var det sååååå nära att jag föll för frestelsen. Barnen har många gånger under dessa 116 dagar viftat med godis framför min näsa och frågat om jag vill ha.
Det har varit enkelt att tacka nej.

Men idag...

Jag var inte alls sugen på godis när min son kom hem med den här påsen. 

 
Och är det några jag älskar så är det dom bruna snäckskalen. Utan att han ens bjöd funderade jag på att fråga om jag kunde få en. Bara en. 
Samtidigt påminde jag mig själv om att mina 116 dagar skulle reduceras till ruta ett och det känns aldrig roligt.
Det blev inte enklare när han sa:
- Du får ta mamma...
Min dotter som hörde skrek:
- Nej mamma, ta inte!!

Min ena hjärnhalva sa: En, bara en.
den andra: Du förlorar mot dig själv om du tar en. Kom i håg det.

Jag tog ingen och det känns så skönt nu. Vill absolut inte fastna i sockersuget igen.

Klappar mig själv på axeln och satsar på nästa mål. 130 dagar utan godis.
 

Det är många som hör av sig och undrar

Det är många som hör av sig och undrar hur det har gått med mopeden. 
Den är lika borta nu som tidigare. Dock har vi fått uppgifter om både fler adresser och namn på inblandade.

Nu testar vi en ny modell och ser var det leder.
Håll tummarna. Fortsätt hör av er om ni ser den någonstans. Tusen tack på förhand. :)

Vill ännu en gång passa på att tacka för all fin hjälp vi fått både via delningar, meddelanden och samtal.

 
 
 
 

502 delningar ikväll - Så tacksam för stöd!

Hej! 

Vill tacka alla som engagerar sig i att mopeden ska komma till rätta.

 
502 delningar. Vi är överväldigade och det känns som att vi snart har ringat in hela Haninge med den här efterlysningen. Vittnen har hört av sig och ställer upp om polisen hör av sig. En person har vi mailat och ringt under dagen, men inte fått tag i. Vi vet att det finns folk som vet mer. Hör av er. Vi kommer inte avslöja vem tipsen kommer ifrån. Vi har också försökt komma i kontakt med den här killens föräldrar utan att lyckas.

Vet ni något om gärningsmännen, adresser, mobilnummer eller namn så hör av er. Finns en mailadress här vid sidan man kan nå mig på.

Som jag sa i tidigare blogginlägg. Tur att det finns fler hjältar än idioter! Ni är guld värda!
 

!
 
 
 
 

Förbannad och frustrerad - överväldigad och glad

 
Blir så jäkla arg på killar som anser sig ha rätt att sno saker från andra. I dag fick jag ett sms från min son: "Mamma min moppe blev snodd."

Detta resulterade i en kväll med frustration, besvikelse och irritation. Men också med glädjen i att se vilket samarbete man kan få via facebook. På mindre än tre timmar har inlägget delats över 250 ggr. 
Stort tack till er alla som hjälper till att dela. Tack till er som kommit med förslag på hur man kan gå vidare med detta och tack till er som ringt och talat om vad ni vet, vad ni sett och vad ni tror.
Allt är lämnat till polisen med förhoppning om att moppen ska återkopplas med sin rättmätiga ägare.

En nybliven 15 åring, som precis tagit körkort och fått sin fina moped. Klart mitt mammahjärta brister när han ska behöva gå igenom en sån här sak. OCH det är inte första gången det händer. Förra gången var det en annan kille som råkade ut för exakt samma sak. Men killarna som försökte sno moppen lyckades inte få igång den trots att nyckeln satt i, vilket resulterade i att de bröt av nyckeln i låset och stack. (också vid tungelsta skola)

Jag har vaga förhoppningar om att återse den här mopeden. Men jag hoppas verkligen det för O:s skull. Mirakel sker trots allt ibland.
Vi har namnet på en av killarna som var med och fått tips om ytterligare ett namn. 
Eftersom så många engagerat sig i det här tror jag att vi snart är moppen på spåret.

Trots att mopedstölder har låg prioritet hos polisen vilket man självklart förstår så känns det ändå hoppfullt. Vi får se var det leder. 
Tack till alla er som engagerat er och delat, samt till alla er som på andra sätt visat er medkänsla för detta.
Tur att det finns fler hjältar än idioter.

 
 

 

Nerplockad på jorden

Efter en fantastiskt rolig releaseturné i Falköping, Alingsås och Floda kommer jag hem till ett refuseringsbrev. 
Proppen går ur.
Dock är även detta ett positivt brev om att de gillar mitt manus. De tipsar till och med om vilka förlag som mitt manus skulle passa på. Det är i bedrövelsen positivt.

Hur som helst. Helgen har varit så härlig. Vi har skrattat så mycket att jag idag är öm i käkarna. (el kan det bero på att jag pressat tänder i natt?) 

Idag njuter jag av vilodag. Ledig från allt förutom några vardagsbestyr. Jag ska hänga runt på min altan och njuta av solen, värmen och lugnet. Blir väldigt intensivt när man är på turné och har människor runt sig hela tiden.
En välförtjänt paus helt enkelt. 
Tänkte hänga lite med damerna i mitt nya manus också.

Bilder från releaseturnén kommer snart upp på min författarsida på fb. Välkomna dit.

www.facebook.com/forfattardrommar

Ps: Ska bli spännande att se vad som väntar runt hörnet.

Men åh...

Ännu ett refuseringsbrev med fina ord. En gripande berättelse som verligen berör. Vi önskar dig lycka till hos ett annat förlag. Givetvis är jag även denna gång tacksam, dels för att de faktiskt har läst hela manuset och dels för att de är vänliga att ta sig tid till att skriva några personliga rader till mig. MEN NI FATTAR! 
Jag vill ha ett förlag! Och jag vill ha det NU!

Förra refuseringen som också kom den här veckan lät så här: Du skriver mycket bra och har ett fint språk. Vi önskar dig istället lycka till på annat håll.

Anledningen i båda dessa fall är att förlagen söker feelgood. Mitt manus är nog mer feelgood and bad. ;) Alltså inget renodlat feelgood manus. Jag har ett behov av att lägga in spänningsmoment i mina berättelser eftersom jag vill att läsarna ska sträckläsa mina böcker. Verkar svårt för förlagen att kombinera feelgood med spänning. 
Jag tycker att den kombon passar perfekt. 
Feelgood, lite bad och spänning. Kan det bli bättre?
Ja, tydligen kan det det eftersom jag får fina refuseringsbrev. ;)

Hur som helst. Jag väntar fortfarande några svar så loppet är inte kört och jag hoppas att alla lyckönskingar jag fått från dessa förlag leder någonstans.

Och ni? Vad gör ni?

 

Det finns mycket att fira i livet.

 
Nästan hela härliga gänget utanför restaurang Under kastanjen i Gamla stan. Novellister hela bunten. Vacker bakgrund blev det också.
 
Mitt liv kretsar mycket kring skrivandet, redigeringen, förlagen och väntan på svar.
Den här veckan började inte helt bra med två refuseringsbrev och jag tänkte "Nä, inte en skitvecka nu."

Men jag kan helt ärligt säga att det här en av de bästa veckorna på evigheters evighet. Jag har tagit beslut som burit frukt. Jag har fått svar från förlag som är intresserade, jag har fått ett avtal att gå i lås, jag har haft releasefest för #Älskanoveller och det bästa av allt...

Måste nog ta det här från början. Här kommer en kort backstory.
* För 5 år sedan fick jag diagnosen fibromyalgi (kronisk värk i hela kroppen)
* Proverna jag tog visade många dåliga värden. Bland annat högt levervärde. Läkaren frågade om jag drack mycket alkohol. Jag dricker knappt på midsommar och nyårsafton så svaret var absolut inte. 
* Det finns 18 punkter på kroppen som testas för smärtgräns och samtliga dessa värden låg under 100. (En fullt frisk utan värk ligger på 400)

Så nu till det jag ska berätta. För ca 5 månader sen hade jag sån värk att jag bokade ett nytt besök hos smärtkliniken för att jag ville utreda varför jag var så mycket sämre och vad jag kan göra för att bli bättre. När man går på utredningar får man fylla i papper med frågor om hur kroppen mår, var värken sitter och så vidare.
Jag skickade in dem och det gick ett par månader till innan jag fick komma på läkarbesök.
Till saken hör att jag bestämde mig för att ha godisuppehåll. Har helt ärligt varit megaberoende av godis sen jag var typ 13 år. Skojar inte. Det är sant. Har ätit godis varje dag sen dess. Varje dag! Inga stora mängder men jag har matat kroppen med godis 365 dagar om året.

Hur som helst. När jag då kom till smärtkliniken hade jag haft godisuppehåll i ca 80 dagar. Läkaren frågade givetvis hur jag mår och jag säger att jag mår bättre än någonsin (till skillnad mot vad det stod i pappret han hade framför sig) Jag berättade om mitt godisuppehåll och det blev dags för provtagning.

Nu i veckan var jag tillbaka på kliniken och gjorde även testet på de 18 punkterna på kroppen som testas för fibro.
Som jag skrev så hade jag under 100 på alla förra gången för fem år sedan. Nu låg alla mellan 130-200. Jätteskillnad! Visst jag har fortfarande värk men betydligt mindre. Dessutom visade det sig att alla mina värden var perfekta. Så även levervärdena. :)

Vid nästa besök ska vi göra en värmekameraundersökning. De fotar kroppen och kan på så vis se var i kroppen värken sitter. Ska bli sjukt spännande att jämföra dessa bilder med varandra. För det kommer vara stor skillnad. 

Till alla er med värk i kroppen. Sluta ät godis! Jag har inte uteslutit socker i maten. Kanske blir det nästa steg, men bara genom att sluta äta godiset som jag annars åt dagligen har jag blivit så mycket bättre.
Verkligen värt att testa för er som lider av värk även för er som lider av huvudvärk (jag har haft väldiga problem med huvudvärk de sista 20 åren). Socker är ett gift, det visste vi eller hur...? Men det är just det att man ska sluta.

Jag säger inte att jag har slutat, jag säger att jag har uppehåll. Enbart för att lura hjärnan. Blir det ett förbud så blir det svårare. I början ersatte jag godiset med bananer eller kokosflarn från Smileing (finns på hemköp vid chipsen. Naturell ska det vara, den med havssalt går inte att äta)
Jag har unnat mig muffins, tårtor, glass och sånt. Enbart för att det är så sällan man äter det och då har det fått vara okej. 

Men faktum kvarstår. Mitt sockersug är borta. Värken betydligt mindre och jag känner mig allmänt friskare i hela kroppen.

Dela det här inlägget om du känner någon som brukar äta godis och ofta har värk i kroppen eller huvudvärk. Kan det hjälpa någon så är det värt det. Nästa vecka firar jag 100 dagar utan godis.

Här kommer bilder från releasen och det finns fler på min författarsida på fb www.facebook.com/forfattardrommar
 

Den obligatoriska egobilden. Ha ha ha.


 
Vår fina bok #Älskanoveller - 30 nyanser av Saknad!
 
 
Passar på att fira många goda saker den här veckan. 

Har ni inte sett sockerfilmen som finns på svtplay så gör det. Den killen får dåliga levervärden av sockret han äter under filmens gång.

Må gott och hör av er om ni sparkar ut sockerdjävulen. Jag vill veta hur det går för er. 
 

Boken som Sverige saknat

Eller ja, i alla fall väntat på. Nu är den här! 
I morgon är det dags för release på restaurang Under Kastanjen i Gamla stan. 
Ni kommer väl?


Här möter ni Sveriges författarframtid. Passa på att titta in. Lyssna på författare som berättar om el läser ur sina noveller och köp ett signerat ex. 
Här kan man samla många autografer om man vill. 

Tiden: 17:30. Välkomna!

Detta är tredje delen i #Älskanovellerserien