Dags att summera berg- och dalbanan som präglat 2018.

2018 började på topp.
Relesefest för nya romanen Närmare än du tror avrundade januari och ett år sprängfyllt av signeringar följde. Inte mindre än 24 olika tillfällen har jag haft förmånen att möta mina läsare. Har det inte varit på butiker så som Ica Maxi, Chockolaterian, Akademibokhandeln, Klackenberg så har det varit på marknader, träningscenter och bokmässor, både i Göteborg och i Visby.

Det har också varit ett briljant år för mina ljudböcker.
Både Närmare än du tror och I ditt kvarter blev ljudböcker under året. En dröm gick då i uppfyllelse eftersom jag alltid velat att någon av dem (helst båda) skulle nå ut till de "lyssnande-läsarna."
 
So far so good.
 
Under 2018 har jag arbetat igenom manuset med arbetsnamnet "Damerna" och skickat in det till olika förlag. Flera förlag hade manuset uppe på manusmöten vilket innebär att målet är väldigt nära. MEN... Nära skjuter ingen hare. Så tyvärr kom refuseringbrev på refuseringsbrev men även två antagningsbrev från två olika hybridförlag. Som jag i min tur tackade nej till. Det ena hybridförlaget lämnade dock dörren på glänt... 
Har ännu några förlag att vänta svar ifrån efter jul- och nyårs helgerna. Drömmen vore att få ut manuset som bok senast maj-juni eftersom jag helst vill ha med mig en ny bok till sommarens alla härliga marknader men jag förstår att tiden är knapp. Kanhända dyker en lucka upp. Hoppet är det sista som överger.
Tyvärr har förlagen lång framförhållning och många förlag har redan satt hela 2019 års utgivning. Så, vi får se vad som händer på den fronten.

Årets författarvecka på Fårö var den bästa! Alla fina minnen därifrån bär jag med mig.
 
Under senare delen av sommaren och höst/vintern hände saker jag inte kunde rå på (saker som inte har med mitt författarliv att göra) och som med tiden har gjort mig både osäker och deprimerad. 
Inte kul kan jag lova. Nu lever jag efter devisen "the only way is up."

En bra sak att nämna är att jag efter 1,5 år äntligen kan springa igen, ni som följer mig vet att mitt vänsterben har domnat bort och sovit stora delar av 2017/2018. Men med hjälp av Kraniosakral terapi håller nu mitt ben att springa på igen. Otroligt. Så tacksam! Då ska ni veta att under dessa 1,5 år har jag sökt all tänkbar hjälp via akupunktur, naprapati, massage, rehab träning, fotspecialist osv, osv. 
Nu när jag fokuserar på hälsan och motionen är det mycket peppande att benet håller.
 
Hur som helst. Eftersom året började i dur får jag väl acceptera att det slutar i moll och hoppas att 2019 rivstartar med god energi, roliga besked och framtidstro.

Mål för 2019:
Tänka på hälsan och låta den gå före i alla led.
Stå upp för mig själv och inte låta någon trampa på mig.
Få minst ett manus antaget - har flera färdiga manus på vänt.
Resa utomlands med familjen.
Och hitta det bästa sättet att leva och må bra i det.