Längtar redan till i morgon!

Jag hann aldrig skriva om mitt ödehus idag, för jag behövde skriva om några andra karaktärer först. Har skrivit massor idag. Så i morgon bör jag nå fram till grusvägen som leder upp till huset. Sjukt spännande, jag vill ju veta vad det döljer sig där inne. :)


Kommentarer
Postat av: Lee Destino

Jag vill också veta vad som döljer sig där :-)
Visst är det smått irriterande när man inte får följa med karaktärerna, utan måste göra avbrott mitt i något som är spännande?

Svar: ja verkligen och det roliga är att om jag skrivit om det igår, hade det med all sannolikhet varit en helt annan typ av story än den jag börjar skriva på idag. Vilken som skulle bli bäst kan man ju undra. Fick första refuseringsbrevet igår från Norstedts. (men vem i hela världen vågar hoppas på "jättarna") Det bästa med att det kom är att det kanske ramlar in svar från de andra snart också då! :D (Trots att jag räknat med svar runt den 20 November!) Spännande!

2012-10-23 kl. 07:32:53

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Fia Filur

Det är alltid extra kul att skriva när man kommer till en scen som man har sett framför sig och väntat riktigt länge på att skriva!
Oj, har du redan börjat få svar, hoppas på bättre svar nästa gång!

Svar: Tack! Ja, visst var de snabba, jag tror att de stora förlagen tittar på sina manus på ett helt annat sätt (snabb kollar) än vad de mindre förlagen gör. Så jag anar att de små förlagen tar betydligt längre tid på sig att svara. Vilket också kan ge ett mer utförligt svar. Det här svaret var bara ett standard svar.

2012-10-23 kl. 09:40:42

URL: http://www.sofiafritzson.com
Postat av: Lee Destino

Så där är jag också :-). Det beror helt och hållet på när jag skriver scenen, hur den utvecklas :-)
Kul att du börjat få svar och även om det här var negativt, har du ju andra att se fram emot nu :-)
Pepp, pepp, pepp

Svar: Ja, precis. Och om det skiter sig med alla har jag ju många förlag kvar att skicka till. :D Skam den som ger sig! ;) Tack för pepp! :D

2012-10-23 kl. 10:10:55

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Fia Filur

Har ofta funderat på varför det går fort ibland och långsamt ibland. Beror det på följebrevet tro? Att de utifrån följebrevet läser manus och sen antingen sållar bort eller går vidare med.

Svar: Jag tror det beror på flera saker, dels hur många manus det fått in samtidigt som ditt, är högen jättestor tar det ju tid att ta sig fram till just ditt, sen vet man ju inte hur de läser manuset. Men när jag gick skrivarlinjen sa min lärare att de bara "skummar" igenom första och sista sidan, sen tummar det upp en sida någonstans i mitten och "skummar" igenom den. Om då alla delar tilltalar, så skickas manuset vidare för att läsas pärm till pärm. Och har det kommit dit så blir det alltid kontrakt för att de första intrycket var så starkt (dock får författare oftast göra en massa ändringar innan tryck). Följebrevet har givetvis stor betydelse men i det här fallet tror jag inte jag stöp på följebrevet för det var riktigt bra. Har flera som läst det och jag har bara fått höra "Shit vilket bra följebrev", så jag tror snarare förlaget vet precis vad det finns för mycket av och vad de själva söker. Har man dessutom otur så landar ju manuset på ett bord där en person inte alls gillar just den här genren eller mitt sätt att skriva. (hade det hamnat hos en annan kanske det hade gått bättre).

2012-10-23 kl. 10:24:55

URL: http://www.sofiafritzson.com

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Länk:


Kommentar:


Trackback