Var landar du?

 
Den här bilden får det att rysa längs ryggen på mig. Jag gillar det övernaturliga, men inte vampyrer och konstiga små äckliga varelser (typ Gollum). Däremot gillar jag "spöken", mänskliga spöken som på bilden. Någon som bara finns där och som kan ställa till det. I Söder om söder finns ett sånt här spöke, en ung flicka som inte kan få ro.
 
Vi har "pratat" på andra bloggar idag om vilken typ av genre som tilltalar och var man hamnar i sitt skrivande. Jag måste säga att jag inte har någon aning om vart jag landar. Har som sagt "bara" skrivit klart ett manus än så länge. Tanken när jag började skriva var att precis som Unni Drougge skriva varje bok i egen genre. Men det sprack ju så fort jag började på del 2 av söder om söder.
Men det är helst så jag ser på mitt skrivande, vill inte hamna i något mönster. Kanske visar det sig att jag bara kan skriva på ett visst sätt och då får jag väl leva med det.
 
Det jag helst läser är en god blandning av spänning och chick-lit. Deckare visst, men kanske bara två stycken om året. Jag tröttnar snabbt på deckare eftersom det går i samma fotspår hela tiden.
 
Meja har idag skrivit 9 st olika noveller en A4:a vardera. Så hon gick verkligen igång på det. Jättekul!
Ang Letto, så har Adlibris ni hört av sig och de kommer skicka ut ett returpaket, så jag kan skicka tillbaka den och få en helt ny. Hoppas den fungerar bättre. Tyvärr hinner jag inte få den nya den här veckan.
 
Är det detta som kallas "Spökskrivare" ;)
 
 

Svårt!

Det är svårt att vara ledig, jag vill skriva, skriva och skriva. Tänkte försöka inspirera barnen att skriva en varsin novell. Vet inte om det går, men när vi nu har pratat om det så har de bra idéer om vad de skulle vilja skiva om. Vi får se hur det går. ;)
Återkommer om det.

Guldörhängen

Önskade mig guldörhängen när jag fyllde år. Fick pengar och köpte dem idag. De är ringar med diamanter runt hela vägen. Jättefina och gnistriga! :D
Här kommer en bild på mitt öra! Ha ha ha!


Letto

Fick en adlibris letto i present, tyvärr verkar det vara något fel på den. Så nu väntar jag samtal från dem. Jag hoppas självklart att jag kan skicka tillbaka den och få en ny snarast möjligt, då jag vill börja använda den... Typ nu!!


Höstlov!

Nu har barnen höstlov och sambon fyller år. Idag står mat inköp på listan. Jag ska göra förrätt, varmrätt och Meja ska göra efterrätt. Killarna ska baka tårta. Det kommer bli sååå gott!
Innan ska vi också en sväng till doktorn med ena grabben och därefter blir det nog några nya fiskar till akvariet.
Helgen var perfekt, ingen fest utan bara mys, god mat och fika. (som fortsätter idag då). ;)
Ska köpa mig ett par snygga guldörhängen för en del av pengarna jag fick i present. Får se vad det blir för några!
Ha en skön måndag!

Sällar mig till skaran

 
 Idag blir jag 40-år!
 
Helt galet om ni frågar mig. Känner mig inte en dag över 30... ;)
Fick höra här om dagen att jag inte ser äldre ut än 25-år, jag har nu tömt mitt bankkonto och lånat denna person alla mina pengar. ;)
Så det blir varken tårta eller kalas eftersom pengarna plötsligt tog slut.
Men, men, det är väl bara att gilla läget och "go with the flow".
Till dig som sa det där med 25-år, OM du säger det igen behöver du aldrig betala tillbaka dem. ;)
 
 
Ha en härlig dag!
Och till mina två mates Agneta & Stefan som också fyller år på samma dag vill jag bara säga GRATTIS!!! :D
............................................................................................ och glöm inte ställa om klockan! ....

Kackerlacka

Vi gick till la cucaracha mycket god mat som serveras som tapas. Till efterrätt blev det choklad fondue. :P Mmmm! Mycket gott!


Fixar dag

Idag ska studsmattan plockas ner och ikväll drar vi ut och käkar, bowlar och kollar på bio. Det blir nice!
Vad gör ni en lördag/kväll som den här? ;)

Catch me if you can

Tänkte passa på så här till helgen och komma med ett riktigt bra filmtips som dessutom bygger på en verklig händelse. Cdon.com har gett filmen 5/5. Eftersom det verkligen har hänt så är jag också beredd att ge den högsta betyg. Här kommer lite info om vad den handlar om:
 
"Abagnale hade hunnit arbeta både som läkare såväl som advokat och pilot innan han ens fyllt 18 år. Vid 17 års ålder var han den mest framgångsrika bankrånaren i USAs historia.

FBI-agenten Carl Hanratty har gjort det till sin främsta uppgift att finna den unge brottslingen och ställa honom inför rätta. Abagnale är dock alltid ett steg före".

Idag behöver jag inte jobba med mitt filmmanus eftersom det är höstlov nästa vecka. Så jag grottar ner mig i "Söder om stan" en stund, sist hann jag bara skriva fram tills "hon" klev in i ödehuset. Så idag ska även jag få veta vad som finns där inne.

Kan även tala om för mina bloggvänner ute i landet att snön föll i STHLM igår och det ligger bara lite kvar nu på fm. Det är mycket sällan det har snöat innan min födelsedag. Nedräkningen har börjat, 2 dagar kvar som jag kan titulera mig som 39:åring. ;) Ha en extremt skön fredag mina vänner!

 

 


Äntligen!

Alltid lika kul när Skriva dimper ner i brevlådan.


Historieförlust av Finlandskriget!

Idag var jag hos frissan och hon berättade om sin skrivlust för mig. Efter en stund kom vi in på det här med skriv arv. Hon berättade att hennes mamma växte upp under kriget i Finland och att hon skrev massor. Eftersom det inte fanns samma tillgång på papper så sparade hon alla brev hon fick och skrev mycket på baksidan av dessa. Men en hel del hade hon även skrivit på vanligt block. När hon på ålderns höst gick i genom alla sina texter, grät hon hejdlöst av all förtvivlan och rädsla texterna innehöll och efteråt slängde hon in dem i kaminen och brände dem.
:O
När hennes dotter (min frisör) ifråga satte varför sa hon bara: Det var så mycket tragik, så ni skulle aldrig orka läsa det ändå.
 
Tänk, hon har alltså släng dokumentära handlingar om kriget och hur de levde under det. Helt galet ju!
Jag lovar här och nu att jag ska lämna allt jag skriver bakom mig, ifall någon vill grotta ner sig i det längre fram. Betänk då att jag egentligen inte har någonting stort att berätta.
Tragiskt!
 
 

Var ska det sluta?

Jag tänkte aldrig från början att jag skulle skriva två böcker med samma karaktärer. Faktum är att jag tänkte att ingen bok ens ska vara i samma genre. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Nu sitter jag här mitt i natten 01:30, nyduschad med blött hår (eftersom jag ändå är vaken, så slipper jag göra det tidigt i morgonbitti) och funderar på vart hän min del 2 kommer att ta mig. Kan det vara så att den mynnar ut i en trilogi? Jag har ingen aning och jag skulle bli förvånad om det gjorde det. Samtidigt blev jag förvånad över att mitt första manus tvingade på mig ett del 2.
Trodde en gång i tiden att jag skulle vara min egen chef, men sån tur hade jag inte.
Om ni frågar mig nu, så ja, jag ångrar lite smått att jag drack en latte macchiato, för nu sitter jag här. Ögonen är stora som tefat och hjärnan vill sova. Hur hög kan man bli på kaffe?
Dessutom är det ju knappt något kaffe i den, mest mjölk. Knepigt!
Glöm inte bort:
"Don´t dream your life - Live your dreams!"

Appropå vaddå?

Idag har jag haft en ordlös onsdag. Har dock läst in mig på mycket som jag ska jobba med längre fram. Inte helt nöjd med dagen, men vissa dagar är skurna i kanterna.
Fick ett bra tips av Fia Filur, trots att tipset egentligen var riktat till en annan person sög jag i mig det. "Sluta tänk-Börja skriv". Det är ju så jag normalt jobbar med Söder om stan. Men i tre60´måste jag tänka för att inte på något sätt uppfattas fel och då tar det hela tiden stopp, stopp, stopp.
Men, det gör egentligen inget för jag har ingen deadline här.
Tänkte göra mig en Latte Macchiato, inget jag vanligtvis dricker. Men en av mina karaktärer har fått mig att börja dricka det. Påverkas ni också av era karaktärer? Det är rätt skönt att vid snart 40-år kunna erkänna att jag har ett helt gäng låtsas kompisar. ;)
 
Jag vill också kunna göra såna här fina mönster. Den här Latte macchiaton drack jag igår tillsammans med en mycket nära vän på ett café.
 
 

Är det bara jag...

som skickar handskrivna brev nu för tiden? Har precis postat ett viktigt brev som jag hoppas ska ge god respons.
Dessutom har jag precis varit i kontakt med ALMI Företagspartner för att pejla läget lite ang min affärsidé.
Har nu äntligen bokat ett möte med dem den 9 November. :)
Nu ska jag dyka ner i mitt projekt "tre60".

Vad döjer sig?

 
Ja, vad döljer sig i ödehuset? Jag hoppas bli varse under dagen. Tyvärr fotade jag aldrig mitt ödehus, men jag hittade många bilder på nätet.
Tror ni det är tomt eller välmöblerat? Lämnat som det en gång var? Tror ni det hänger foton på familjemedlemmar där inne? Vem lämnar och varför spikar man för fönster och dörrar? Är det för att skydda det som är där inuti eller är det för att visa eventuella tjuvar att här finns inget att hämta?
Någon som vet?
 

Längtar redan till i morgon!

Jag hann aldrig skriva om mitt ödehus idag, för jag behövde skriva om några andra karaktärer först. Har skrivit massor idag. Så i morgon bör jag nå fram till grusvägen som leder upp till huset. Sjukt spännande, jag vill ju veta vad det döljer sig där inne. :)


Utseendets betydelse

Visst har utseendet stor betydelse när vi tittar på vad vi vill ha och vad vi är ute efter.
När jag letar nya böcker, går jag omedvetet på omslagen, sen är baksidestexten helt avgörande om jag köper den eller inte. Eller inte bara, för om de har fått bra recensioner som står på baksidan har även dessa stor inverkan på mitt val. Väldigt sällan slår jag upp en sida mitt i boken och läser några rader, det borde man nog göra när man väljer bok, eftersom första sidorna oftast är väl preparerade så kan det vara lite missvisande. Hur många gånger har man inte köpt en bok med grymt bra början och sen ett långt seegt innanmäte och mot slutet visar den sig vara lika bra som början... om man orkar hålla ut på transportsträckan vill säga. Det är ju egenligen transportsträckan man ska lägga krutet på om ni frågar mig, eftersom det är där folk lägger boken ifrån sig för att börja på något mer spännade och intressant.

Ibland hittar man rätt direkt!

Jag har redan ett guldläge att stoppa in ödehuset i min story! Det var meningen att jag skulle lägga märke till det. Tyvärr hann jag aldrig fota det. Men om jag nästa sommar återvänder dit. (vilket jag med största sannolikhet gör) Så ska jag ta en extra vända för att fota det då.
Nu ska huset in i "Söder om stan".
Vad gör ni idag?

MIN STORA DAG

I år har jag förmånen att få vara med och bidra till insamlingen för en stor auktion där alla intäkter går till MIN STORA DAG. Min stora dag är en stiftelse som samlar in pengar till svårt sjuka barn. Barnen får sen en önskedröm uppfylld med hjälp av pengarna vi samlat in.
Jag har skänkt pengar och ett smycke från zira.se som ska vara med och auktioneras ut. ;)
Vill ni vara med och bidra så går in på: www.minstoradag.org
Det här halsbandet har jag skänkt.

Nu har jag bestämt mig!

OM jag får ett förlag i ryggen så ska jag göra i ordning mitt "pärlkontor" till en kombinerad "Skrivarlya". Varför jag inte gör det ändå? Nä, jag vill ha en riktig anledning till det.
Som bekant sitter jag oftast i köket och skriver, idag har jag rensat ut en hylla i ett skåp för mina projekt. Så nu har vi ett fungerande matbord igen. ;)
OM jag fixar skrivarlyan sen så måste jag investera i en fåtölj och en schysst läslampa. Nice! Kul att ha ett projekt att se fram emot. (vem vet, kanske gör jag det trots ev refusering, blev sugen på det nu).
Kanske skulle jag ha en regisörsstol också så jag kommer i rätt känsla när jag skriver filmmanus! ;)
Vad gör ni en söndag som den här?
 
 
 
 

Den gyllene portalen

Förpassad till baksätet sitter jag med min laptop och redigerar mitt manus "Söder om stan".
När vi passerat den gyllene portalen blev vägen allt för krokig för att sitta och titta in i en datorskärm.
Vilket i sig var bra för annars hade jag missat det vackra landskapet och de fina gårdarna. Har ni lagt märke till höstens alla färger?
Jag måste erkänna att jag nästan missat dem.
På vägen tillbaka från Barnens Ö passerade vi ett mycket speciellt hus som förmodligen kommer förflyttas in i någon av mina berättelser framöver. Huset var stort, gammalt och vackert. Det som skiljer detta hus från alla andra var att samtliga fönster och dörrar var igensatta. Någon har ägnat massor av tid med att spika för träplankor i exakt rätt storlek och i perfekt form.
Antagligen för att låta huset förbli vackert fast med slutna ögon. Både mystiskt och makabert på något sätt.
Jag kan inte låta bli att undra varför och vad detta hus egentligen döljer.


Barnens Ö

Idag blir det utflykt till Barnens ö. Ja, det är långt att åka, men det blir säkert kul.
Igår var det helt ljuvligt, tänk er att sjunka ner i ett verkligt hett bad med bubblor tillsammans med ett helt gäng kompisar. Det var jättehärligt. Testade även solbad, satt UTE i duggregn i blöt bikini med blöt handduk runt mig och solade. Faktum är attt sollamporna värmde skönt. Det blev även ett par rundor i bastun och sen åter ner i både kallbad (för fötterna) och den härligt bubblande varma poolen igen. Efteråt tog vi en fika och inte vilken fika som helst, den innehöll både cheesecake med mango smak och kladdkakebotten och en cheescake med hallonsmak och digistivebotten. Ljuvligt goda båda två, till dem en stor kopp kärlekste. ;)
Nu tar jag med mig min dator ut i bilen, har lovat Oliver att sitta fram hela vägen, så jag förpassar mig till baksätet. Kanske kan jag skriva något. :)
Måste också berätta att jag fått förfrågan från min sons lärare (han går i 7:an) Om jag kan komma och hålla en lektion om skrivlust! Så coolt! Klart jag kan, jag har massor av roliga skrivlekar i huvudet. Jag tror de kommer gilla den lektionen, mer om det när det drar ihop sig. Ha en underbar dag!

Sköna fredag!

 
Inleds med att möta vänner i stan för att käka god middag och sen avrunda kvällen i dess sällskap på centralbadet. Ska bli grymt skönt att krypa ner i en varmvatten bassäng och prata bort ett par timmar.
Kanske jag kan klämma in någon skön massage också med varma stenar.
Vad ska ni roa er med ikväll?
 

Eller som...om Söta fredag byter namn till Eller som...Eller för att...

Som ni vet köpte jag boken Söta fredag. Idag är det Sköna fredag, men tyvärr måste jag såga boken. Jag gillar böcker som är enkla, texten ska flyta på och jag vill snabbt komma in i världen bland alla karaktärer och bara njuta av deras liv. Den här boken gör att jag hela tiden tappar flytet i läsningen för jag måste stanna upp och tänka VA?!
 
Jag tänkte skiva 3 typiska exempel här:
"Kanske kan man tro att det är Tess utseende som för henne ut ur rutan, men de som arbetar med teve vet att förmågan att obesvärat fångas in av en kamera och komma ut på levande på andra sidan inte har något med skönhet att göra, utan är en egenskap som vissa människor helt enkelt besitter, en fysiks förmåga att nå utanför sin kropps gränser, som när det flexibla brosket hos råttan låter den ta sig igenom centimeter stora öppningar och veckla ut sig på andra sidan, eller som när ett verb byter tempus mitt i en mening och spränger den inifrån utan att läsaren förstår hur. Det är som om dessa människor vore begåvade specifikt för den digitaliserade informationens tidsålder, som om de ägde en nimbus vars fulla potential låg oupptäckt varje dag innan tevens ankomst."
 
"Eller som" den här:
"Det är på detta sätt hans dagar börjar numera, i något som liknar motsatsen till de lekfullt skuttande får som folk räknar in i hagen för att skynda på ett insomnande: som en hastig evakuering av nämnda hage, ett maniskt utlösande av en uppsättning andra möjliga liv än det som levs här och nu, en utrymning som om syftet var att vakna fullständigt tömd, famlande utan att veta efter vad. Det är som att gå ut på ett fält och känna att ett oväder just dragit förbi men inte se några spår av det, eller begripa varifrån det kom eller i vad det bestod."
"Eller som" den här:
"Speglar ska brukas enbart i små doser under väl övervakade stunder med jaget intakt och impulserna på mattan, ungefär som socker, eller knark, eller tankar på död och oändlighet, annars riskerar man att falla framstupa. Man ska inte konsultera en spegel i de stunder man tror att det är nödvändigt, eller i avvärjningssyfte, eller för att slå fast en sanning, eller för att hindra något halt inom sig från att slinta och fara iväg."
 
Frågor på det?
Så här är det sida upp och sida ner. Gillar man detta är det en guldklimp som ligger här. För mig passeras den vidare till min mamma, om hon nu vill läsa den efter att ha läst det här. ;)
Jag tänkte att första meningen i varje stycke egentligen hade räckt men så inser jag att meningarna aldrig tar slut... Så om jag fick välja skulle meningarna ta slut vid första kommatecknet. Men, det är OM JAG FICK VÄLJA. ;)
Jag läste högt ett par sidor för min sambo igår kväll och han bara skakade på huvudet. Samtidigt förstår jag att det finns de som älskar sånt här, tyvärr är jag inte en av dem.

Nä nu tar jag

Söta fredag och går och lägger mig, galet trött. Låg vaken till 04 natten till idag. Tror visserligen inte jag kommer läsa många sidor, då den ännu inte lyckats knyta mig till sig. Men jag ska ge den en ärlig chans, jag lovar här och nu att läsa de första 100 sidorna innan jag bestämmer mig för om jag ska fortsätta med den eller lägga ner.
*Godnatt!*

Läckberg till kaffet!

http://www.tv4play.se/program/efter-tio?video_id=2228923
 
Om ni klickar upp den här länken och "spolar fram" till 45:30. Så får ni höra lite om hennes sätt att jobba och hur hon tipsar andra om hur de kan hitta rätt väg i skrivandet.
 
Jag bakade kladdkaka och vispade ihop grädde till internationella fikadagen. Nu är det dags, slå er ner och fika tillsammans med mig, Malou och Camilla. ;)
Passar samtidigt på att fira en riktigt bra skriv vecka.
 
 
 

Internationella Fikadagen!

 
Det får jag inte missa! Jag brukar inte bry mig om sånt här. Men fika gillar jag och då tar jag detta på absolut största allvar! :P
 
Får se vad det blir för fika till eftermiddagen. Får nog sticka till affären och köpa något smarrigt eller kanske plocka fram bakbunken och svischa ihop något gott. Vi får se vad det blir. Ni lär ju bli varse!
Vad fikar ni på idag?

Appar är bra!

Idag när jag satt och väntade passade jag på att göra små appar ( direktlänkar) till mina bloggkompisars hemsidor. Så nu ligger de där på rad. Små fina fyrkanter med all rolig info i när helst jag är på språng och vill fördriva tiden.


Bara 80.000

Ja, precis, det är bara 80.000 ord kvar innan jag är klar med Söder om stan! :D
Det går ju framåt i alla fall, trots att tiden halverats.
Nu ska jag ta eftermiddagen/kvällen till att jobba med mitt manus tre60* som jag inte har hunnit börja med i dag. Var tvungen att omprioritera lite. Som tur är har barnen aktiviteter ikväll, så jag får jobba ostört ett par timmar till.

Skriv om och om igen

Den här boken är helt underbar! Det är en skatt av ideér om du någon gång lider brist på egen fantasi. Den är utformad i en mycket speciell och lekfull form. Man blir glad bara man öppnar den. Varje sida är ett mysterium. Inte bara långa rader av text, text och text.
Just den här boken tycker jag att alla högstadie & gymnasieskolor borde ha. De finns ju de som tycker det är jättesvårt att hitta på en egen story, här finns alla knep i världen att ta till.
Jag har bara läst en bråkdel i den, men jag älskar upplägget och att man inte "behöver" läsa från sida till sida, utan att jag faktiskt kan bläddra runt och läsa det som intresserar mig mest, just nu.
 
Jag vill uppmana alla mina skrivande vänner där ute att köpa den här boken, om ni inte vill så låna den i alla fall på bibblan.(om den finns för utlån)
Jag kommer uppmana skolan mina barn går i att ta in den här som studiemedel. Vill passa på att gratulera Katarina Kuick och Ylva Karlsson som skrivit boken samt Xpublishing som gett ut den! Vilken guldklimp!
Tack för att ni förgyller mitt skrivintresse!
 

Öster om väst

Här om dagen när jag var på bibliotek Sture på bokmingel presenterade de en bok som heter "Öster om väst." Kunde inte låta bli att flina lite och tycka att mitt boknamn trots allt inte är så dumt. "Söder om söder", manuset kanske får behålla namnet trots allt. ;)

Igår fick jag ett mail i min inkorg av en författarvän som skrivit en mycket uppmärksammad bok, som länge låg på topplistan. Hon håller på och läser mitt bokmanus nu. Jag bad henne hålla utkik efter eventulla förbättringar och fördjupningar. Svaret jag fick var: "Det blir svårt att tillföra ditt manus någonting. Det jag har läst är förbannat bra". :D
Gissa om "förbannat bra" har snurrat i mitt huvud hela dagen. Extra glad för det!
Fick ett mail av henne idag, där hon berättar att hennes bok röstats fram av storytels medlemmar, att de vill att hennes bok ska bli ljudbok. Häftigt! Det om något är ju bekräftelse!
* Grattis Gittan! Jag gläds med dig *

Yes yes yes!

Idag kom den! :)


Flumflum

Nu ska ni få veta något om mig som inte så många vet. Under 7 år utövade jag Yoga och Meditation regelbundet. Nu var det ett antal år sen men jag funderar skarpt på att börja igen.
Har haft mycket nytta av det jag lärt mig där, om visioner, inre målbilder och olika mantran. Ja, ja, jag vet att för er som aldrig provat låter det super flummigt nu. Men faktum kvarstår att man mår bra av det.
Det finns många olika former av yoga personligheter. Jag blev aldrig en sån där som går i vita lakan och inte kan tala snabbt längre, utan jag är en vanlig person som utövar yoga på samma sätt som om jag går till simhallen och simmar några längder. Det påverkar mig inte så mycket om folket runt om är hur flummiga som helst. Men jag har onekligen plockat russinen ur kakan och känner att jag saknar lugnet som finns på ett traditionellt yoga pass.
Jo, då. Jag har också gått ett par år på Qi gong och det var ännu flummigare, men oerhört avstressande och skönt.
Vad har nu detta med mitt skrivande att göra, inte mycket förstås. Men däremot den inre målbilden som jag lärt mig måla upp så nogsamt. DEN har betydelse för mig. Den gör att jag vågar tro på mitt eget projekt. Varje kväll när jag ska sova, när jag ligger där och blundar målar jag upp den perfekta bilden av hur det kommer bli framöver.
Nu blir det om möjligt ännu flummigare när vi kommer in på mantran. Har man en hög önskan så kan man omsätta sin önskan i ord och därefter upprepa sin önskning gång på gång tyst för sig själv inne i huvudet. Har ni provat det någon gång?
Mental träning kallas det nu för tiden. :D
Som ni vet gillar jag Citat och här kommer två riktigt bra.
- Allt jag upplever nu är ett resultat av alla mina tidigare val

-Ibland är ord det bästa vi kan ge till andra människor

Må gott!

Härligt bemötande!

Titta vad jag fick när jag kom till stan.

:D Fin va!


Jag funderade lite

På vad det var som jag tyckte verkade så bra med just "Söta fredag" som är en debutroman.
Så kom jag på det. Förläggaren sa nämligen så här:
"Den här boken är en debutroman och när jag läste den insåg jag snabbt att hon är en färdig författare".
Det var det som väckte min nyfikenhet!
Hur skriver en debutant som är en "färdig författare"?
Det ska jag börja ta reda på idag när jag tar tåget till stan. Har omdirigerat mitt filmmanusläsande (som jag annars gör på tåget). Nu ska tågresan fyllas av "Söta fredag". Känns extra bra att läsa om en söt fredag på en regnful måndag.


Jag önskar att jag var en fluga

Då skulle jag flyga runt till alla olika förlag jag skickat mitt manus till, dimpa ner på ett skrivbord och med mina stora och känsliga ögon skulle jag speja åt alla håll samtidigt efter just mitt manus. Jag skulle vilja se var i högen det ligger, om det ligger öppet på något skrivbord eller om det ve och fasa ligger i strimmlaren.
Idag är det en dryg månad sen jag skickade in mitt manus... alltså "bara" lite mer än halva tiden kvar innan jag börjar får svar.

Vilket djur skulle du vilja vara i dag och varför?

App

Godmorgon!
 
När jag använder min Blogg-app kan jag läsa kommentarer men inte svara på dem. När jag läst dem visas de på bloggsidan som obesvarade, det här tycker jag är lite trist då det är lätt att glömma att svara på dem.
Så Lee, svaret är ja på din fråga om dötid appen. Man kan välja genre på texten man vill läsa. :D
Läste ut min bok igårkväll, så vem vet  jag kanske hinner testa dötid idag.
Köpte som bekant en bok som heter "Söta fredag" som jag annars tänkte börja med när jag ska till stan senare idag.Vi får se hur det blir med det.
 
Må gott! Jenny

Har du dötid ibland?

Då måste jag göra lite reklam för "dötid-appen". Jag har inte hunnit prova den än, men den fungerar så här:

Om ni har dötid och vet att det rör sig om 10 min... 20 min.. 30min.. eller kanske 60 min. Då skriver ni in hur många minuter ni har dötid och så hämtar appen en novell som ni kan roa er med att läsa som tar ca 10 min (att läsa)... atl 20, 30, 60min osv. Kul idé, jag har laddat ner den men som sagt inte hunnit prova än. (laddade ner den sent igår) ;)
Om ni testar får ni hojta till vad ni tyckte sen!

Old school

Ja, idag fick jag "skrivet på näsan" att jag är OLD. :S
Ha ha ha!.
Vi skulle lära oss ABC i livräddning. Jag gick på röda korset när jag var i 10 års åldern och fick förklara hur man skulle ta hand om ett epilepsi fall. Jag berättade vad jag lärt mig som 10- åring på röda korset.
Då sa ambulansföraren som var där:
"Jättebra, här möter old school det nya sättet". Det var bra att få en revidering på det man lärt sig inom ABC. (nä, det var inte bara jag som var old school vi var ganska många) ;)
Vi fick också prova på att släcka en brand och släcka en "person" som brann, obehagligt ...men bra att kunna!
En mycket lärorikdag och jag ser grymt mycket fram emot första arbetspasset där.

04:45

Ikväll lär jag somna ovaggad!
Nu på väg till Friends Arena
För en utbildningsdag med G4s
 
Ha en härlig söndag! Det ska jag ha!
 

Glöm inte köpa biljetter!

Hörde på "träffen" idag att biljetterna snart är slut.
Jag köpte min nu ikväll. Ni missar väl inte Books&dreams event den 21 November. Biljetter säljs på ticnet. Mat, vin och mingel!

Tidningen för övrigt är ny på marknaden och mycket läsvärd. Långa författarintervjuer och annat spännande. Jag köpte en prenumeration på bokmässan. :)

Hojta till om ni köper biljetter så sammanstrålar vi.
Bokningsinfo på en av mina bilder! :)
Go girls!


Spännande!

Det har varit en spännande dag, många mindre förlag jag aldrig hört talas om var på plats. Vilket givetvis vidgat mina vyer. Pratade lite med två olika förlag och jag var välkommen att skicka in mitt manus till dem. Vilket jag givetvis ska göra på stående fot! ;)
Köpte även två stycken böcker "Skriv om och om igen" en bok om att hitta idéer till skrivandet. Tänkte att den kan vara bra att ha ifall det skulle sina... (hemska tanke!)
Den andra "Söta fredag" verkar bara så bra så jag var tvungen att köpa den. ;)
Trodde det skulle vara överfullt med folk där, men det var helt lagom med folk, vilket gjorde det lätt att prata med förläggarna. Kanon helt enkelt!
Jag träffade givetvis Kati där och vi hade trevligt i pauserna. ;)
En kanondag i all sin enkelhet.
 
 

Stora läsardagen!

Nä, jag ska inte sitta och läsa idag. Även om jag gärna skulle vilja. Håller på med en grymt spännande bok.
Jag ska till bibliotek Sture i stan och lyssna på föreläsningar och mingla med andra wannabes. Ska bli nice!
Återkommer därifrån så ni får känna pulsen.

Ha en grym dag i solen!


HighVally Skateworld

Åkte med kidzen till highvally, vi hade en kul kväll där. Dom e' grymt duktiga på att åka. En 18-åring kom fram till mig och sa "Din grabb e' grym!"
Alltid kul att höra sånt.
Vill passa på att tacka STHLM Sub Surfers som jobbat stenhårt för den här stora anläggningen. Utan dom hade den inte funnits. Tanken är att den ska byggas ut i etapper och bli Sveriges största skateworld.
Tyvärr var det redan en stor tag klottrad i poolen. :( Synd!
><><><><><><><><><><><><><><><

*Skål på dig Lee! :)*


Ett tips inför helgen

Det här fick jag tips om av Kati och jag tänker minsann ta mig dig och mingla runt. Vi ses där Kati! :)
Ska bli kul! Vill ni haka på?
 

Scenlista!

Hela förmiddagen har gått åt till att söka jobb.
Nu ska jag sätta mig ner och klura på mitt filmmanus. Hur jag ska gå vidare med det. Har lovat min lärare att skriva en scenlista. Det är svårt! Problemet för mig är att jag måste ha hela storyn helt klar och det har jag inte än... får nog börja där.
Todelo!

Bästa köpet!

Inte en enda dag på 2 veckor har vi behövt leta efter fjärrkontrollen. Dessutom är det en universalkontroll. Klart bästa köpet i år.
Bör tilläggas att den är 28*12cm! :D
Nä... Inte pensionärsvarning bara vansinnigt praktiskt. Dessutom är det ingen som sitter och bollar med den, så den flyger i golvet och måste tejpas ihop.
Som ni ser på bilden är den nästan lika lång och bred som soffans armstöd.


tre60*

Mitt nya projekt kallas tre60. Idag har jag äntligen kommit på hur jag ska lägga upp detta. Eftersom det är något helt annat mot det jag skrivit förut. Så har jag bestämt mig för att skriva kapitelnamn och därefter skriva en story under varje kapitel. Detta passar perfekt för då kan jag börja på vilket kapitel jag vill, när man skriver för någon annan blir det ibland att man måste vänta in svar med fakta, då kan jag lägga det åt sidan och skriva på nästa kapitel så länge. Mycket nöjd att jag kom på det här sättet! Jag kommer gå från år till år och händelse till händelse. Så nu ska jag sätta mig ner och fundera ut vad som ska finnas med i manuset.
En sak har jag lärt mig på författarlinjen och även på filmmanuslinjen att oavsett om det är sant det som skrivs i boken så måste man frisera det, för att det ska bli dynamik och spänning i det man skriver. Det är därför det alltid står "baserad på en sann historia".
 
Ha det gott!
 
 

Nytt projekt!

Hade som mål att börja ett nytt projekt idag, men kunde inte hålla mig så jag började redan igår kväll. Ska hjälpa en vän att skriva en självbiografi. Har fått en tjock bunt med papper som jag ska ta mig igenom för att skapa mig en bild och en förståelse. Det är ett stort jobb och det måste utföras på allra bästa sätt, med hänsyn till alla inblandade.

Från och med den här veckan kommer jag dela in mitt skrivande i tre faser. Mån-tis kommer jag jobba med "Söder om stan" uppföljaren till "Söder om söder" ( det är bara arbetsnamn än så länge).
Ons-tors kommer jag jobba med självbiografin (som jag funderar på att kalla tre60*).

Fredagar kommer jag ägna åt mitt filmmanusprojekt.

Här emellan ska jag givetvis ägna tid åt att söka jobb och fila på mitt cv.Idag är det en sån dag när allt hopar sig, men med lite extra planering och lite tidigare upp ur sängen så kommer det fungera bra.

Igår hade jag en "seg i kolan dag"- hur mycket jag än ville skriva kom det liksom inte ut något. På kvällen när resterande familjemedlemmar åkte på sina olika träningar, då lossnade det och jag skrev mer än vad jag skulle kunnat prestera under dagen. Härlig känsla när locket ramlar av och det fullkomligt rinner ut en story.

Det finns en anledning

Till varför man inte låter sina nära och kära att läsa manuset innan den gått i tryck. Det är bara vissa väl utvalda vänner som fått läsa och det beror på att man får konstruktiv kritik av dem. Av familj är det lätt att få kritik i en helt annan form. (inte elakt eller så utan fel typ av kritik). Ja, ni vet ju själva, det är bättre att övningsköra med trafikskolan än med sina föräldrar eller familjemedlemmar. Jag tror ni förstår vad jag menar.
Hur som helst så har inte min sambo fått läsa mitt första manus, utan jag tänkte att han får läsa det först när det gått i tryck. Här om dagen var han hemma när jag satt och skrev. Han frågade om jag kunde tänka mig att läsa upp något ur mitt manus. Vilket jag gick med på. Jag läste tre kapitel (ur mitt pågående manus). När jag läst klart sa han:
- Det var bra, riktigt bra. Du... det var fan professionellt!

Den här stunden kommer jag alltid minnas med ett snett leende. Samtidigt som jag hörde hans förvånade och uppriktiga svar kunde jag inte låta bli att förundras över om han trott att jag suttit och lekt i 1½ år. Om så var fallet måste jag säga att han borde fått guldmedalj i ödmjukhet och tålamod inför mitt skrivande.

Fått svar!

Äntligen har jag fått svar från Oneoff de kommer inte kunna ta fram produkten. Men om jag själv tar fram den så kommer de gärna köpa in den från mig. Nu gäller det att plocka fram plan B... vilket jag självklart redan gjort. Har skickat iväg ett mail som jag nu väntar svar på. :P Spännande!

Väntan blir vad du gör den till.

Som ni alla vet väntar jag på flera olika svar.
Bl a från olika bokförlag, från olika jobbsökningar och från oneoff.
Oftast går väntan bra för jag skriver ju som bekant på bok 2 under tiden. 
Men så kommer ibland tanken, hur går det? Vad tycker de som läser den? Är den bra eller är det bara skräp? Hissar eller dissar de? Blir det fullfart eller pannkaka? Vad händer?
Ja, tankarna är många. Turligt nog sover jag bra och inga konstiga drömmar om just detta. Så än sålänge går det bra. Tror väntan blir svårare ju närmare målet jag kommer. Snart har det gått en månad sen jag skickade in...
... jag kanske bord starta någon form av nedräkning. Fast de blir svårt, jag ska få svar mellan 2-3 månader. Däremellan kan ju alla svara när de vill.
Faktum är att jag redan fått svar från ett förlag som vill ge ut min bok, det är ett mindre förlag. Där får man som författare gå in och betala en summa själv "i början" för att ge ut boken. Sen får man tillbaka pengar för varje såld bok. Självklart ska jag överväga detta. Men jag måste vänta in svar från de andra innan jag bestämmer mig hur jag går vidare med manuset.
 
Ha en glimrande dag! :D

Läser

Läser många spännande kortfilmmanus på väg till Skrivarakademin.
Mina kurskompisar är jätteduktiga! :D


Än så länge 39

En rolig sak som chockade mig i fredags var när jag packat ihop alla saker till kursen och landat med rumpan på sätet i min kusins bil. Påväg mot smyckeskursen på Täby Park Hotell. Svänger hon av vid gymmet och säger:
- Du vi ska springa lite i trappor här, för du måste hjälpa mig och bära ner lite proteinburkar och sånt som jag beställt. (inget konstig alls då hon beställt sånt tidigare)
In kommer vi på gymmet och jag får en lapp i handen...
På den står det "Grattis på 40 års dagen, En present som gör dig `om möjligt´ ännu snyggare".
Jag fattar absolut ingenting.
Strax efter ligger jag på ett bord och...
... får nya ögonfransar! Ingenting jag någonsin tänkt på att jag kunde "behöva". Riktigt kul idé! De sätter fast frans för frans, 2 timmar tog det och nu ser jag ut så här...
 
Tack alla som var med och gav mig den här presenten, jag är jättenöjd med mina fina fransar. :)
 
Som jag berättade tidigare skulle min son Oliver på sin första karatetävling i helgen och att jag skulle missa den. Nu kan jag berätta hur det gick. Han hade siktet inställt på topp 3 placering och jag kan glatt tala om att han tog silver i båda tävlingarna. Grattis bästa Oliver! :D
Ursäkta suddig bild men det var den som landade i min mobil när jag satt på kursen och höll tummarna.;)
 
Må gott!
 
 
 
 

Jaha ja!

Då var den här pärlträffen slut. Nu ska vi packa ihop oss och bege oss hemåt. Vi sprids till alla Sveriges hörn. Vi har dessutom fått veta att vår gemensamma vår-träff i Sthlm har upphört. Dock har det kommit en träff i Lund och en i Göteborg till våren. Lund - Mars och Gbg - Maj. Det tål att tänkas på. Kommer sakna alla goingar här. Men vi ses i alla fall i oktober 2013. :D
Ha det gott och tack för en underbart skrattig, kreativ och rolig helg!


Skaparglädje!

Underbara timmar i en kreativmiljö.
Ha en underbar kväll.


Godkväll!

Här rinner tiden iväg som vatten ur en öppen kran. Jag har hittills gjort 7 st armband.
En mer kreativmiljö får man leta efter!

Det blir en lång natt! :)


Dags att dra!

Änligen är det dags för årets Puss (Pärlor, Utmaningar, Skojigt och Stimulerande)
En stor Pärlkurs för ca 130 personer. Vi kommer bo på hotell och umgås hela helgen. Underbart!
För mig är det femte året i rad. :)
 
Många fina alster kommer att skapas den här helgen. Tyvär kommer jag...
 
 
missa min sons första karate tävling i morgon, han har siktet inställt på topp 3. Vi får se hur det går!
Jag håller tummarna för hans skull.
Ha en underbar helg!
Jag kommer säkert göra något inlägg från Puss!
De två blonda är mina! ;)  (samt deras tränare Robin och bakom Magnus Hedman)
 
 
 

Packad

Men absolut nykter. Nu är allt packat och klart. Börjar se slutet på min lista. Har hunnit skriva mycket idag, dessutom tvättat och packat. Det enda som krävdes var bra planering. Nu har jag till och med klämt in en klippning för Meja och skjuts till hennes cheerleading fast hon normalt tar bussen själv till sin träning.
Meja har nyligen gått med i http://statist.se">http://statist.se">http://statist.se%3C/a%3E">http://statist.se">http://statist.se%3C/a%3E">http://statist.se%3C/a%3E">http://statist.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://statist.se">http://statist.se%3C/a%3E">http://statist.se%3C/a%3E">http://statist.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://statist.se%3C/a%3E">http://statist.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://statist.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://statist.se%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">http://statist.se">http://statist.se">http://statist.se">http://statist.se%3C/a%3E">http://statist.se">http://statist.se%3C/a%3E">http://statist.se%3C/a%3E">http://statist.se%3C/a%3E%3C/a%3E">http://statist.se">http://statist.se">http://statist.se">http://statist.se%3C/a%3E">http://statist.se">http://statist.se">http://statist.se">http://statist.se">statist.se och igår ringde de och frågade om hon kan provfilma för en reklamfilm. Vi har tackat ja och nu får vi besked på tisdag om kunden godkänner Mejas bilder. Spännande!
Extra spännande för mig som håller på med ett eget filmmanus nu. Jag hoppas verkligen hon får vara med och att jag som förälder får vara med och se hur det går till! :D
För övrigt under mitt packande lyssnade jag på Magnus Hedman - När ljuset släcks. Vilket liv han levt! Både galet, kul och skrämmande.

Ska erkänna att jag ligger efter i såväl träning som motion just nu. Men jag tar igen det efter helgen.


Händelsernas dag!

Känns som allt ska göras idag. Inte smartaste draget att tvätta samma dag som jag ska packa, men nu blev det så.
Igår skrev jag om mitt filmmanus, det här blir galet och spännande. En helt annan grej än den första. Ska bli kul att höra vad mina kurskamrater tycker om det på måndag.
Problemet för mig med filmmanus är hela storyn måste vara klar från A-Ö, jag hade tänkt skriva en novell innan igår, men hann inte riktigt med det. Så  jag gick direkt på filmmanuset och började freestyla. Det brukar bli bäst när jag jobbar så. Problemet nu är att jag inte kommer ha någon synopsis att lämna in på måndag, som jag vet att han vill ha.
Men, det får lösa sig!
Jag tror jag kommer kalla mitt Manus 2 för "Söder om stan" (kom i detta ögonblick på att det skulle kunna bli S.O.S -serien) ;). ha ha ha!
 
Har 10 punkter på min lista idag, utöver jobbet jag ska hinna så långt jag bara kan på. Ska sätta mig ner och dela in dagen i grupper, annars kommer jag bara stressa runt.
Nu en kopp te och göra schema.
 
Den bästa punkten på hela dagen (förutom att jag dessutom får besök lite senare) är att jag ska putsa inte mindre än 40 diamanter. :P
* Diamonds are a girl's best friend
 
 

Oväntat!

Det bästa med att skriva en story där man inte har någon färdig idé är att det blir så kul att följa den själv. Idag har jag jobbat en del med Manus 2 (ja, jag ska namnsätta det... vet bara inte vilket namn jag ska ha). Det är galet underhållande att se vad karaktärerna tar sig för och hur det hanterar situationerna de hamnar i. Startfältet ser spännande ut och jag önskar givetvis att jag hade all tid i världen till att skriva, vilket jag tyvärr inte har. Dessutom kommer det bli ännu tightare med tiden, då jag har ännu ett projekt som väntar bakom knuten. Berättar mer om det nästa vecka.
Nu ska jag försöka få ihop mitt filmmanus som jag inte har hunnit jobba med.
 
Ha en skönkväll!
Kom gärna med förslag på namn som passar ihop med Söder om söder. ;)
 
Det här är också rätt oväntat! :D
 

Det bästa sättet att förutspå din framtid är att skapa den

I samma stund som vi beslutar oss
rör sig ödet
att våga tro på vår egen förmåga
att bestiga det berg som ligger framför oss
att våga hoppa
det är vad livet handlar om
 
Idag tänkte jag skriva om just sånt som gör oss starka inför uppgiften vi står inför. Oavsett om det är stort eller smått så kräver vår tanke och vår fullkomliga vilja att vi verkligen har bestämt oss.
Det finns dem som bestämmer sig, men så går det om ett tag och så har det "glömt" vad det bestämt och faller in i sitt gamla sätt att vara.
Då har de egentligen inte bestämt sig, utan de har funderat på att ändra sig.
 
Här gäller det att se skillnaden. Om man bestämmer sig kan man gå hur långt som helst och nå de mål man verkligen vill nå. Det gäller bara att vara fokuserad.
 
Jag har haft förmånen att lyssna på många stora idrottsmän och kvinnor, jag har hört dem berätta om att de med sin vilja av järn och rätt inställning nått precis dit de velat och ibland ännu längre. Det är dem jag tar fasta på. Kan dom -kan jag!
Och det här gäller givetvis alla som bestämt sig. ALLA KAN om vijan och kämparglöden finns där!
Så BESTÄM er och gör det bästa av era liv. Dagarna går och de kommer inte tillbaka!
 
Önskar er all lycka!
 
Jag tar gärna fasta på ordspråk och håller mig till dem, här följer några:
 
" Det bästa sättet att förutspå din framtid är att skapa den"
" Vänd ansiktet mot solen, så kommer skuggorna bakom dig"
" Det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret"
" Det man vill göra - gör man bäst"
" Förlorare har ursäkter - vinnare har en handlingsplan"
 

Inser

att jag har en del att skriva om. Har fått svar på mitt brev. Det blir en process jag får ta tag under morgondagen. Nu är tiden för dagens skrivande slut, barnen är hemma igen och därmed är lugnet slut.
Ska dock försöka att skriva mitt filmmanus ikväll. ;)

Hoppas ni får en underbar dag!

Brev

Idag ska jag skriva brev. Har mycket jag behöver få veta om ett visst ämne, så jag tänkte skicka brev till en person som jag vet sitter på många av svaren. Jag hoppas givetvis att den personen ska kunna ge mig något att gå vidare med. Annars har jag en plan B. ;)
 
Läste ett bra citat för några dagar sen:
Förlorare har ursäkter - Vinnare har en handlingsplan.
 
Ligger en hel del i det.
 
Må gott! :D

Jag och mina byxor

Är nu på väg hem från stan. Insåg att mitt inlämnade filmmanus nog ska gå sopkorgen till möte. Fick visserligen god respons på det, men jag har under lektionen insett att en annan kortfilms idé skulle kunna bli ännu bättre.
Ska sova på saken.
Nu är jag som sagt igång med mitt andra bokmanus och det känns underbart att vara i skapande process igen. Har en hel del grottande att ta tag i då jag ska fördjupa mig i saker jag inte kan.
Har en plan på hur jag ska gå vidare med det.
Må gott och sov gott!


Äntligen!

Så är det måndag igen och jag är på väg till stan och skrivarakademin. Ännu en gång önskar jag att alla ska få chansen att göra det som de drömmer om.
Även om jag är trött idag efter en intensiv helg är jag mer än redo att matas med information om hur man bygger upp ett filmmanus.

I helgen lyckades jag med konststycket att köpa ett par förstora jeans i Gbg. Får skylla mig själv som inte orkade stå i provhyttskön. Dessutom visade det sig vara ett par jeans med häng fram. Känner mig oerhört trendig och obekväm i dessa. Dock är de sköna så jag ger dem en chans.
Hänget kanske inte syns på bild, men här är de på stan med mig.


Ruta 1

Idag har jag börjat om på ruta 1. Manus nr 2. En uppföljning av manus nr 1. Min mest utsatta karaktär har länge stått på startlinjen, men när jag väl började skriva klev en annan karaktär med mycket litet utrymme i manus 1 in och snodde åt sig första kapitlet. Omtumlande och mycket spännande. Hon kräver mer plats i det här manuset. Vilket jag självklart är beredd att ge henne. Ny bok, nya möjligheter, samma karaktärer. Vi får se vart det leder, nu åker vi!...

Återblickar!

För er som är extra nyfikna på hur min dag såg ut på bokmässan kommer här hela härligheten.
 
När jag klev över gränsen mellan entréhall och mässhall slog ljudnivån till som en tätvägg. Min första tanke var att jag borde köpt öronproppar, efter en stund hade jag vant mig vid ljudet som verkligen var öronbedövande.
I tidningen skriva hade jag fotat av en tipsruta med min iphone, vad man borde tänka på innan sitt besök. (öronproppar stod inte med!). Allt annat hade jag tänkt på.
* Bekväma skor
* Klä dig tunnt- varmt i hallen
* Ät inte på mässan - oerhört dyrt
och några andra små detaljer att tänka på.
Jag började att gå systematiskt för att inte missa något... Men oj vad vilse jag gick. Hade verkligen ingen koll alls på var jag befann mig, saknade ett träd att krama.
När jag gick där passerade jag många caféer, men när jag väl kände att jag måste äta något, hittade jag inte tillbaka till något av dem, fast jag trodde att jag visste vart jag skulle gå. Fick tillslut fråga mig fram och vips hade jag trots förmaningen om att INTE äta inne på mässan beställt en (läs noga) Varmkorv med en kopp te. Den ynka lilla varmkorven med grönt te (som jag inte gillar, de hade inget svart te) kostade mig 50kr!!! Herrejisses!
Ja, det var bara att rycka på axlarna, jag hade ju trots allt blivit varnad.
Men som tur var tog jag den där fikan just då, eftersom det var trångt och borden var få fick jag snabbt sällskap av ett mycket trevligt par från Västra Förlunda. Anita och Sven-Eric Reinholdson. Vi började diskutera och insåg snabbt att vi hade mycket att prata om. Sven-Eric hade precis som jag en dröm om att skriva en bok och jag hoppas verkligen att han tar tag i det nu. Innan vi skildes åt lovade jag att skicka en inbjudan till mitt releaseparty! ;)
Jag åkte inte till mässan för att köpa böcker, som jag tror att nästan hälften av alla som var där gjorde. Jag köpte bara 4 st kallepockets till min son.
Anledningen till att jag åkte dit var i första hand för att presentera mig för de förlag jag faktiskt skickat mitt manus till. Sagt och gjort. Jag gick runt till de olika förlagen och möttes av många trevliga förläggare och lyckoönskningar. Fler av förlagen tyckte det var trevligt att få ett "ansikte" på manuset. Trots att de tar emot flera hundra manus om dagen, var det fler av dem som visste vilket jag menade när jag sa namnet på mitt manus, eftersom det precis nyligen landat på deras bord.
Nästa gång jag åker ska jag lyssna mer på alla intervjuer tänkte jag, tyvärr är hallen så enormt stor och det intervjuas och pratas precis överallt, så det blir så många ljud från så många håll samtidigt, så det blir svårt att fokusera på ett ställe. (har via en hörseltest fått veta att jag har extremt bra hörsel, vilket gör att jag tar in ALLA ljud och därmed får svårt att sortera bort de som stör). Detta gör att jag ofta säger Va? för att jag upplever ett sånt surr. Trodde  själv att jag hade dålig hörsel när jag gick och testade den.
När jag väl skulle ta mig ut från mässan, fick jag efter ett par vändor gå och fråga om utgången. Jag gick runt i cirklar. :D (ni ska veta att jag normalt har mycket bra lokalsinne) Utgången var dock inte den jag först kom in genom utan en helt annan.
 
Precis när jag klev in hos min svåger stod middagen på bordet. Snacka om timeing! Här serverades stora saftiga köttbitar, potatisgratäng och sallad med hemmaodlade körsbärstomater och till det vin eller öl. När jag satt där kunde jag inte låta bli att fundera över vad den här tallriken skulle kostat mig på mässan.
 
Nä, nu ska jag sätta igång med MANUS nr 2... fortsättningen på mitt första!
 
Må gott!
 
Här ser ni kartan över mässhallen.