Det ljusnar!

 
Idag var det en sån dag. 
Ibland händer det att otur staplas på varandra under lång tid och igår kväll rann bägaren över.
 
Att gång på gång snubbla på målsnöret är mycket påfrestande. Jag brukar vara bra på att parera sånt här och lägga upp nya strategier för att nå mina mål. Blev själv förvånad över hur hårt det tog den här gången.
 
 
 
Och det är väl precis det jag har gjort. Puttat undan alla små nederlag, lagt dem på hög och nu flög locket av.
 
Hela dagen har gått i moll. Gick hem en timme tidigare och bäddade ner mig. Sov en timme och nu känner jag mig starkare och redo att möta nästa nederlag. 
 
 Tusen tack för all pepp! 
 
Nu back to work. Lägg alla tunga bitar bakom och fokusera framåt. Tur att pocketboken kommer snart. Alltid någt att se fram emot.
 
 

Ja så är det.

 
Jag erkänner. Jag är en nörd. Älskar mitt omslag och väntar ihjäl mig.
Om du också längtar efter att få din bok utgiven och få ett lika snygg omslag som jag ;) så kontakta:
http://grissla.se 
Jag lovar. Du blir inte besviken. 
 

Äntligen igång!Nu kör jag yoga två dagar i veckan. (Femte tillfället i morgon)
Jätteskönt men ont. Idag har jag köpt nya yogabrallor. Supersköna. Köper alltid nya träningskläder inför varje ny säsong. Det peppar mer än vad man tror. 

Idag har jag också dragit igång min onsdagsträningen på jobbet. Ett riktigt bra pass och jag är starkare i kroppen än vad jag trodde. Har träningskort där som man fyller i sin träning. 
Trots långt uppehåll klarade jag 10/12 övningar med samma vikter som innan uppehållet.


I vanliga fall på jobbets gym brukar vi vara Max fyra pers. Idag var det många nyårslöften där. Nästan fullt.

Till detta gör jag plankan varje dag då vi har en utmaning på jobbet. Samt tränar min nacke. 

Alltså. Jag är igång! 😊

Tryck 2Nu har pocketen gått till provtryck för andra och troligtvis sista gången. 

Vi har gjort små justeringar den här vändan och boken är såååå fin!

Anar att boken kommer finnas till försäljning runt mitten av februari. Längtar. 
En dröm går i och med det i uppfyllelse. 

Vad drömmer du om? Uppfyller du dina drömmar?

Kan också tillägga med tanke på förra inlägget. Fortfarande fri från huvudvärken! Nu sjunde dagen. Fantastiskt. Laser är bra! 😊Laser är grejen!Har haft huvudvärk varje vecka i över två år. I princip varje dag. 

Nu har jag varit huvudvärksfri tre dagar i rad. TRE DAGAR I RAD. 
Det är fantastiskt. Helt jäkla fantastiskt. 
Jag var på laserbehandling mot smärtan i tisdags. 

Lycka. Så skönt! :)


100 ord om dagen

När jag kommit in en bit i mina skrivprojekt så brukar jag tappa farten. Då tar jag hjälp av min författarsida och skapar ett evenemang.


Tidigare har jag haft Skrivpropellern 1 och senare Skrivpropellern 2.
I dessa grupper har det samlats skrivande som behöver en spark i baken för att komma vidare. Dessa grupper har varit väldigt omtyckta och många har gått i mål med sina planer. 

1 september startade jag en ny sån här grupp. Den heter 100 ord om dagen. 


Från början hade jag satt deadline sista januari men har nu flyttat fram den till 30 april. 
Anledningen är att jag vill bli klar med mitt råmanus innan gruppen upphör. 

Tanken med gruppen är att vi ska peppa varandra att verkligen sätta oss ner och skriva. Det är väldigt lätt att tänka, inte idag. Jag tar det i morgon...

Meningen är inte att man ska skriva varje dag som rubriken säger utan tanken är att man ska känna att 100 ord hinner jag prestera. Det fina i kråksången är att när man väl satt sig så sitter man sällan "bara" 100 ord utan orden har en tendens att utökas rätt fort. 

När man skriver är det oerhört viktigt att inte ha för långa uppehåll. Därför är det bra att kika in i manuset varje dag eller åtminstone ett par gånger i veckan. 
Jag upplever att jag blir mer motiverad att skriva om jag gör det flera dagar i rad. Det blir betydligt enklare också eftersom historien är färsk i minnet.

Idag tittade jag tillbaka till dag ett i min grupp 100 ord om dagen. Flera av mina medlemmar hade skrivit om sina mål med att medverka i gruppen. 
Jättekul läsning, speciellt som jag ser hur de jobbar varje vecka. Vissa av dem har redan nått sitt mål och avslutat sin medverkan. :)

Jag hade en idé i morse om att jag skulle sammanfatta vad jag hunnit med sen 1 sept för att peppa mig själv att fortsätta. Jag kom fram till detta:

* har skrivit 60% på mitt senaste manus
* har redigerat ett annat manus två gånger och skickat till förlag
* har skrivit en novell
* har skrivit en diktsamling

Blir helt snurrig när jag inser hur mycket en sån här grupp får mig att springa på bollen. Inte konstigt att jag upplevt att jag har haft en tuff höst, jag jobbar dessutom heltid. 
Här visar det klart och tydligt hur viktigt det är för mig att ha någon att "redovisa till." Jag kan ärligt säga att utan gruppen hade jag inte gjort hälften. 

Mitt mål nu är att skriva klart manuset innan den 30 april och jag har stor förhoppning om att göra det. I skrivande stund ligger jag på 73% in i manuset. Alltså återstår "bara" nedförsbacken in i mål. 

Skulle gärna ha en veckas semester nu så jag kunde färdigställa allt på en gång. Men det går inte. 

Den här bilden lade jag upp på insta igår efter mitt skrivpass. 

Vill du ha en spark i baken? Välkommen  till 100 ord om dagen. Gruppen hittar du via min författarsida: www.facebook.com/forfattardrommar 

Året börjar med

2017 börjar med ett refuseringbrev och författarpub.

Känns helt okej faktiskt. Man blir luttrad så att säga.
Dessa författarträffar kan jag prata mig varm om i evigheters evighet men jag ska inte göra det. Kommer dock dela några bilder från igår.
Däremot tänkte jag slå ett slag för det här med att umgås med likasinnade. Ja, jag vet att jag har bloggat om detta fenomen tidigare men det är viktigt för kropp, knopp och själ.

 
Pia (författare och skriv-poddare) och Frida (författare och förläggare)

När vi ses pratar vi om allt från karaktärer till färdiga manus och utgivning. Samt lektörsjobb och vilken hjälp eller för all del stjälp man fått. Även en del om den trista men allt för vanliga förnekelsefasen... Har ni varit där?
Också om singlar och kontaktannonser. Tex har vi en förläggare i gänget som är singel och vi spånade om hur en sån kontaktannons skulle kunna se ut. Vad sägs om följande förslag:
Förläggare söker man med karaktär...
eller 
Förläggare söker man med tryckeri...

Ja, ni förstår. Vi hade rätt kul åt detta under kvällen.
 
 
Gisela och jag. Hon nyutbildad lektör. In och boka om ni inte har haft någon. :D Bra grejer!

Vi pratar skräck, tidigare liv och hur man på bästa sätt dödar en människa utan att bli upptäckt. Samt spöken och kärleksdravel. Ja, ni förstår ju. 

Dessutom peppar vi varandra att kämpa vidare, att skriva bättre och oftare. 
Nu har jag blivit stammis på Kvarnen vilket gjort att de har börjat följa mig på Instagram. Det är bra. Kan hända att jag lägger min nästa release där. Vem vet. 
På frågan när nästa release blir svarade jag igår... att jag har lite oflyt just nu men då blev jag genast nedröstad så ja, under 2017 säger jag då. Inbjudan kommer. Var så säker.


Sten (fantasy författare) Gisela (författare, lektör), jag, Anders (författare), Pe kå (författare), Anna (författare), Hafida (författare), Frida (fantasy författare, förläggare), Markus Sköld (skräckförfattare)  
 
En förläggare i gänget har nyligen ändrar inriktning på sitt förlag. Enbart fantasy. Trist tycker jag eftersom jag gärna skulle skicka mina manus til henne. Då påminde smarta Gisela mig om följande:
- Jenny. Så länge inget av det du skrivit är sant så är det ju fantasi. Skicka in! 

Kan man bli annat än glad och peppad av såna kollegor. :D