Ses vi på lördag?

Ses vi på lördag? 
 
Då blir det påsksignering hos Klackenbergs i Haninge Port 73.
Kika gärna in på deras fb sida med namnet Klackenbergs Böcker&Papper i Port73 där de har gjort fin reklam för att jag ska komma.
 
Istället för att ge bort ett påskägg kan ni köpa en signerad bok och ge en vän, eller varför inte en påskpresent till sig själv. ;)
 
Hoppas vi ses då. :D
Jag finns där mellan 12-14, 4/4. Välkomna!

Hej verkligheten!

3 av 4 resor med SL igår och idag resulterade i kraftiga förseningar. Idag tog det 3 timmar hem från Sundbyberg. Not so funny. En resa som normalt tar dryga 60 min.
 
Funderar på om jag ska behöva börja resan 3 timmar tidigare i morgonbitti för att inte komma försent.
 
Fördel: Jag skriver på tåget och får en hel del gjort. 
Nackdel idag: Var tvungen att ta t-banan till Farsta och sen pendeltåget och då försvann en massa skrivtid i väntan på de olika tågen.
 
Nog med klagomål. Fick ett jättefint mail i morse av en tjej som läst min bok. Det kan ni läsa på min författarsida:
www.facebook.com/forfattardrommar

Längs linje 35

Idag skrev jag 1,5 kapitel på tåget. Visste inte om jag skulle klara av att koncentrera mig, men det var verkligen inga som helst problem. Jättkul!
Hade jag inte fått sällskap efter halva resan hem hade det nog blivit två hela kapitel.
 
När jag så där lagom trött kom hem från jobbet och tittade i min mailkorg så hittade jag den här fina recensionen. :D Glad, rörd och tacksam.
 
http://lenasgodsaker.blogspot.se/2015/03/i-ditt-kvarter-hander-saker-du-inte-ser.html?m=1

Fikaraster är inte att förakta

Sitter på altanen efter ett bra skrivpass och tar igen mig med en latte och en chokladbit från Lindt när insikten slår mig.
2011 skrev jag mitt första bokmanus, 2012 mitt andra, 2013 mitt tredje, 2014 mitt fjärde och nu 2015 skriver jag på mitt femte. 
Detta gör att jag kommer ha full koll på hur många bokmanus jag skrivit om jag fortsätter att skriva ett per år. :D 
Kul insikt.

Detta betyder dock inte att alla är/blir utgivna, men jag gillar att man bara genom årtalet vet exakt. Så nu gäller det att jag fortsätter att leverera.

Latten är urdrucken och chokladen är slut. Back to work.

Det flyter på

Bilden är lånad.
 
Den här bilden skulle kunna representera flytet jag har just nu. Har skickat iväg 6 av de 7 dödssynderna till förlaget.
Har nyligen korrat sista vändan av #Älskanoveller - 30 nyanser av kärlek som kommer ut i maj. 
Är redan inne på kapitel 12 i mitt splitternya manus och har skickat iväg mitt nyligen färdigredigerade bokmanus till olika förlag.
Ibland har man flow. Just nu är det extra viktigt att jag har det eftersom jag snart ska in i snurran och springa.
Försöker bocka av och göra klart så mycket som möjligt innan dess. 
Har bokat in nya signeringar och borde inom det närmaste även beställa fler böcker från förlaget.

#Älskanoveller releasen närmar sig och så även den planerade #Älskanovellerturnén till Göteborg. Men innan GBG ska vi fira #Älskanoveller på Kulturhuset i Haninge. Håll utkik om du vill vara med på det.

Now back to work! :D

Glömde säga att solen skiner också, det bästa av allt. Det är VÅR!
 

Älska eller hata?

Eftersom jag ska "sitta inne" (läs kontorsarbete) hela sommaren passar jag på att göra alla mina måsten utomhus, detta har resulterat i brunt ansikte och vintervita armar. Hur snyggt är det?
Shit happens! Det får bli långärmat framöver.
Jag som älskar solen måste passa på att njuta av den så länge det finns möjlighet. 25:ans solskyddsfaktor för barn har jag också smörjt in mig med. Bra där.

Nu har jag precis skrivit klart kapitel 9 i mitt nya manus. Har äntligen lärt känna mina karaktärer ordentligt och det är såååå kul. Den ena av dem är en obehaglig typ. Hua. Men det finns ju såna, så han måste vara med ändå.
 
Läste en fråga på fb idag. "Måste man älska sin huvudkaraktär?"
Nä, jag tycker inte det. Däremot kan man älska att hata om de är otrevliga och jävliga.
 
Häromdagen fick jag äran att gästblogga hos Författaren Åsa Bonelli. Det blev ett inlägg på begäran om marknadsföring. Nyfiken?
Här kan ni läsa mer om det:http://asabonelli.se/jenny-jakobsson-gastbloggar/…
 
Solsken till er alla!

Snart tävlingsdags - vinn en bok till hängmattan.

Nu kommer våren och med den många härliga fika stunder. På måndag startar jag en tävling på www.facebook.com/forfattardrommar där man kan vinna novellantologin Över en fika. 

Bilden är lånad från Pernilla Darnolf Fd Fasth.
 
Visst ser det härligt ut. En altan, en novellsamling, någonting gott och strålande sol.
 
 
Eller varför inte ta ett glasrött ihop med en novell bredvid en pool på Maldiverna? (Även denna är lånad)
 
Blir ni sugna på att läsa, håll utkik på måndag (16/3) då jag startar veckans utmaning på min författarsida. Välkomna dit.
 

Finaste vs fulaste namnet eller bara väldigt udda

Jag samlar på namn till mina karaktärer. Har en lång lista som jag kan plocka namn ifrån. Bästa stället att samla namn på är signeringar. Kommer det någon med ett väldigt udda namn brukar jag fråga om jag får spara på det till mina kommande böcker. Alla har hittills svarat ja. Vissa som stått bredvid och hört har då berättat om ett av sina mellannamn som jag gärna kan "få" om jag vill ha.

Fyra av dessa namn använder jag nu i mitt nya manus. Ett av dem är väldigt udda, har aldrig någonsin hört det förut och eftersom namnet är så udda har en mycket märklig karaktär fått namnet. Vet inte om ägaren till namnet hade tänkt sig detta, men det är så det är. Kanske är ägaren stolt över att namnet ens används, även om det råkar hamna hos en person med psykopatdrag... :)
 
Har ni några namn att dela med er av? 


Bild lånad från DN.se

Passa på!

Jag lever konstant i en värld av Passa-på!
Idag när solen skiner ska jag passa på att njuta av den. 
När jag åker tåg ska jag passa på att läsa eller jobba om en text. 
När jag kör bil passar jag på att koppla in headset och ringa det där samtalet. 
När jag passar på att njuta av solen passar jag också på att läsa eftersom jag ändå ska sitta still en stund. 
När jag ska på promenad passar jag på att göra små ärenden längs vägen. 

Om jag inte minns fel, har jag hört att det är bra att öva på att göra en sak i taget. Så idag ska jag passa på att göra just det. 
Ketchupeffekt

Hur kommer det sig att det ofta blir så?
Kommer inget, kommer inget, kommer allt...
 
Nu hade jag två extrajobb på gång och fick då en praktikplats på heltid. Konstigt ändå att det alltid är allt eller inget.
Samma var det förra året med blöckerna, när jag gick från icke utgiven till en roman och tre novellsamlingar inom loppet av några månader.
Ketchupeffekten håller i sig vad det gäller böckerna även i år. Innan året är slut kommer jag vara med i fyra publicerade verk, förhoppningsvis fem. Men det återstår att se.
 
 
Idag har jag träningsvärk efter årets första löprunda som jag gav mig ut på igår. Känns så bra. Benen är lite stumma idag. Men träningsvärk vill man ha, så det gör ingenting.
 
Eftersom jag ska pendla mycket den närmaste tiden med pendeltåg önskar jag härmed att världens lättaste dator faller ner från himlen, så jag kan sitta och jobba på tåget. Min är för tung att släpa runt på.Vad var det jag sa häromdagen? Sponsorer sökes. ;)

Ta makten över dina drömmar! Det är både dom och du värd.

 
Lyft luren, ta makten över dina drömmar.
Kom i håg. You only live once. 
 

Mitt nya författarliv

Innehåller alltså en synopsis som jag ska lyckas pussla ihop. Jag har ett gäng meningar som någonstans ska gestaltas och/eller användas i mitt nya manus på något sätt. Frågan är bra hur fasen gör man?
 
Författare som jobbar med synopsis har säkert koll på sånt. Men jag sitter här och sliter mitt hår. Ska man börja med att "höfta" hur många kapitel man vill att boken ska innehålla? Och sen fylla ut dem med olika scener?

Hur många kapitel är att föredra? Mitt förra manus blev 32 kapitel och det är där någonstans det brukar landa för mig. Men när man bygger en synopsis så kanske man borde göra längre avsnitt och färre kapitel.

Om det inte snart trillar ner någon polett, så kör jag som jag brukar. Skriver på och ser vad som händer. Alla kanske inte är skapta för att göra en översiktskarta över hur storyn ska gå.
 
Det viktigaste är trots allt ATT skriva, hur man än gör.
 

Sponsorer sökes!

Nä, då. Jag skojade bara. Jag får ofta frågan om jag skriver på heltid. Allt som oftast när jag svarar på den frågan får jag själv höra.
- Men vad då söker jobb? Du ska skriva. Det är ju det som är din grej. 

Precis så. Men jag måste också tjäna pengar. Som författare får man lön en gång om året (med undantag för vissa andra avtal). Om man har tur. Det vill säga om boken säljer bra. Oavsett hur stor eller liten den lönen visar sig vara så är det inget man kan leva på under ett år till nästa lön kommer. Om man inte heter GW eller något i den stilen då förstås.
 
Så ja. Jag söker jobb och jag har en del krokar att dra i. Inom kort får både jag och ni veta hur det går med den biten. Tills dess skriver jag så mycket det är möjligt, mellan jobbsök och andra möten.
 
Håll tummarna nu, jag väntar på olika svar som skulle hjälpa mig på rätt väg.
 
Den här veckan kan ni delta i en tävling på min författarsida. Välkomna in.
www.facebook.com/forfattardrommar Tävlingen avslutas på söndag.
 
 
 

Isa är född! Tänk att födas rakt in i medelåldern.

Idag den 1 Mars påbörjade jag manus nummer fem. Så kul och så oväntat. Hela dagen idag har jag känt mig hopplöst energilös och uttråkad.

Jag har funderat mig gråhårig över manus ett och två. Mina gamla manus med samma namn som bloggen. Söder om söder. Berättelsen som behöver piffas, lyftas och skrivas om en del för att förlagen ska vilja läsa dem. Hur jag vet det?
Jo, dom har varit där och vänt. Redigera om, redigera om, redigera om. Tråkigt, tråkigt, tråkigt. 

Tog fram datorn för att skriva ut dem, lägga upp alla kapitel i högar och göra en plan för hur jag skulle gå vidare. 

Råkade öppna ett tomt worddokument och vips var första kapitlet skrivet. Isa är född. Min nya karaktär som glider runt i en bil jag är mycket avundsjuk på. En tjej ( tjej!! Jag som bara skrivit med män som huvudkaraktärer) med skinn på näsan. 
En tjej som inte kommer få det så lätt den närmaste tiden. En inbokad resa blir inte så magisk och glimrande som hon hoppats. En vardag som fylls av sånt hon själv inte har valt. 

Jag är inte rastlös längre, bara förväntansfull. :)