No stress

Kastar mig mellan affären och matlagningen. Snart ska jag iväg på tjejmiddag och allt ska fixas innan. Måste till systemet också. Men det tar vi när det drar ihop sig. (lagom till alla kö, si så där vid 17:30 tiden)
No stress som sagt. Sakta i backarna. Här händer det grejer. Var sak har sin tid, tänk på det.
Nu är det bloggtid. :D

Som sagt:
En man vars namn är Johan. Han är en vän till mig. Pojken vid namn Carl (...med C `det var jätteviktigt för mig att säga det´) är min son och han är 4 år gammal. Carl har blå kostymbyxor, matchande väst och vit skjorta. Blont rufsigt hår och ett stor leende på läpparna. Jättesöt.
Vi står där vid vägkanten, då kommer det en gammal fin bil. Det såg ut som om fäljarna var av trä... Mannen bakom ratten hade hög hatt. Vi hoppade in i bilen och han släppte av oss vid en herrgård vid vattnat. Det pågick ett bröllop där och jag satte mig långt fram. Bruden såg lycklig ut, medan mannen kastade blickar efter mig. Jag kände mig sorgsen och ville skrika till honom att han skulle säga nej. Det visade sig att bröllopet var arrangerat mot hans vilja och att Carl var vår gemensamma son. Fast det visste inte bruden. Senare på bröllopsfesten dansade vi och han bad om förlåtelse. Han hette Eric Klaesson.Jag var jätteledsen och det var nära att jag började gråta på riktigt.

*Nina bad mig gå framåt i tiden, till en annan viktig händelse.

Jag satt vid Erics dödsbädd, han var fortfarande ung och jättesjuk (dryga 25-30år). Jag baddade hans panna med en blöt handduk. Det var bara vi där och han dog inför mina ögon.

* Nina bad mig gå till en annan viktigt tidpunkt

Jag satt vid ett enormt skrivbord i en herrgårds liknande byggnad ( vi hade det bra ekonomiskt). Kände mig oerhört ensam och sorgsen. Framför mig på bordet låg min dagbok i naturfärgat papper och en penna man doppar i bläck. Jag skrev av mig sorgen efter Eric.

* Nina bad mig gå vidare

Jag stod på Hörsne kyrkogård på Gotland och tittade på Erics gravsten. Jag la en ensam ros på hans grav. Här fick jag kämpa för att inte gråta. Jag hade jättesvårt att berätta för henne om det här. Orden stockade sig.

* Nina bad mig gå vidare... betydligt längre fram i livet.

Jag satt i en gungstol, jag var gammal, riktigt gammal. Jag hade en katt och jag kände mig fortfarande tom och ensam. Jag satt och funderade över att jag försummat livet på en person jag aldrig någonsin kunde få. Samtidigt var jag lite stolt över att jag hade hållit vad jag lovat honom. Att jag aldrig skulle älska någon annan.

* Nu bad Nina mig gå till min dödsdag.

Jag satt i gungstolen och somnade in, med min katt och mina dagböcker i en hög i knäet.

När hon väckte mig ur hypnosen var jag så tagen av situationen att jag fick kämpa för att inte gråta. Det kändes på något sätt som om jag inte sörjt klart. Trots att jag hade haft hela det livet på mig. Jag tror jag sörjde Eric lika mycket som jag sörjde mitt ensamma liv. Min son Carl såg jag aldrig någonting mer av.

Gissa om jag ska åka till Hörsne och leta gravsten i sommar. ;)

Nu blir det ännu flummigare, men det är lika bra att jag berättar det. Under hela hypnosen hade jag värk i bakhuvudet, högst uppe på hjässa fast bak liksom. Först var området stort som en femkrona. Sen blev det ovalt och ca 12 cm i diameter. Det kändes som om hårsäckarna brann och jag trodde nästan att håret skulle lossna där. Det var faktiskt det enda som var obehagligt. Känslan i håret satt kvar nästan en hel timme efteråt. Det kändes som om det rann någonting ut det. Och Nina frågade om jag hade skadat mig. Men det hade jag inte. Jag förstod inte alls vad det var. Efteråt berättade jag för Nina att det kändes som en laserstråle som hettade upp ovalen. Då sa hon att jag varit vidöppen för det andliga ledarna. (ja, jag vet. Flum flum och som jag sagt förut. Jag vet inte heller vad jag ska tro) Det enda jag vet är att jag har känt mig skönt tacksam över att jag fick uppleva det jag gjorde. Och var kommer allt ifrån?
Jag hade en vän med mig som gjorde samma sak efter mig. Ska fråga henne om jag får berätta hennes historia. En helt annan historia.
Vi var båda uppspelta och tagna av situationen efteråt.

Nu ska jag sätta fart och fixa det sista innan jag ska bege mig på tjejmiddag. Må gott!

Hypnos

Måste erkänna att jag var rätt nervös innan hypnosen igår. Men det gick över så fort jag kom hem till Nina. Lugnare person får man leta efter.
Jag fick sätta mig i en fåtölj med benen på en fotpall. Ett par lurar med mikrofon satte hon på mitt huvud. Medan avslappnade musik spelade i mina öron räknade hon ner mig från 10-0. När vi kom till 0 var hela min kropp så tung att jag varken kunde röra armar eller ben. Ögonlocken var lika tunga och gick inte att öppna. (Ja, jag erkänner att det var lite klaustrofobiskt) Men jag koncentrerade mig på hennes lugna röst och musiken i lurarna.
Hon vägledde mig genom att tala om för mig att jag skulle hitta en lugn och vacker plats att vila på( i mitt inre).
När jag väl gjort det, skulle jag föreställa mig att jag svävade ut ur min egen kropp. Jag kunde riktigt se hur jag svävade ut ur mig själv.
Sen räknade hon snabbt från 3-1 och knäppte med sina fingrar. Därefter bad hon mig åter att sätta ner fötterna på jorden. Nu i mitt tidigare liv.
Det var som en film som spelades upp i mitt huvud.

Jag såg mina fötter med vackra högklackade röda skor, jag stod i gräs, oklippt gräs. (ca 8-10cm långt). Jag hade en otroligt vacker klänning på mig, den var vit och röd och bak i ryggen var det snörning likt en korsett. Jag höll upp klänningen fram med båda händerna, ville inte att klänningen skulle vila mot gräset. Mitt hår var långt, blont med perfekt lagda lockar. Luggen var flätad från mitten åt varsitt håll och möttes i en gemensam fläta bak. Jag kände mig sorgsen. Runt mig var det skog och ängar. Bredvid mig en grusväg. När jag gick upp på vägen märkte jag att skorna jag bar var två nummer förstora. Jag kunde sätta ner mitt pekfinger mellan hälen och skon. Jag såg en droska långt fram på vägen, den åkte inte åt mitt håll. Plötsligt stod det en man och ett barn bredvid mig. Året var 1847... to be continued.

Jag berättade själv allt jag såg för henne. Hon kunde flika in med en fråga ibland, tex vem är barnet? Vad heter han. Osv. Men hon påverkade aldrig berättelsen på något sätt.
Skulle jag skriva allt i samma inlägg så skulle ni inte orka läsa. Det skulle bli för långt. Så jag delar upp det lite. ;)

Ang bilden så är det rätt kul att hypnos alltid visar bilder på såna här ögon. Men det stämmer inte eftersom man blundar hela tiden. Fast på något sätt känner man sig så. Kan också berätta att när jag väl var i mitt tidigare liv, så kändes det inte alls klaustrofobiskt längre, utan jag ville verkligen stanna där och se vad som utspelade sig.
Nu väntar redigeringen.Läskig kvinna med grå mustasch

Mejas sjukhusvistelse tog hela kvällen. Läkare nummer ett undersökte och sa att "de här måste undersökas noga, det är allvarligt sånt här."
Läkare två blev Meja rädd för (Meja blir aldrig rädd för något!!).
- Mamma, jag blev jätterädd, hon sågs skitläskig ut. Grått stort hår, grå mustasch och stora ögon. Så sa hon att jag inte fick hjula eller gå på tjiledning.

Stefan förklarade att kvinnan var polska och hade svårt med språket. Hur som helst så sa hon precis motsatt sak mot den första läkaren "att det var ingen fara, bara Meja håller sig lugn ett par dagar och äter Alvedon.
Är det inte konstigt att två läkare kan ha så vitt skilda åsikter om samma patient?
Vem ska man lita på?
Hur som helst är skadan dokumenterad.

Jag var som bekant på hypnos idag. Det var banne mig bland det coolaste jag har gjort. Vilken känsla och vilken grej jag fick uppleva. Berättar mer om det i morgon.
Det var en "tidigare liv hypnos".
Jag funderar på att ha den storyn i bakhuvudet till en kommande bok i framtiden. Eller åtminstone till en novell.
:D
Whiplash?

Länk till receptet om ni vill testa http://helenasmat.blogspot.se/2010/05/rabarberpaj-med-knackig-smak.html
Den är verkligen värd att prova. Lätt och snabbt gick det också.
 
Kan börja med att berätta att Meja (min dotter) kom hem från cheerleadingen igår. Jätteledsen. Hon är topp ( den som står högst upp när de bygger torn) och när hon ska ner så ska hon bara falla och de andra ska ta emot henne. Någon i gänget under tappade greppet och hon störtade ner i golvet med kinden och nacken ( whiplash?). Stel som en pinne kom hon hem. Eftersom träningen slutar sent på kvällen ringde vi till sjukvårdsupplysningen som ville att vi skulle åka in och dokumentera skadorna.
Dock fick vi veta att barnakuten stänger 22:00 (är inte det konstigt? De borde väl ha öppet dygnet runt?)
Hur som helst. Ikväll ska vi åka in och dokumentera.
Meja är i skolan idag efter en noga genomgång av nacken av Dr J Jacobsson ;) (men en lapp om att slippa gymnastiken).
 
Så vad händer idag? Jo, jag ska redigera. Häpp! Det trodde ni inte va?
Men så är fallet. Senare idag ska jag iväg på ett mycket spännande möte, nämligen hypnos. Berättar mer om det senare. ;)
Solviken kommer åka med mig idag, eftersom det blir en del tågåkande. Ser fram emot att få tid med boken.
 
 
 

Lite vardagslyx

Slängde ihop en rabarberpaj med knäcktäcke. Jättesmarrig. Har aldrig gjort en sån tidigare och hela familjen tyckte den var mumsig.
Är det någon som vet hur en rabarberplanta ska skötas? Bör man ta bort blommorna eller? Någon som vet? En sak är säker, skördetiden är här.

Nu blir det en lång kvällspromenad efter en allt för stillasittande dag.


Språkrådet

Tur att de finns. Så man får till det där med allt "duttande."
Är dock inte säker på att allt blir helt rätt ändå. Men åtminstone så nära man kan komma. :D
Tror definitivt att de förlag som tar emot mitt manus och granskar det kommer märka att jag har lärt mig massor sen sist. ;)
Ligger bra till tidsmässigt med redigeringen och ska nu sätta mig i två timmar till. :D Framåt vi går!

Bland smulor och text

Gick upp före tuppen och skrev ett följebrev. Fick bra ideér om det när jag låg och snurrade i sängen. Perfekt att låta följebrevet vila till deadline, då hinner jag få perspektiv och kan ändra i det sista. Just nu är jag supernöjd. ;)
Nu frukost och sen ska jag dyka ner i redigeringens stormande hav. Idag blir det till att jobba inne, regnet öser ner.
Vad gör ni idag?

Nattugglorna och jag

Nä, jag är verkligen ingen nattuggla. Har bara lite spring i benen och kan inte sova. Spring i hjärnan också får den delen då jag plötsligt fick upp en trolig början på del 3 i huvudet. Efter att ha legat och snurrat i två timmar bestämde jag mig för att jag lika bra kan sätta mig och jobba en stund.
Så nu sitter jag här, klockan går mot 02:00 och jag undrar över hur sent det kommer bli om jag ger mig in i manuset. Finns viss risk att jag fastnar och det hinner ljusa innan jag kommer i säng.
Bra eller dåligt? Bra antar jag eftersom jag ändå ligger vaken.


ursäkta språket tidigare idag

Men ibland blixtrar det bara. Det var hur som helst skönt med en urladdning. Trots den skakas jag fortfarande inombords av hur urbota dum stenen var mot min bil.

Vad gjorde den där mitt i vägen när jag kom åkande?
Det har jag faktiskt ett enkelt svar på. Just på den körsträcka är det ett vägarbete samt ett brobygge. De åker stora maskiner fram och tillbaka där och antagligen har någon av de tappat just den här helv&%//.. jäv/¤¤&(... stenen där.

Jag återvände till brottsplatsen ( typ 10 meter bort) till fots medan jag väntade på bogsering. Här kommer bildbeviset på den lilla jäv%¤%¤%¤&.
Det som stör mig mest är att det är så galet tråkiga pengar som går åt till att fixa detta. Att bilen är paj är inte hela världen. Man kan ju åka kommunalt om det krisar.
Nu står bilen och skäms i carporten och jag sitter i soffan och stör mig på stenen.
Puts väck- Oljefläck!

Helvetes jävlar!

Piss, pest och senapsgas. Jag körde precis sönder bilen. :€
Åhhhhh! Frustration!!

En liten sten mitt på vägen. En smäll och ett läckande oljetråg. Suck!

Nä, jag har inte kört. Sitter snällt här i en stekhet bil och väntar på bogsering. Not so funny. :(


Fika paus

Ja, jag vet. Jag borde äta lunch nu. Klockan har passerat 12. Men vem har tid att laga mat när man jobbar?

Solen har lämnat mig i skuggan av huset. Passar bra då jag har lättare att se vad jag skriver på skärmen. Kan ju vara en fördel när man redigerar. ;)

När jag nu kom ut med min fika fick jag plötsligt sällskap av oinbjudna.
Tack, men jag föredrar att fika ensam utan er.
Back to Work!
Godmorgon bloggen!

Time flyes. Satte mig kl 07:00. Mycket nöjd och tänkte att nu kör vi. Men så kom det lite mailande emellan och nu är kl 09:00. Häpp! Var tar tiden vägen?
Så fort jag är klar med blogginlägget kommer jag kliva in i min manusvärld och stanna där länge. I går bestämde jag mig för att försöka förekomma min egen deadline. :D
Här blir min arbetsplats idag.
Ni vet ju att jag gillar pennor. Köpte en sån här gammal hederlig med nya färger. Den är jättekul att redigera med. Rosa,limegrön, lila och turkos.
Idag blir det rosa.
Fin va! Allt för att variera ganska enformiga dagar. ;) (som jag för övrigt älskar)
Ha en härlig dag. Nu måste jag jobba!

Tystnad - Tagning

Tystnad - Redigering. Jag behöver ha det tyst när jag jobbar. Då får jag massor gjort. Har haft en riktigt bra arbetsdag och jag har kommit lång. Tror bestämt att jag håller min deadline.
Hoppas givetvis på en lika bra dag i morgon.
 
Lånar den här från Anneli Stålberg, just för att den säger allt om att man vill jobba ostört.
 
 
Det blev en lång kvällspromenad med Camilla trots regnet. Jätteskönt att komma ut. Sen har jag börjat på Solviken. :) Gillar att öppna första sidan i en helt ny bok.

#Fotografenbok

Ni som även följer mig på www.facebook.com/forfattardrommar såg kanske mitt inlägg i lördags morse. Det såg ut så här:
Lördagmorgon kl 07:00. Nice!
Här slog jag upp första sidan i Fotografen av Eva Rydinger.
Jag läste 100 sidor innan jag reste mig ur stolen. Inte bara för att den var bra utan för att tid fanns. Faktum är att jag hade mycket tid för läsning den här helgen och bestämde mig helt enkelt för att läsa i kapp... Ja, jag kände att jag låg efter lite. (dock inte längre). Idag 19:00 slog jag ihop boken. Så här kommer en liten recension av den. Håll till godo.
Fotografen är en bok som berör. Jag vill träffa Vanja i verkligheten. Jag vill sitta i hennes prunkande trädgård på slitna trädgårdsmöbler och dricka bubbel. Hon känns så levande, hon berör livsöden som tillhör var och varannan i verkliga livet. Jag hade hoppats att hon skulle ta in Jonatan och fota honom och ta reda på mer om honom. (kanske i bok två?... om det kommer en sån) Det märks tydligt att boken är skriven för kvinnor. 
Det är en varm och hudnära bok om livets pussel och förnekanden. Hon ger en mycket skicklig och professionell bild av att vara fotograf. (var faktiskt tvungen att läsa vad Eva jobbar med. Blev inte förvånad när det stod Copywriter)
Om jag fick önska skulle en av hennes fantastiska bilder i boken (tex bilden av Margareta) vara på omslaget. Men jag förstår varför hon har omslaget hon har. ;) Väl värd att läsa. Man kan inte tro att detta är Evas Debut! Vill även gratulera Ordberoendeförlag som tagit in den här. Det är ett lyckokast.
Gillade det sönderrivna hjärtat som följde med. Kul idé. Får själv lust att göra hjärtan. Fast inte över förhållanden utan kanske över böcker jag läst! I det här fallet skulle jag genast limma ihop hjärtat så det blev helt igen.
Det ska bli spännande att se om boken får någon uppföljare. Den kan verkligen vara helt fristående. Men jag vill fortsätta hänga med Vanja, Sara, Emma, Johanna.
 
 

Praktiserar text

Man kan väl säga att läsa är en form av praktik när man skriver själv.
Jag praktiserar alltså. Hela helgen har jag gjort det. Timme ut och timme in.
Behöver läsa ikapp. Har en gedigen hög att gå igenom. No stress. Vill bara insupa text, väga text och inse hur olika alla skriver. Leta likheter och förvånas över att alla debutböcker innehåller ett mått av lika komponerade meningar.
Intressant. Har ni lagt märke till det?
Jag jämför omedvetet min egen text med alla andra texter jag läser.
Är inne i ett stim av debutromaner.
I Martrådar finns flera liknande situationer, händelser och/eller tankar och känslor jag har i mina texter. Mia kommer förstå när hon väl läst dem.
Fotografens huvudperson har samma namn som en av mina karaktärer. Och det som kommer igen i våra texter är meningsbyggnader. Jag läser och känner emellanåt, "Oj, där är min mening." ;)

Det finns situationer som man i princip aldrig läser om i böcker av författare som skrivit flera böcker. (Förutom i debuten då) Sånt som de lär sig undvika.
Men som är återkommande i princip varje debut, även min.
Mycket intressant.
Har ni lagt märke till såna situationer?

Dessutom äter jag tårta mellan bladen jag vänder. Fick den här fina på morsdag. :D


Årets skatefest

Årets skatefest gick av stapeln igår. Alla åldrar var på plats ( 5-25 år) och tävlade i olika kategorier. Vi började kl 17:00 och höll på till 22. Vi hade enorm tur med vädret, hela dagen låg det gråa moln över oss men lagom till start sprack det upp. :D
Vi hade så galet mycket fina priser från Sweet, Junkyard, Hollywood och Lindt choklad. Även bullar och festis från kommunen. Tack till alla fina sponsorer!
Vi hade godisregn, stickersregn och tävlingarna avlöste varandra men ett kort uppehåll för grillning.
Somliga vann flera olika tävlingar och hade turen att få med sig flera jättefina priser hem. Chokladen lottade vi ut till publiken. Kvällen var så lyckad. Kanske gör vi detta till en tradition och kör ett jubileum varje år. Vi får se. ;)
Blommor fick jag också får mina skatemates.
Här är en av våra tränare. Nöjd som få har han vunnit en bräda! Titta fina blommor!! :D Räknade inte alla som var där igår, men tror vi landade runt 130-140 personer. Jättekul att det kom så många.
Idag har jag suttit och läst Fotografen nästan hela dagen. Halva boken har jag hunnit igenom. Vilodag med stort V. Behövs efter månader av planering och fix inför igår. ;)
 
 

Be aware

 
Maran finns inte bara i Mia Francks bok Martrådar utan runt omkring dig när du läser. Från dag ett när jag började läsa har jag legat sömnlös på nätterna. Inte av rädsla utan av knutar som stört min sömn. Jag har vridit och vänt mig. Svettats och pustat. I natt fick maran mig att gå upp kl 01:30 för att läsa ut den. (!!)
I natt hoppas jag på ro. Nu vill jag sova som vanligt igen. Boken får stå i hyllan i vardagsrummet för att inte störa min nattsömn mer.
Boken bjuder in till ett oerhört bubblande, det pyr och osar. Ingen går säkert. Spänningen är tät och även om man tror sig förstå hur det ska gå, så blir det inte som man tror.
Boken får mig att tänka på Slyngstads events av Unni Drogge.( en av mina absoluta favoriter) Det lilla samhället där ett litet gäng av hårdhudade styr över allt och alla. 
Det här var min livs första fantasybok och jag ska ärligt säga att jag emellanåt inte riktigt hängde med. Är inte van helt enkelt. Älskar du fantasy eller vill prova någonting helt nytt så läs den! Den är oerhört spännande. Stundtals kryper den under huden och emellanåt önskar man äga samma makt som maran.
Jag beundrar Mia Francks fantasi. Helt galen och underhållande. :D
 
 
 

Tomorrow it is

Yes! Äntligen är det dags för 1-årsdagen av vår skatepark. JÄTTEFINA prispaket kom idag från våra underbara sponsorer. Junkyard, Sweet och Hollywood. Choklad från Lindt kom för några dagar sen.
Barnen och ungdomarna kommer bli såååå glada när de får se alla fina priser.
SMHI lovar uppehåll och jag hoppas verkligen att de har rätt.
(Vid regn måste vi ställa in).

I morgon ska jag hämta 200 beställda bullar och festisar.
Sen ska jag rigga parken med bord och banderoller.
Tävlingarna kommer avlösa varandra och priserna kommer hagla. Vi hoppas på stor publik som gärna picknickar med oss och grillar.
Under kvällen kommer vi ha chokladregn av finaste choklad från Lindt!
Välkomna alla som vill och kan.

Dessa kan man vinna i morgon!
Och mycket, mycket annat. Rena julafton idag när jag öppnade paketen.


Det går bra nu

Idag har jag redigerat för två dagar. Inser att jag faktiskt kommer ha en del tid även i eftermiddag. :D
Här om dagen skrev jag att jag skulle redigera tills ögonen blöder och det gör mitt ena öga nu. Trots att jag varvat med mina läsglasögon är höger öga illrött.
Ögat vill lägga ner för idag, men det vill inte jag.
Det är viktigt att man passar på när man har flyt och det har jag just nu.
 
Så jag kör på ett tag till. Snart kommer barnen och då får jag lägga ner i alla fall.
 
 

Omslag, utslag och förlag.

Ligger här och snurrar.
Funderar över vilka förlag jag ska skicka mitt manus till när jag är klar med redigeringen.
Funderar fortfarande över vad mina två manus ska heta.
Jag hade tänkt vänta med att berätta, men det spelar ingen roll om jag berättar redan nu.

Jag har kontaktat en konstnär. Tanken är att han ska måla omslaget till mitt andra manus ( och förmodligen mitt första).
I mitt manus finns en karaktär som målar tavlor. En av dessa tavlor ska han måla.
Kan bli hur bra som helst. :)
Tog kontakt med ett förlag innan och frågade om man kan göra så och det kan man.
Konstnären har fått texten han ska måla efter. Ska bli kul att höra vad han tror om den. Just nu har han "lite mycket", men jag bör få svar inom ett par dagar.
Han har redan tackat ja till att göra det. Svaret jag ska få är vad som passar bäst för bilden, så som färger och dyl.

Tycker ni att jag går händelserna i förväg?
Att jag jobbar som om jag visste att jag kommer att bli utgiven.

Det är precis det jag gör. Eftersom min plan B är att ge ut den själv.

Skulle mer än gärna sova nu, eftersom jag har mycket jobb att göra. Är totalt allergisk mot sömnlösa nätter. Snart utvecklar jag kli och klåda om jag inte somnar inom kort.


Det är mycket nu

 
Hittade Åsa och Simona på Book of Hope. Köpte båda Åsas böcker. Ska bli kul att läsa dem eftersom jag emellanåt följer hennes blogg.
Har även följt Simona, men det var ett tag sen. Kul att träffa dem IRL eftersom jag bara läst deras bloggar förut. Mycket trevliga tjejer. ;)
 
Det var lagom med folk på plats så det fanns gott om tid för småprat med de olika författarna. Jag pratade en del med Viveca Sten om slutet i hennes bok "I stundens hetta". Och hennes nyskrivna kapitel till den boken som följer med pocket utgåvan.
Bytte även några ord om hennes skrivarkurs som hon håller i November på Sandhamn. Skulle gärna gå den kursen, men tror inte jag har råd, eftersom jag ska gå pärlkurs i Oktober med hotellövernattning och så.
Men... OM jag vinner pengar kommer jag som ett skott!
Pratade även en del med Agneta Sjödin då vi har samma lektör. Det var kul att höra hennes tankar och erfarenheter av henne.
Köpte givetvis med mig böcker hem. Alla pengar gick oavkortat till Barncancerfonden. Dessa guldklimpar får tyvärr vänta ett tag då jag först måste läsa klart Martrådar, sen Fotografen och därefter Solviken. Sen så! :P
 
Kati och jag hade en trevlig dag på stan. Jag hann också i samband med vår fika snacka till mig lite sponsorpriser från Hollywoodbutiken. Gissa om mina åkare blev nöjda när jag nämnde det när jag kom till skateboardträningen idag. :D
Tack Kati för en härlig dag.
 
När jag läst ut Lars Rambe så ska jag tala om ifall jag fick mardrömmar eller inte. Hua... det är en skräckis. Jag gillar inte sånt, men jag gillade författaren. Så det blir nog bra.

Idag stödjer vi barncancerfonden.

 

Det här ska Kati och jag gå på idag. Ska bli kul. Här på landet (3 mil utanför stan) är det grått, grått och grått. Regnet hänger i luften. Enl min väder app är det samma väder i stan. Synd för arrangörerna. Men det ska klarna upp. Framåt 16-tiden ska solen lysa. Jag hoppas verkligen det. 
Har ni vägarna förbi, så leta efter oss i folkhavet. ;)
 

Book of Hope - böcker i kampen mot barncancer!

Onsdag 22 maj arrangeras Book of Hope i Kungsträdgården i Stockholm. Ett tjugotal författare signerar sina böcker som de – eller deras förlag – har skänkt till Barncancerfonden. Kungsträdgårdens besökare är välkomna att bidra med minst 50 kronor till kampen mot barncancer och samtidigt få en bok signerad av sin favoritförfattare.

Medverkande författare är bland andra Stefan Einhorn, Agneta Sjödin, Herman Lindqvist, Nina Jansdotter och Viveca Sten. På Lilla scenen intervjuas författarna av Sofia Wistam och eventet pågår kl. 11:00-18:00.

Målet är att samla in pengar

- Vi vill få upp ögonen för böckerna, men det främsta målet är framför allt att samla in pengar till kampen mot barncancer, säger projektledare Petra Lundborg, Barncancerfonden.

Författarna är på plats följande tider under dagen (cirkatider):

Tider  Författare
Hela dagen Dan Buthler, Dag Öhrlund och Carin Gerhardsen
kl 11:00-14:00 Herman Lindqvist, Andreas Cervenka, Henrik Lange, Pia Hagmar och Lars Rambe
kl 12:00-15:00 Viveca Sten
kl 13:00-16:00 Therés Stephansdotter Björk
kl 14:00-17:00 Simona Ahrnstedt, Åsa Hellberg och David Eberhard
kl 15:00-18:00 Stefan Einhorn, Ingrid Olsson, Caroline L Jensen, Agneta Sjödin, Helene Kindstedt och Nina Jansdotter

 Jag berättar givetvis mer om detta när jag kommer hem. :D Idag är det varma kläder och paraply som gäller.


Nu har jag räknat ut

Att jag måste redigera 17 sidor per dag för att hinna till deadline. Det kanske inte låter mycket, men det är det. Dessutom är det mycket tidskrävande.
Tänk er att man vänder och vrider på varje ord. Att man läser samma mening tre -fyra gånger för att få till det rätta flytet.
Det är inte så att alla meningar ska byggas om. Absolut inte. Inte ens nära på. Men de ska ändå läsas med eftertanke.
Imorgon blir det kvällsjobb för dagen går åt till annat. Mer om det i morgon.
Idag har jag ätit kirskål. Inte alls dumt. :)
Vad har ni gjort idag?

Kolla in Curry. Ser det inte galet skönt ut.


Är du hemmablind?

Idag ska jag redigera tills ögonen blöder. Tänk ändå, att ju fler gånger man läser manuset, desto mer hittar man. Borde man inte bli hemmablind?
 
Vad det gäller vårt hushåll är jag inte hemmabind (även om somliga kan tro det), jag väljer aktivt att inte se allt som borde göras nu. ;)
 
 
 

Gräsligt gott

Fick lära mig idag att man även kan äta Vitplister.
När jag surfade på recept stod det att vitplister är gräsligt gott.
Känner ni igen?
 
 
Kul att lära sig lite om sånt man bara slänger. Finns massor av fina recept. Jag ska definitivt testa.
Idag har min skrivblogg tagit steget in i matbloggssvären. Men, det är bara tillfälligt. ;)
 
Hann inte så långt i mitt jobb idag som jag hade tänkt. Reklamdelande tog mycket tid, då jag åkte runt med bil och satte upp den här lappen:
Nu är det inte många dagar kvar. :D Ska bli så kul. Läskigt nog så hotar SMHI med regn. Vad gör vi då med 200 bullar som vi beställt. :S Ja, ja. Vi får väl frysa in dem hos alla grannar i området till fredagen efter.
 
 

Det visste ni inte va?

Apropå ogräs. På festen i lördags kom vi att prata om kirskål. Som växer som ogräs på de flesta tomterna. Eftersom det slutar på kål, sa jag.
- De kanske går att äta? Precis som senapskålen, som så fint kallas för ruccolasallad.
Så vi surfade in och vips insåg vi att delar av vår trädgård innehåller friväxande sallad. Så istället för att vara sur över den och försöka bekämpa den, så kan man alltså äta den. Fanns olika sätt att tillaga den. Och den går också att äta rå i sallad.
Har för mig att hemsidan med olika recept hette skogsskafferiet. Ni kan ju kika själva om ni är intresserade. Vi ska definitivit testa.
Ruccolasalladen har ju en liten giftig smak. ( det är väl senapen som slår igenom). Kirskålen smakar lite som den fast med mer lime smak. Syrligare.
Det dröjer nog inte så länge innan man får betala dyra pengar för den i handeln, fast med ett finare namn så klart.
En fråga jag ställde till Mia... Vem har bestämt vad som är ogräs? Alla gillar ju olika.
Räck upp handen alla ni som har kirskål i trädgården.
Kolla här vad jag hittade, kanske värt att testa
 
Idag är det läsförmiddag och sen tandläkaren vid lunch.(!!)  Efter det ska jag jobba med mitt manus.
 
Vill ännu en gång be om ursäkt att svaren på era kommentarer kommer så sent. Det beror på att jag oftast bloggar från mobilen och att de ännu inte fixat något sätt att svara på inkommande kommentarer. Jag kan alltså bara godkänna dem. Men nu sitter jag vid datorn och då får ni svar. :D
 

Nu har jag bestämt mig

Aldrig mer att jag tänker paja ryggen för lite ogräs.
Efter en lång men långsam promenad är jag galet stel i ryggen. Trodde det skulle släppa lite.
Från och med nu kommer alla maskrosor som vill blomma i vår trädgård att få göra det. Det här var verkligen inte värt det.


En timme extra

Vad gör ni när ni får en timme extra?

Jag lutar mig tillbaka i massagefåtöljen med en bra bok.
Skateskolan är inställd pga eftermiddagens regnskur.
Tomten är maskrosfri för några dagar och ryggen är paj. Så där ja, bra jobbat.

Det blev ingen fisk till middag dock blev det baconlindadsparris. Betydligt godare än fisk om ni frågar mig.
Bland maskrosor, text och daggmaskar

Blandar friskt mellan att läsa och att gräva upp maskrosor. Insåg snabbt att jorden var full av daggmaskar. Nu har jag samlat en hink full.
Tänk vad det ena leder till det andra. Bara för att jag ogenomtänkt började samla maskar ska jag nu köra barnen till sjön för att de vill fiska.
Lite oroligt frågar Emil:
- Men tänk om vi får fisk. Hur gör vi då?
Ja, hur gör man när man åker och fiskar utan föräldrar?
- Vi kastar nog i hela spöet då!

Hmm... Inte rätt svar. Men det löser sig nog. De flesta som fiskar vet ju att chansen att få napp är ganska liten.

Jag ropar lycka till innan jag lämnar dem vid bryggan.


Så blev det blackandwhite

Nyligen hemkommen från en härlig kväll med många goa skratt.
Trots ösregn hade vi mysigt ute på altanen under presenningen.
God mat och underbara cupcakes till fikat.
Tack för en trevlig kväll!
Lee om du läser det här så har jag hittat en dricka dom matchar fin bok. ;) god on the rocks!


Den eller den...


I valet och kvalet

Ska på fest ikväll och jag har svårt att bestämma mig för vilken klänning jag ska ha.
Valet står mellan två klänningar med helt olika uttryck.
Den ena är tuff och den andra är fin.
Det är en 40-års fest vi ska på.
Varför jag våndas redan på morgonkulan beror på att jag tänkte göra matchande smycken till under dagen.
Så jag behöver veta vilken jag ska ha.

Vad tampas ni med för frågor kring frukostbordet.


Hur gör ni?

Sparar ni första utkastet som det är innan ni börjat redigera?
Som ett kul utvecklingsbevis eller så?
Jag har inte gjort det och jag ångrar mig lite. Fast samtidigt tror jag inte heller att jag kommer att sitta och titta tillbaka och jämföra första och sista utkastet med varandra.
Jag är inte riktigt överens med mig själv om varför jag skulle tycka att det var roligt.

Nackdelen med att jobba kväll/natt är att man är så uppe i varv när man kommer hem. Sista gången jag tittade på klockan innan jag somnade var den 03:40.
Det här blir en sån här dag när man är vaken fast man inte fattat det.
En dag som blir allt annat än effektiv.

Hur som helst. Nu blir det frukost på altanen, sen jobba med redigeringen. Ska också klämma in ett centrumbesök med Emil som ska köpa tre presenter till tre olika 14-åringar som har gemensam födelsedagsfest ikväll.

Vad gör ni idag?


Krigsstigen

Nä, det är inte alls så att jag vaknat på krigsstigen, men jag har gått den en vända nu på morgonen. Ibland måste man gå den gyttjiga vägen och trampa ner tårna ordentligt i dyn.
Jag hag skickat ett irriterat mail till SL om deras sjukt dåliga och nya system Resekassan. Sämre skit får man leta efter. Resekassan fullkomligt äter upp pengarna på kortet. För att deras apparater har barnsjukdomar som de borde ha fixat innan de släpptes ut på marknaden. Jag ska inte grotta ner mig i gyttjan igen, jag vill bara berätta om några tillfällen.
Här om dagen när jag åkte tåget hem från stan, stämplade jag kortet som vanligt i maskinen. När jag sen kom till min anslutningsbuss var kortet plötsligt ogiltigt och tomt. Häpp!!
Jaha, där står man, utan kvitto att bevisa sin oskuld känner man sig som en idiot. Schysst chaufför lät mig trots allt åka med hem. (det var ju skönt. Inte kul att behöva ringa någon 23:00 för att bli hämtad)
När man köper kortet ska man redan innan veta vilka som är ens standardresor, jag bestämde mig för att mina standardresor var två kuponger (åker dock lika ofta tre kuponger), men här var man tvungen att välja.(på SL får man inte vara flexibel) När jag sen skulle åka tre kuponger så gick jag och frågade i spärren om hur jag skulle göra då. Ja, då tog de mitt kort och programmerade om det till tre kuponger... Suck!
Sen fick jag stämpla två så fort jag skulle åka två för annars drogs tre kuponger.
Ja, det finns mycket att säga om det här och jag kan bara glatt GRATULERA alla er som bor ute i landet och slipper det här systemet.
 
Dagen igår gick som sagt i effektivitetens tecken och jag har tänkt mig att även denna dag ska göra det. När jag bloggat klart ska jag kasta mig in i redigeringensgap. På schemat idag står även motion, reklamutdelning och sen faktiskt en tupplur för jag ska iväg och gästspela (jobba extra) på ett företag ikväll/natt. Ska bli jättekul. Har aldrig jobbat där tidigare, så det blir många nya möten ikväll. :D
 
Så där ja, nu lämnar jag gyttjan och bloggen bakom mig och går vidare. Ha en härlig dag!
 
 
 
 
 

Dagens ledord

Är effektivitet. Morgonens marshmallow läsning visade sig bra för dagens redigering. Jag fördjupade mig ytterligare en nivå i min text. Mycket bra.
Idag är en sån där dag när allt hinns med och faller på plats utan större ansträngning. (Fler såna dagar tack).
Jag har tvättat, läst och redigerat, bakat rabarberpaj (årets första från trädgården), skickat flera viktiga och noga igenomtänkta mail (berättar mer sen) så spännande... Och ja, det har med manuset att göra och nej det har inget med förlag att göra - sug på den! ;)

Nu laddar jag inför skateboardskolan och efter det reklamutdelning. Vi går med stormsteg mot vårt 1-års jubileum i parken. Jag har fått två av Sveriges största skateboardmärken att skicka varsitt sponsorpaket. Ska bli grymt spännande att se vad de innehåller. Har även fått Lindt choklad som sponsorer.
Jag är jätteglad och gissa om skateboardåkarna kommer bli nöjda. Det är nästa helg, så nu ska reklamen ut så vi fyller parken.


Fastnade i tidningen

Gick upp 06:30 för att hinna redigera massor. Tänkte bara ta en kopp te och läsa Writer's Digest i morgonsolen.
Plötsligt är klockan snart 9:00 och här sitter jag och läser om fluffiga marshmallows dialoger.

Faktum är att det är första gången jag läser den här underbara tidningen. Här har Skriva en hel del att lära. ;)
Jag vet att flera av er redan läser den och jag hoppas att ni som inte gör det köper ett ex.
Ni kommer inte ångra er.

Nä, nu måste jag släppa den och hämta datorn.

Må gott!


BM

Igår när jag satt på författareventet bloggade jag i pausen och efteråt. Ett långt inlägg om vad de pratade om på scenen och hur de påverkade mig på olika sätt.
När jag sen skulle publicera inlägget så gick texten upp i rök. Rubriken fanns kvar. Men inget annat...
Jag ville köpa flera av deras böcker men tänkte bestämma mig när alla hade pratat klart. Så jag köpte inget i pausen, däremot pratade jag en stund med Mari Jungstedt. Hon var både trevlig och rolig. Jag ville prata allmänt men det är svårt när man inte vet hur man ska börja. Jag kom på att jag kunde fråga om hon hade någon blogg eller så. Men det hade hon inte, det är förlaget som sköter hennes blogg och det är ju trist. Vi pratade lite skrivprocesser också. Alltid kul att höra hur andra gör.
Goodiebagen var fin, jag kan berätta mer om den senare idag. Nu måste jag jobba undan för snart ska jag iväg på BM (bergsmeditation).
Nä, jag köpte faktiskt ingen bok igår, jag struntade i det. Tänkte på min massiva hög som ligger och väntar. När jag kom till Centralstationen hade jag precis missat mitt tåg så jag gick till pressan och köpte en kopp te och Writer´s digest. (varför finns det bara tråkiga te sorter när man köper te så där på språng? Förberedd på sånt har jag alltid egen tepåse i väskan) ;)
 
Just det, idag ska jag träffa en spåkärring ;). Ha ha ha! Inte så konstigt, det är min gamla qi gong lärare. Vi träffades förra veckan och hon ville lägga en liten stjärna åt mig. Hennes förslag alltså. Ska bli kul. Kanske berättar jag mer om det sen. Vi får se.
 
 
 
 
 
 
 

Ny fas - Äntligen

Tror jag glömt att berätta att vi haft Göteborgsbesök hela veckan. Hon pluggar till Make-up artist och ska även plugga hår fram över. Igår i mitt trötta tillstånd sminkade hon mig. Jag blev jättefin. Har dock ingen bild på resultatet. Hela kvällen gick jag och tänkte att jag skulle fota hur fin jag blev, men eftersom min autopilot inte gick in och styrde upp det, så blev det inget av det.
Däremot kan jag säga att autopiloten tog mig till några körsbärsträd. Mitt undermedvetna ville nog att jag skulle bli piggare av att insupa vårens ankomst. (sommarens är mer rätt ord, för här är 20 gr varmt och jag sitter i skuggan!)
Hur som helst tog jag några bilder på de härliga rosa blommorna som bara blommar en vecka.
Ny fas var det ju. Ja, idag går jag in i datorfasen igen. Har insett att jag knappt dammat av datorn under tiden jag redigerat på pappret. Det känns skönt att ha fingrarna på tangenterna igen. Dock blir det inga direkta flow eftersom jag ska in och peta lite här lite där och lite mer.
Mitt mål är att vara klar med manuset till skolavslutningen. Har dock inte kollat ut när den är, men mitten på juni någon gång. Anar att det är omkring 10-15 juni.
Så fram över kommer min arbetsplats vara altanen i paviljongen vid sol och inne i köket, alt i min skrivarlya vid regn.
Idag firar jag min nya fas med att gå på författarevent lagom till kvällskvisten. Mer om det ikväll eller i morgon. Kan berätta vilka författare jag ska lyssna på...
Hannah Widell & Amanda Schulman, Mari Jungstedt, Therése Söderlind, Anders & Martin Timell, Laila Bagge, Kristian Gidlund, Thomas Bodström.
Det blir en kväll att minnas!
 
Ha en härlig måndag!
 

En dag i dimma

Hela den här dagen har gått i dimma. Låg vaken i natt och har liksom inte vaknat till liv på hela dagen. Autopiloten har skött allt. Eftersom jag varit så trött hela tiden har jag suttit med en bok i handen men inte förmått mig att öppna den. Tyvärr, eftersom jag egentligen haft tid, då jag inte orkat göra någonting annat.
Fast hade jag öppnat boken hade jag somnat och det ville jag inte. Skulle inte kännas rätt mot boken. ;)
 
Hur som helst så har vi haft skateboardträning idag och jag var med där, gjorde allt jag skulle och jag överlevde. Grillade till och med innan med vänner. Allt tack vare min autopilot.
Inom mig har jag längtat till nu, just precis nu. Ögonblicket innan jag kan gå och lägga mig igen.
 
Finns det någonting bättre än en skön säng med mjuka lakan och en fluffig kudde när man är trött?
 
God natt!

Symbolkurs dag 2

Började med en ensam promenad längs stranden. Fanns möjligheten så skulle jag göra det varje dag. Det är verkligen helande att gå längs ett solglittrigt hav och höra vågorna.
Idag fick vi lära oss att tyda drömmar.
Jättespännande. :)
Vi fick även måla varsitt hus och ut efter det tolka våra egna personligheter.
Jag kan säga att man lär sig mycket om sig själv när man lär sig tyda symboliken i det man ritar.
Jag vill gärna gå fortsättningskursen i höst.
Bilderna tog jag i morse.


Meditation vid havet

Idag var första dagen på symbolkursen. Det var verkligen jättekul.
Genom att välja band med olika färger fick vi läsa av varandra. (får bara göras mellan personer som inte känner varandra).
Tjejen jag läste av blev helt paff över hur bra det stämde. Vi hade aldrig pratat med varandra innan.
Hennes avläsning på mig stämde nästan också på pricken. Det var bara en sak som inte stämde.
Vi mediterade ute i solen på stranden. Havsbruset var perfekt som fond.
Efter lunchen fick vi måla tavlor, vi målade känslan från meditationen.
Sen pratade vi om de olika tavlorna och hur vi upplevde det.
Rolig dag. Tur att det blir en till kursdag i morgon.

Här satt vi!


Dagen efter kvällen före

Sitter i skuggan på altanen och funderar på hur man omstartar en trött hjärna. Någon som vet?
En promenad kanske borde sitta fint.
Idag är hela familjen hemma, vilket innebär att det inte blir något manusgrottande.
Jag kan berätta att jag ska på symbolkurs fredag och lördag. Låter säkert flummigt och det är det nog också.
Inför kursen ska jag skriva ner mina drömmar. Berättar mer sen.
Idag är det i alla fall vilodag med stort V. Jätteskönt.
 
Håll tummarna för att jag får plats på årets pärlträff, har precis anmält mig. Får svar om några dagar om jag kom med eller inte.
 
 

Varför gjorde jag det?

Varför gjorde jag det just nu, precis innan jag ska åka till jobbet. Suck!
Har aldrig någonsin misslyckats förut, men det är klart att jag skulle göra det nu.
Jag färgade mina ögonbryn! Fan! Det blev inte bra. :/
Ja, ja, vem kommer kolla in mina ögonbryn när Friends arena är full av skrikande fans till One D.
Hur som helst har jag fått till slutet även om jag inte skrivit klart det än, så vet jag hur det kommer bli. Asbra!
Godkväll på er!

Packar

Packar inte till någon härlig weekend eller så. Jag packar öronproppar, extra skor, jacka, mellis och bok.
Jag ska jobba på One Direction ikväll. Det är inte så att jag har tid att läsa på jobbet men jag har en restid på en timme enkel, så det blir perfekt.

Men innan dess ska jag jobba med mitt manus. Har laddat en solstol på altanen.
Jag har sprungit på den snåriga vägen vid slutet ett tag nu, vart efter har framkomligheten blivit lättare, men hela tiden kliver någon in och ställer sig i vägen och kräver min tid. Jag springer sakta och det går framåt.


Mäktigt kväll

Stor och mäktig känsla när AIK bad publiken om en tyst minut för Ivan Turina. Tänk er 25000 personer som är tysta exakt samtidigt.
Lägg märke till de svarta sorgebanden Black army hade på läktaren. AIK arrangörerna lyckades bjuda på en oförglömlig kväll för publiken till minnet av Ivan.
 
Idag jobbar jag med manuset och njuter av solen.
 
Vad gör ni?

Redigeringskladd

Hann mycket idag. Jättenöjd so far.
Läste artikeln om Monika Fagerholm i Skriva för ett tag sen. Blev fascinerad över hennes redigeringskladd.
Här är min vs Monikas kladd. ( min är den på altanbordet. )

Nu på väg till jobbet. Trevlig kväll på er!


Redigerar slutet

Och hoppas komma till insikt under processen.
Självklart tar jag tillfället i akt och jobbar utomhus. I eftermiddag går jag in på Friends Arena för att jobba kväll.
AIK-IFK Göteborg möts.
So back to work, vill hinna mycket innan jag ska åka.


Tiden som inte fanns

Idag har jag flyttat runt på min bok, alltså inte min bok, men boken jag läser.
Klev upp i morse och bar med mig den ut på altanen där frukosten väntade. Hela familjen samlades och jag öppnade inte boken.
Innan jag visste ordet av hade vi kommit fram till att vi skulle städa garaget innan alla fick sticka iväg på diverse.
Vi städade garaget och plötsligt befann jag mig på trädgårdens framsida och räfsade löv.
Där efter drog jag iväg på diverse måsten och efter det tog jag med mig en kopp te till altanen och den ännu väntande boken.
Precis när jag satte mig ner fick jag ett sms. "Vad sägs om promenad?". Ja, vad sägs om en promenad? Jag hällde ut teet i närmaste buske och gick för att möta Jennifer. Det blev en skön promenad och efter det slog jag åter på tebryggaren och gick ut på altanen bara för att upptäcka att jag hade 20 min på mig att färdigställa allt småfix inför skateträningen.
Så... Ingen tid att läsa då heller.
Efter skateträningen stod middagslagning på schemat och därefter åkte vi och storhandlade. Nu är kl 21:15 och jag har inte ens hunnit öppna boken jag längtat efter hela dagen.
Nu ska jag dundra in i duschen och sen lägga mig tidigt så jag orkar läsa ett par sidor innan jag somnar.
 
Finns det något värre än att bädda ner sig med långt blött hår? (Jag har slängt min hårtork och inte köpt någon ny) Bara att gilla läget. ;)
 
 

Bert Bäver

Medan jag ligger här sömnlös kan jag tänka mig att det är full aktivitet vid ån.

Fotade när jag sprang förbi. Kolla här! Ser ut som om de haft en rejäl fest.

Bert Bäver och hans vänner.
(Borde kommunen sätta upp en skylt "se upp för fallande träd"?)
Det ser i alla fall ut som vissa av dem kan falla av en vindpust.
Kan inte låta bli att fundera på varför de låter träden stå på sin minimala spets. Varför jobbar de inte klart?
Var det för att det ljusnade eller var det någon/något som störde dem?

Hur som helst, jag somnade gott och vaknade en timme senare. Nu pigg och det känns långt till nästa avgång.


Skriver lista och funderar

För vad vi vill ha i trädgården. Jag vill ha ett orangeri, Stefan ett växthus och det är ju i princip samma sak. Jag vill ha plats för stol och bord så man kan sitta där inne och skriva och bara vara. S vill ha en pool (som han redan köpt men inte satt upp), här står vi i valet och kvalet hur vi ska göra med marken under poolen. S vill gräva bort gräset, lägga sand, sten och markduk. Jag vill bygga en trall att ställa den på, så vi kan använda trallen till annat när poolen plockas ner för hösten. Tycker det är synd att förstöra gräsmattan med ett stort hål som alltid kommer vara där sen (så vida man inte lägger nytt gräs igen) Bör tilläggas att poolen är 4,5 meter i diameter, så det är inte den minsta varianten. Vilket jag hade föredragit.
Om jag fick välja hade det blivit ett utomhus spa. Lagom stort och alltid perfekt temperatur.
Vi båda vill ha ett cykelförråd och där till vill jag ha en gäststuga.
Bör väl också tillägga att vi har en stor studsmatta och en liten trädgård...
 
Vår kloka Oliver tycker det är bättre att vi flyttar till ett hus med större trädgård där allt redan finns. Spara både tid och pengar på det antar jag. Blir det så, kommer vi välja mindre hus och större tomt. :)
När vi flyttade in hade huset 12 rum och kök. Vi har tagit ner en del väggar så nu är det mest öppen planlösning, men fortfarande onödigt stort.
Visst är det kul med ytor. Barnen har ett pingisrum i källaren som är 32 kvm. Jag bodde på 24 kvm när jag flyttade till min första lägenhet.
Nå väl, det är bara en massa idéer om hur vi vill ha det. Får se vad det blir av det.
Inte allt på en gång i alla fall.
 
Vad funderar ni på idag?
 
 
 

Varför finns W?

Meja ställde just den frågan och jag har faktiskt inget svar på det. Vet ni?

Äntligen hemma igen. Det var inga frakturer, som tur var.
Eftersom jag gärna komprimerar allt som ska göras passade jag på att ringa veterinären ang svar på provet.
Tyvärr var odlingen inte klar, så det blir en stund hemma, sen åter iväg för att köpa medicin alt rätt sorts foder.

Nu tar jag rast, sätter mig i solen men en kopp te och läser högt ur Martrådar för min dotter.

Ang slutet på bok två. Så har jag inte hunnit fundera. Men jag kan i alla fall konstatera att slutet i första boken är jättebra! :) Alltid något!Djursjukhus igår - När akut idag

Sitter i väntrummet för röntgen. Emil ramlade med skateboarden på väg till skolan.
Nu ska vi snart in för att se om armen är bruten eller inte.

Han träffade världens knepigaste läkare, skulle jag skriva om det mötet skulle lektören säga:
- Det är inte trovärdigt, läkare säger inte så. Alt beter sig inte så.

Vad gör ni idag?


Brainstorm istället för sömn?

Löprundan idag blev lite kortare än igår, mitt ena knä strejka. Jag som äntligen insett att jag måste lyssna på kroppen promenerade de sista kilometrarna.

Curry har haft en hemsk dag idag. Han blev sövd och det visade sig att han hade blod i urinet. (Vilket var precis vad jag trodde).
Provet är på odling och svar får vi i morgon. På väg hem kräktes han av dosen han fått. :/
Stackarn. Hela eftermiddagen och kvällen har gått åt till att hålla ett vakande öga på honom. Nu börjar han piggna på sig.

Har nästan inte fått någonting gjort med mitt manus idag och Martrådar har jag inte hunnit öppna.
Hoppas på några bra lästimmar i morgon, både i mitt manus och i Martrådar.

Tror ni jag kommer kunna sova i natt? Det tror inte jag. För slutet ska skrivas om och jag funderar, funderar och funderar på just det. Hur ska min bok sluta? Ska skriva slutet i morgon. Så ljög lär brainstorma i natt.

Just det! Skulle ju lägga it en bild på en blomma jag fotade för två veckor sedan. Här kommer den!
Och en bild på Meja som vilar med Curry efter vi kom hem.
Må gott!


Skatemates rolls!

I går hade vi en perfekt prova på dag! 17 st nya medlemmar. Så kul.
Full rulle helt enkelt.
På söndag kör vi igång på riktigt kl 17-18 är alla som vill välkomna.
 
Dagen idag är full av administratörs fix inför söndag och klubben officiella start.
 
Där till lite jobb med mitt manus och sen ett besök hos veterinären med Curry.
 
Ska klämma in lite egen motion också. ;)
Faktum är att jag inte är särskilt mör efter gårdagens 7-km:are. Det är bra.
 
Må gott!
 

Befinner mig i mellanrummet

Mitt emellan två måsten. I mellanrummet trivs jag bäst. Där jag själv styr min tid.
Idag hade jag tur, trots röd dag slängde jag ett öga i brevlådan på väg in från löprunda. (7 km blev det. Mycket nöjd)

"Någon" måste missat att titta i den igår. För i min låda låg den här! :D
Började genast läsa och insåg rätt snabbt att jag förmodligen kommer drabbas av mardrömmar inom de närmaste.
Återkommer så fort jag läst ut den och berättar mer.
Nu önskar jag att mellanrummet var betydligt större. Men det kommer en kväll också.

Ca 60 sidor in i boken önskar jag redan att den borde filmatiseras. Vet dock inte om jag skulle våga se den. Någonting pyr...och jag befarar det värsta.


Sommaren är här

och löparsäsongen drar igång på allvar. Har avnjutit frukosten på altanen. Surfar nu medan jag dricker upp den sista skvätten i min te kopp. Sen bär det av. Löparstassen på och skorna. Musiken i lurarna.
Ja, det kommer bli tungt. Vintertrötta ben. Men efteråt kommer det kännas bra.
 
Igår blev det ingen brasa, det blev däremot kvällsfika hos vänner.
 
Idag är en sån där dag när jag helst vill hänga hemma och fixa lite här och var. Men det finns inte alltid tid för att bara vara. Har en del inplanerat. Barnen ska skjutsas på kalas och vidare till frissan. Och andra små ärenden som täcker upp dagens timmar.
 
Men i eftermiddag ska jag sitta på altanen innan solen går ner och njuta. Boken jag läser har inget driv, varje kapitel är helt fristående och handlar om en viss sak. När jag väl kom på det har jag valt ut kapitel som intresserar mig. Varje kapitel stöter och blöter sitt ämne i flera sidor. Jag läser tills jag upplever att det blir tjatigt och så hoppar jag till nästa kapitel som intresserar mig. Har således uppfunnit ett helt nytt sätt att läsa en bok som jag gillar men ändå upplever som tjatig.
Alla sätt är bra utom de dåliga.
 
 
 

Sköna Maj!

Jag tror banne mig sommaren börjar i morgon. (Läs senare idag)
Var det inte i Maj förra året vi hade en vecka med högsommar?