Redigeringskladd

Hann mycket idag. Jättenöjd so far.
Läste artikeln om Monika Fagerholm i Skriva för ett tag sen. Blev fascinerad över hennes redigeringskladd.
Här är min vs Monikas kladd. ( min är den på altanbordet. )

Nu på väg till jobbet. Trevlig kväll på er!


Kommentarer
Postat av: Carola

Beundrar er som har tålamod att ta er tid att skriva ut, läsa igenom, anteckna och markera det som ska ändras och s e d a n öppna dokumentet och föra in ändringarna. Andras texter går ju bra men miiiina :D :D... Nä fort skare gå, direkt i dokumentet, pang på bara. Antagligen för att jag är så snål med att förbruka bläck i skrivaren eller nåt. Du är iaf väldigt väldigt duktig och jobbar stenhårt! Har förlaget som var intresserade av ditt andra manus fått ta del av det? Önskar dig ett stort lycka till <3!!!

Svar: Ja, jag vet. Det är lite knäppt att jobba så. Dubbeljobb liksom. Fast jag tycker det ger en bra överblick och jag upplever att jag har lättare att hitta ordmissar när jag ser det på papper.Nä, det är det andra manuset jag jobbar med fortfarande. Jag har som deadline att skicka in det dagen innan skolavslutningen. Sen när det är ivägskickat, ska jag sätta tänderna i ettan igen. Ska bli kul att läsa det. Det är snart ett år sedan jag läste det och mycket vatten har runnit under broarna. Så där lär jag nog ändra en hel del. ;) Tack för lycka till hälsningen. Har du fått din tryckt än? Jag har inte sett det på din sida. (kanske har jag missat det)

2013-05-06 kl. 21:49:56

URL: http://carolastromstedt.wordpress.com
Postat av: Kati

Hur fungerar det med att skicka in tvåan, hänger inte böckerna ihop? Hur tänker du kring det? Skickar du in dem separat? Till olika förlag? Intresserad av hur det där fungerar.

Svar: Jag skickar tvåan till ett förlag som väntar på att läsa den. Sen redigerar jag klart ettan och skickar den till samma om de gillar tvåan ;). Ja, de hänger ihop, men kan också läsas som fristående. Förlaget vet att jag tänker mig en trilogi. :D

2013-05-07 kl. 13:15:26

URL: http://katarinapersson.com
Postat av: Carola

Nej det blev alldeles för dyrt att trycka upp provexemplar. Ca 1200 kr för fem stycken. Jag har bara behövt skriva ut två buntar eftersom alla andra förlag accepterat mail. Det blev betydligt billigare. Hade förstås varit kul att trycka den men det får bli via ett förlag ;-).

Svar: Nä, det förstår jag. Trist, hade ju varit jättekul att få de där färdig tryckta böckerna. Men, som sagt. De kommer ju i tryck förr eller senare i alla fall. :D Heja dig!

2013-05-07 kl. 21:39:18

URL: http://carolastromstedt.wordpress.com
Postat av: Fia Filur

Oj, där kan man snacka redigering! :)

Svar: :D Galet eller hur!

2013-05-07 kl. 22:13:21

URL: http://www.sofiafritzson.com
Postat av: Mia Skrifver

Ja Monika är en hejare på redigering. Hon är lika mycket hejare på att få en att släppa taget och gräva fram det riktigt häftiga i texter. Men inte ser din redigeringssida så ren ut heller. Bra det!

Svar: Åh, blir avis! Vill också vara där och lyssna på alla hennes goda råd. ;)

2013-05-08 kl. 15:40:58

URL: http://skrifva.blogspot.fi/
Postat av: Kati

Hur blev förlaget intresserade av tvåan då? har de redan läst ettan eller mailade du dem ang tvåan direkt?
Ja, jösses! Skulle man stryka så där mycket som hon har gjort genomgående skulle man ju sitta där med max ett par tusen ord när man gått igenom hela manuset! :D och få börja om från början igen. Det är den hårda skolan.

Svar: Jag har haft en del kontakt med förlaget och fick skicka in manus ett trots att de hade "stängt" för fler manus just då. Sen när jag insåg att tvåan håller högre klass (man lär sig läng vägen). Så frågade jag om de kunde tänka sig att ta emot tvåan istället för ettan och det ville dom. ;)

2013-05-08 kl. 21:38:41

URL: http://katarinapersson.com

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Länk:


Kommentar:


Trackback