Fantombild

 
En kväll i våras när jag och Emma satt hemma och pladdrade i soffan, kom vi på den glimmrande idén att göra en fantombild av min karaktär Per "Gurkan" Gustavsson. Så här blev han. Att Emma är den enda som har läst hela manuset bör väl tilläggas. Vi var rörande överrens om att han såg ut så här. Kul att klippa och klistra fram en person i photoshop. Vad tycks?

Bättre sent än aldrig!

Får jag presentera mitt kostverk "DISASTER".
Det ser lite snett och vint ut på bilden men i verkligeheten det rakt och fint.... ;)
Ha ha ha... jag vet nog vad ni tycker med som den konstnärssjäl jag är måste jag få utlopp och denna gången blev det av skrot.
Emil har namngett kostverket pga av att han upplever det som en ren katastrof. Jag gillar namnet då det är lite av just det. Kul var det iallafall att bygga det.
Som ni ser innehåller det medar från en gammal spark, en vattenkran, televerkets gamla smidesspikar och diverse mojänger och kolejoxer.
Detta sköna konstverk ska pryda vår vardagsrumsvägg mot resten av familjens totala ångest över detta!
Jag har bett dem göra en varsin skrotkonst som kan hänga tillsammans med min.... men de verkar inte ett dugg intresserade. :/ 

Skrot

 
 
Idag har jag fyndat skrot på en loppis. Har ägnat ett par timmar till att göra ett konstverk av det. Bild kommer i morgon då det nu hänger på tork.

Batteribyte

 
Har ägnat 2 timmar åt att lyckas byta batteri på min iPhone. Satte ihop den och kameran fungerade inte, fick börja om från början. Men nu fungerar alla funktioner! Jiiihaaa!
Nu är det bara att hoppas att felet jag haft blivit avhälpt med nytt batteri, vet inte om det kommer hjälpa men jag hoppas det. Håll tummar och tår!
Ha en underbar dag!

Te i mängder!

Lära känna var ju temat. Till er som inte känner mig så är jag en tedrickare av högsta rang. Har utan att överdriva det minsta hällt i mig minst 2 kannor om dagen de senaste åren. Nu har jag bestämt mig för att dricka 2 koppar per dag, detta gjorde jag i 2 dagar, sen bestämde jag mig för att helt avstå. Så nu har jag varit "tefri" i 6 dagar. Känns lite kul, detta gör jag inte av någon speciell anledning, utan bara som en kul grej. ;) Tjoho!

Hissa eller dissa!

Lovade en bild på mina nya skor! Här kommer den!
Vad tycker ni? Säg sanningen!
Emil tycker det är skitfula medans Meja och jag tycker de är ascoola! :)
 

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Idag skulle vi träffa gamla vänner, men vi fick inte ihop tiden. Så det blev en hel dag på stan, handlade världens coolaste skor. Bild kommer i morgon. ;) Barnen fick skor och diverse andra saker. En rikigt härlig dag med stålande sol avrundades med en spontan utomhus konsert. Tyvärr fungerar inte blogg-appen, så därav det sena inlägget.

Flaskpost

Idag har vi skrivit brev och stoppat i flaskor. Man kan undra vilken destination flaskorna får. Alla dessa ska vi sjösätta i morgon. Har även blivit en tur till minigolfbanan och ett kvälldopp med gummibåten.

Årets första dopp!

Dagen bjöd på årets första dopp, en god middag och en långpromenad i trevligt sällskap. Kvällsdopp blev det för barnen och en cykeltur för mig.

Ett inlägg om dagen är bra för magen!

 
 

Hej alla glada läsare!
 
Kul att ni följer mig här. Tänkte bara tala om att jag redigerar så mycket nu, att jag har svårt att hinna med flera inlägg om dagen. Tänkte förvarna om att bloggen kommer bli mer stillastående en kort tid framöver. Mitt mål den kommande tiden är att göra ett inlägg per dag. För att ni ska slippa allt redigeringssnack kommer jag fokusera mer på att ge er en djupare bild över mina karaktärers personligheter och även min.
So from now on bli det mer fokus på "att-lära-känna". 
Jag vill givetvis lära känna mina läsare bättre också, så skriv gärna en rad om er själva. :)
 
Hasta manana!

Rättar, rättar och rättar.

Ja, jag vet, det blir mycket redigeringssnack här nu och det finns en anledning till det. Nu jobbar jag plötsligt med del 3. Kändes oerhört långt bort för en månad sen. Men är man ihärdig så går det snabbt framåt. Vilket känns oerhört skönt.

Hasch, Kokain & Amfetamin.

Droger är en hel djungel att ta sig igenom, men jag har listat ut att Lars är blandmissbrukare. Han använder både hasch, kokain och amfetamin. Jag som "författare" har ingen chans att hjälpa honom, utan det är upp till honom hur han ska leva sitt liv. Han måste själv komma till insikt om att han bara har ett liv här på jorden och att han kanske borde leva det fullt ut istället för att dövas av droger och riskera att dö ung. Jag hoppas verkligen att han tar några steg i rätt riktning.Ska försöka gå in i hans hjärna och få honom att inse att droger bara är en verklighetsflykt och inget riktigt liv.
Livet är till för att levas!

Skolarbeten :)

Mycket bra info ang droger finns i mänger av skolarbeten här på nätet. Tack alla duktiga elever för enormt bra info! :D

Fördjupning

 
Här ska fördjupas i olika droger, dess verkan och symptom. Måste få min karaktär så trovärdig det bara går. Tar med dessa till soffan och sjunker djupt ner. Hittade många bra sidor på internet. Tänk vad smidigt det är att leta information.

Mmm!

 
Har två anledningar att fira idag. Mmm! Gott!
Har dessutom insett att jag inte kommer kunna vila ett par dagar, hela min kropp skriker "börja jobba med del 3". Faktum är att jag nyss kikade lite i det. Kan man verkligen drabbas av "redigeringsabstinens" efter 6 timmar! Inser att jag nördar rätt mycket nu.
Ja, tårtan var lika god som den ser ut. Made it my self! ;)
Hasta la vista!

Jag hann!

 
Jag hann, dessutom med en dags marginal! Mycket bra planering, klappar mig själv på axeln. :D
Del 2 är redigerad, texten är klar. I morgon ska jag lägga sidbrytningar i word, sen ska del 2 skrivas ut och lämnas för kontrolläsning. :) Så nöjd!
Även fast jag vet att jag kommer få en hel del jobb när jag får tillbaka responsen på min text, så är det största jobbet gjort. Börjar se ett slut på detta. Del 3 ska jag vänta med ett par dagar. Måste vila lite, känns som jag jobbat dygnet runt i flera månader nu.
Delmål 2 klart. Det måste jag fira med jordgubbstårta och sovmorgon i morgon! :)
 

Respons på Del1 !

 
Fick tillbaka mitt första utkast av tre med respons. :)
Jättekul! Turbo Annika läste hela del 1 idag, har lovat att hinna lämna del 2 senast på måndag till henne. Känns skönt att hon vill läsa mer. Det om något betyder mycket. Hon har även lämnat några "bra att täka på" stolpar till mig. Vilket jag verkligen uppskattar! Tusen tack! :D

På mig skiner solen!

Jag sitter ute och jobbar. Runt omkring hör jag åskans dån, det är blåsvart på himlen. Men här jag sitter skiner solen. Om så för en liten stund till. Jag tar tillvara på varje tillfälle. Hösten närmar sig med stormsteg. Idag jobbar jag som vanligt till kl 15:00, sen ska jag träffa Annika över en fika.

Dator

Nu har jag gjort mitt val och det föll inte på en Mac, det får bli nästa gång. Hur som helst är jag jättenöjd, att äntligen slippa koppla in externt tangentbord för att kunna skriva med bra fingersättning. Dessutom en större skärm så jag slipper att skrolla upp och ner. Ser fram emot att redigera text i morgon. Kanske redan i natt... vi får se om jag kan sova eller inte. ;)

Vad är syftet?

 
Vad är syftet med boken? Det enda syftet jag ha,r är att skriva för att jag älskar det och för att uppfylla en barndomsdröm. Många frågar om jag skriver för att bli känd, jag skriver för att jag vill. Andra skrivarvänner vill hitta det perfekta ämnet som alla vill läsa om. Det kommer alltid finnas dem som hissar och dissar, känner mig inte särskilt orolig för det. Gillar du inte texten... sluta läs då och fokusera på något annat. Det finns ingen i denna värld som kan skriva en bok som passar hela jordens befolkning. Min genre är bred, så allt i från tonåringar till gamla kan läsa den. Sen vilka som gör det kan jag aldrig påverka.Jag har läst 50 sidor i många böcker, har de inte greppat mig, så har jag bytt ut den till något annan.
Är du en sån person som måste läsa klart en bok du påbörjat oavsett vad du tycker om den? Vad är isåfall som driver dig vidare?

Hon är ju författare!

 
Nu har jag lämnat ut alla tre utkast från del 1. Ska bli spännande att få respons!
Här om dagen utspelades denna dialog i mataffären
Jag: Hej! Hur har ni haft det på semestern?
Kvinna: Jo, tack, vi har haft bra väder där vi varit och du?
Jag: Jag jobbar dygnet runt känns det som.
Man: Vad gör du nu förtiden?
Kvinna: Det vet du väl, hon är ju författare!
 
Hon är ju författare! Dessa ord har ringt i mina öron sen jag kopplades ihop med det. Jag fick verkligen en försmak av hur det kan kännas att ha den titeln. Jag måste medge att det gav mersmak och kändes helt rätt!
Tack Annika! You made my day! :D

Det är med ord

Det är med ord som med solstrålar. Ju mer de koncentreras, desto djupare bränner de.
Idag har jag ägnat 2 timmar i ett väntrum vilket inte är helt fel när man ändå sitter och rättar manus. Resten av dagen ska jag nu sitta och rätta i word.

Tankar är fria - Ord redigeras!

Jag borde verkligen gå och lägga mig, men icke. Jag ska rätta minst 4 sidor till innan jag dunar. Måste komma i fas med min arbetsbörda. Har räknat ut att jag måste hinna rätta minst 10 sidor per dag för att hinna rätta hela del 2 innan barnen kommer hem (alt att jag åker tilll dem). Jag har dock kommit långt, men jag har ändå mycket kvar. Kan inte låta bli att undra om stora författare har redigerare, det skulle vara enormt skönt att ha det. Hur hinner de annars skriva en ibland två böcker per år! Redigeringsjobbet är ju större än själva skrivandet.Hade jag tänkt på det innan jag började skriva, kanske jag hade tänkt efter en gång extra. Fast å andra sidan är det här med att skriva en bok en barndomsdröm, så jag hade gjort det ändå. Nu ska jag ägna mig åt det jag sitter här för.
Godnatt till er som ska sova, själv blir jag väl sittande här ett par timmar till.
 
 

Rastlösheten

River i mig. Känner att tiden flåsar mig i nacken. Måste hinna så mycket det bara går. 8 dagar kvar tills tystnaden och lugnet runt mig är slut. Samtidigt vill jag bara lägga mig ner och sova. Tröttare än någonsin.

Droger

Har legat och läst hela natten. Rättar som bekant del 2 i tid och otid. Nu fungerar jag på hur jag ska leta tillräcklig information ang olika droger och dess påverkan. Antar att jag får googla på flashback. Har som bekant en blandmissbrukare i min story och det är inte helt lätt att veta vilken typ av drog som får honom att må el vara på ett speciellt sätt.Det blir dagens tunga bit att ta reda på info om sånt. I natt när jag läste låg han i det närmaste medvetslös på plattan.


Skriver ut för glatta livet

Nu skriver jag ut för att kunna lämna iväg del 1 för kontrolläsning. Medan jag skriver ut sitter jag och läser igenom det som kommer ut... Hittar redan saker man kan ändra och ta bort... Känns som detta är ett evighetsprojekt!

Ledig lördag.

Den här dagen kommer gå åt till att åka och köpa toner till min skrivare och göra lite andra ärenden. Vädret är perfekt för sånt.
Hoppas ni får en sköndag!

Ännu en...

Underbar kväll ute på altanen tillsammans med tystnaden och mitt manus. Njuter!

Nu ska de ske!

Nu har jag skrivit ut del 1 och ska ta en kvällspromenad till en kompis som ska läsa första utkastet. Nervöst? Ja, lite! Jag har två till som ska "kontroll läsa", tyvärr tog min bläckpatron slut. Jag måste handla i morgon. :)
Ha en skönkväll!

Inte utan mitt manus!

 
Jag har insett att jag släpar med mig mitt manus vart jag än går. Ifall det finns en lucka som jag kan fylla med redigeringsarbete. Här om dagen när vi skulle åka till Ikea, satt jag och rättade i bilen. När jag ska till Parken med min son, till badstranden. Igårkväll låg jag till och med under täcket med ficklampa och rättade, för trött för att gå upp, men för pigg för att sova... Har det gått för långt då?
Nä, jag tror faktiskt inte det. Saken är nog den att jag verkligen gillar det jag gör.
Jag vaknade i morse av ett uppslag som slog ner som en blixt. Jag tror jag vet hur bok nr 2 ska börja. :)

Det finns bara en nackdel

Med att sitta och läsa igenom manuset och det är att ögonen blir så trötta. Tog faktiskt en tupplur i dag efter 4 timmars läsande. I morgon ska jag lämna min del 1 till två stycken vänner som ska "kontroll läsa" mitt projekt. Ska bli spännande att få återkoppling på det sen.
Ska ragga 2 st läsare till.
Ciao!

4 timmar senare!

Nu har jag rättat nästan halva del 2. Än så länge på papper. I morgon ska jag sitta och rätta i word. Rätt kul är det faktiskt. Nu har jag lagt till lite nya dialoger och så där. Storyn kommer bli helt annorlunda när allt är redigerat och klart. Me like!


Det blir inte alltid som man tänkte sig.

I sista inlägget jag skrev igår, tänkte jag sjunka djupt ner i soffan och käka glass. Det vackra vädret gjorde att jag inte alls ville det när tiden för det var inne. Glassen åt jag men jag sjönk inte ner si soffan. Utan jag tog med mig delar av familjen och gick upp till vår berömda skatepark (vet att man helst ska stava skejtpark men jag föredrar den andra). Det första vi fick veta då var att barnens kusin precis åkt därifrån med bruten fot! Sugande sommar för honom! :( Känns extra trist då han är en av de äldre (läs16år) förebilderna och en av de absolut bästa brädåkare vi har här på söder.Jag hoppas han får en bra sommar trots ben i gips.
Min son Emil tog med sig sin enhjuling och lovade mig att innan skolstarten ska han kunna cykla på den och samtidigt jonglera! Vi var i parken till 22,30 och han kommer garanterat kunna det innan sommaren. Barn lär sig otroligt snabbt.
Min målbild vet ni nog redan, jag ska vara klar med manuset till september, då jag tänker skicka det till alla förlag som finns! ;).... OM jag ska kunna göra det, så måste jag börja jobba nu! Tjohoo!
 
Här ligger stackars Max! :,( (över bilden min son Emil!)

Over time!

Här snackar vi övertid, jag har jobbat konstant sen kl 9 i morse. En lunchrast hade jag dock, då jag lagade lite mat och gjorde fläderglass. Den vart såååå god! Hittade ett recept på nätet med creme f, ägg och socker. Inte nyttigt, jag vet! Men oj vad gott. Faktum är att det finns kvar så det räcker till en kopp i kväll också. (ikväll... det är redan kväll) Jag sitter ute i trädgården i en baden baden stol och rättar del 2 (på papper). Tänker sitta här tills solen gått ner bakom träden. Då ska jag sluta jobba för idag och ta min kopp och sjunka djupt ner i soffan. :P

Så här blev det.

Konstigt nog så syns knappt den gröna färgen här, men i verkligheten är det riktigt fint. :) La inte upp någon bild igår, eftersom tröjan inte var tillräckligt torr för att sätta på sig.
Nu ska jag ÄNTLIGEN börja rätta Del 2. Tanken är att jag ska rätta 10 sidor om dagen. Vaknade senare än vanligt så det blir till att jobba "over time" idag. Vädret passar perfekt för det!
Back to work!

Better Bodies!

Idag har jag lyckats med konststycket att "missfärga" min bästa Better Bodies hodd... Not so nice!
Men inget ont som inte har något gott med sig. De föredetta vita detaljerna är nu mer gröna och inte i vilken grön som helst, utan min absoluta favorit. PHU!!! :D
Så jag är rätt nöjd ändå!
Dock lite synd eftersom jag redan har 2st andra Better Bodies hoddar en helgrön i exakt samma nyans och en svart/grå med just denna nyans på detaljerna. Så det verkar som att jag nu har 3st hoddar som går ton i ton.
Lägger upp bild senare, då den hänger på tork just nu.

Jiiiihhhaaaa!

Har äntligen redigerat klart del 1. Nu måste jag får tag i någon som kan tänka sig att läsa den, så jag kan få mer input på den ifall jag missat något. Lätt att bli hemmablind.;)


Rise and shine!

Godmorgon!
 
Ny dag, nya möjligheter.
Min plan idag är att redigera klart del 1. Har legat och läst delar av del 2 i natt och rätta den på papper, så att jag kan börja rätta in den i word i morgon. Det är mycket läsa/rätta/pappar kvar på den, så det kommer ta sin tid, men jag har bra flyt nu, har arbetat fram en stategi som funkar bra. Tanken idag är att jobba stenhårt mellan 7-12, sen förhoppningsvis kunna åka och bada med Emil en stund. Vi får se hur vädret vill ha det.
Från 17:00 ska jag söka jobb, hösten närmar sig med stormsteg och jag måste stå i startgroparna.
 
Som några av er förstått så bor jag på landet, dessa två mötte jag en morgon på en promenad. ;)
 

Nu är jag värd

En filmkväll, men först blir det en kvällspromenad, måste ta vara på den underbara kvällen. :D

Hasta manana!

Sådär ja!

Tillbaka på jobbet (läs hemma på altanen och jobbar med manuset) efter ett par härliga timmar på standen ihop med ett gäng glada. Mycket filmsnack och även en del bok snack då en av de andra tjejerna där precis skrivit klart sitt manus (redigerat klart). Mycket spännande, nu ska hon skicka in till olika förlag. Jag håller tummar och tår för henne! :)
För övrigt som en liten parantes bör väl sägas att jag även bjöd in alla mina solbadande vänner till mitt kommande release party! :D
Som sagt "Never give up your dreams"

Otroligt!

Tänk vad effektivt jag kan jobba när jag gör det helt ostört! :) Med den här farten kommer jag hinna långt de här närmaste två veckorna. Dagar som denna, när solen står högt på himlen och värmen pockar på bad, har jag bestämt mig för att jobba 7-12. Nu är det dags att packa picknickkorgen och dra till stranden med stora sonen Emil, hans kompis Philip och hans mamma Eva. (bra med tonåringar som sover bort halva dagen. Passar perfekt för mig som vill jobba ostört). ;)
Som sagt, jag är grymt nöjd med dagens jobb so far. Kanske hinner jag även jobba ett par timmar ikväll. Det återstår att se.

Dopp i det blå- Hejdå!

Morgonstund har ...

Blå himmel, svalkande bris och högluft.
Nu sitter jag här igen och jobbar med mitt manus. Tänk att det har gått 2 hela dagar när jag inte rört det. Jag har väl aldrig längtat så mycket efter en måndag. Två av mina tre barn är bortresta och under deras semester har jag tänkt hinna så långt det bara går i mitt redigeringsarbete.
Så nu har jag inte tid med det här! ;)

Hasta la vista!


Ja, ingen fisk blev det..

Men likväl en helt underbar stund vid havet. Visst duggregnade det en liten stund, men jag var rätt klädd så det gick ingen nöd på mig. Termosen var givetvis med, ny solstol att luta sig tillbaka i. Märkligt hur magiskt det kan vara att bara sitta och titta ut över havet.
Jag har klarat även denna dag utan att "jobba", har dock gjort lite research genom att läsa en deckarnovell, där jag upptäckte till min glädje att författarinnan faktiskt följde flera karakrärers tankeverksamhet. :) Me like a lot! För som det är nu försöker jag utplåna mina stackars karaktärers egna tänkande. Men jag ska nog inte lägga så mycket vikt vid utplånandet av dessa, utan gilla min story som den är. Som jag sagt tidigare, är det bara tydligt vem som tänker vad, så bör det inte störa handlingen.Utan snarare göra så att man lär känna personerna bättre. :D
Jag går och fiskar...

En riktigt tråkigdag med halvtråkigt väder. Jag åker och fiskar. Ses senare.

Ännu en..

Underbar kväll ute i glada vänners sällskap. Har hittat rätt medicin mot att jobba även på helgerna. Helt enkelt att åka bort. Idag har vi fördrivit dagen på Ikea och sen Heron City med middag och bio. Därefter hem till góa vänner. Så dagen och kvällen har gått i ett, vilket inte gett mig en minut över till min redigering.(trots att jag i ärlighetensnamn hade det med mig i bilen :O...) Men gott folk... nu är kl 00:17 och jag tar med mig mitt manus och går och lägger mig och rättar :). *Äntligen* Så lite nattjobb blir det allt.

Ljuvlig kväll!

 
Just såna här kvällar har jag längtat efter hela vintern. En vindstilla och ljumkväll. Jag satt ute till 00:00 och jobbade med mitt manus. Hade det inte börjat duggregna hade jag suttit hela natten. Idag är det lördag och jag ska verkligen försöka ta helg och INTE jobba. :S

och så några till...

... och så några till
 
Kedjematerial i samtliga. Nu har ni sett lite av min andra hobby. Ang mitt manus har jag idag rättat 10 sidor vilket tog 4½ timme. Phu.. ska försöka rätta 10 sidor om dagen.

Smycken smycken smycken

 
Hade tänkt lägga texten mellan varje bild, men då skulle jag inte laddat upp alla samtidigt. (för nu fungerar det inte). Så bild ett är ett gäng läderarmband i olika tekniker. Bild två är svarta gummislang med facetterade glaspärlor, bild tre svartakedjor i olika storlekar med lysande rött plexiglas, bild fyra blandade kedjor med facetterade glaspärlor.
 
 

Gillar du smycken? Kolla här!

Idag kommer mina inlägg handla om mina smycken. Jag startade 2008 av en ren slump med att göra egna smycken. Sen dess har jag gjort hundra tals. Jag går 2 smyckeskurser per år, då man i 3 dagar (läs dygn) sitter i glada vänners sällskap och skapar, dessutom går man på workshops och lär sig massor med nya tekniker. Under min skrivarperiod har jag knappt (läs ett år) gjort något smycke alls. Mer än till presenter. Här är 2 olika tekniker, den övre är ett halsband i svart aluminiumkedja och den nedre kallas wrap, ni som sett tatueringsbilderna har kanske sett att jag har detta wraparmband även som halsband emellanåt. Fler bilder på olika tekniker kommer upp under dagen. Håll utkik! Min hemsida heter zira.se.
 
Är det fler än jag som använder blogg.se och har problem med att bilderna kapas? På övre bilden är rosorna på sidan hela, men när man publicerar dem så kapas de... Inte kul!
 
 

Jag har kommit på en bra sak

När jag nu ska redigera i word, så ändrar jag storlek på texten till 16, när jag rättat klart ett stycke el kapitel, så ställer jag om storleken till 12 igen. Mycket praktiskt då man lättare hittar felen när texten är tydlig.Det underlättar också mycket när man ska hitta tillbaka till där man var sist. Gillar inte att redigera med radavstånd 2 utan håller mig till 1 under redigeringen, när allt är klart sen kommer jag ändra radavståndet.
Hur gör ni andra?
Sällskap på jobbet är aldrig fel! Den här góingen heter Curry och han är min. :)
 

Ett delmål uppnått idag! :D

Nu har jag läst och redigerat hela del 1 av boken, dock "bara" på papper, nu ska det ändras i word också. Mycket jobb återstår med del 1. Jag är dock en bra bit på väg. Jiiihaaa!
 
 

Ändra ändra ändra.

Jag inser att manuset kommer vara något helt annat när det väl är redigerat och klart. Jag stryker mycket och omformulerar. Längtar till den dag jag är färdig och kan skicka iväg det!


Sms

 
Idag har jag haft förmånen att jobba utomhus.
En sak jag funderar över är, när man skriver en sms konversation, ska man skriva den som en dialog då? Eller kan man klämma in den mitt i texten?
Hur gör ni?

Mmmmm....

 
Som sagt, här är huset fullt av gäster, så bloggandet har legat nere. Ska skärpa till mig i morgon då jag åter har vardag med allt vad redigering av manus innebär. Hoppas ni haft lika härliga dagar som jag ;).
Måste bara tillägga att tårtan på bilden är världens godaste! Chokladmousse med passionspure och kladdkakebotten. Vi passa på att fira två av våra barn som fyller inom kort, nu när vi har släkten på plats.
 
Hasta la vista!

Flädersaft

 
Idag har vi gäster så jag har inte jobbat något idag, dock jobbade jag med att redigera hela natten, satt uppe till 04.30. Nu kommer tröttheten ikapp ska snart äta middag sen kommer jag nog gå ner för räkning helt och hållet.
Idag har jag gjort flädersaft, den ska dra i 1-4 dygn så nu får jag ge mig till tåls, sen blir det både flädersaft och fläderglass. Ska bli så gott! :) 

Tankar

 
Nu sitter jag här igen och nattsuddar. Tankar håller mig vaken.
Tankar på vad mina karaktärer tänker, som den allvetare jag utsett mig själv till i min skrivprocess där jag kan läsa alla mina karaktärers tankar. Har gjort det svårt för mig.
Jag gillar andras tankar, just för att tankar säger en hel del om personligheten. Har nu blivit varse om att förlag inte är helt förtjust i just tankar, möjligtvis att man får följa en persons tankar men inte mer.
I mitt manus får man följa alla karaktärers tankar, så här ska städas upp bland alla funderingar de har. Vilket jag personligen tycker är synd.
Nä, jag har inte fått svar från något förlag eller så, utan jag har läst mig till att tankar skapar ett virrar när man flyttar från hjärna till hjärna. Själv tycker jag att det helt beror på hur man skriver det. Så länge det är solklart för läsaren vem som tänker vad, så tycket jag att tankar bara är positivt.
Med närmare eftertanke vet jag faktiskt inte om jag någonsin läst något där man får följa flera olika personers tankar, jag vet att jag däremot har läst böcker där man får följa en persons tankar, men inte de andras.
Vad tänker ni om det här med tankar?

Om jag skulle...

 
Skriva en deckare, skulle jag kanske placera ett lik i den här strandboden. Nu är jag ingen deckartjej, men vem vet. Om några år kanske jag vill skriva en deckare.

Vad tror ni de tänker på?

 
När jag sitter och tittar på folk som skyndar runt, undrar jag alltid varför de har så bråttom och var de är på väg. Undrar ni vad andra männskor går runt och tänker på och vad de egentligen vill göra med sina liv. Jag tror att mer än hälften av alla dessa människor önskar att de gjorde något mer meningsfullt och roligt.
Vad tror ni? Vad skulle du vilja göra om du fick välja fritt?