100 ord om dagen

När jag kommit in en bit i mina skrivprojekt så brukar jag tappa farten. Då tar jag hjälp av min författarsida och skapar ett evenemang.


Tidigare har jag haft Skrivpropellern 1 och senare Skrivpropellern 2.
I dessa grupper har det samlats skrivande som behöver en spark i baken för att komma vidare. Dessa grupper har varit väldigt omtyckta och många har gått i mål med sina planer. 

1 september startade jag en ny sån här grupp. Den heter 100 ord om dagen. 


Från början hade jag satt deadline sista januari men har nu flyttat fram den till 30 april. 
Anledningen är att jag vill bli klar med mitt råmanus innan gruppen upphör. 

Tanken med gruppen är att vi ska peppa varandra att verkligen sätta oss ner och skriva. Det är väldigt lätt att tänka, inte idag. Jag tar det i morgon...

Meningen är inte att man ska skriva varje dag som rubriken säger utan tanken är att man ska känna att 100 ord hinner jag prestera. Det fina i kråksången är att när man väl satt sig så sitter man sällan "bara" 100 ord utan orden har en tendens att utökas rätt fort. 

När man skriver är det oerhört viktigt att inte ha för långa uppehåll. Därför är det bra att kika in i manuset varje dag eller åtminstone ett par gånger i veckan. 
Jag upplever att jag blir mer motiverad att skriva om jag gör det flera dagar i rad. Det blir betydligt enklare också eftersom historien är färsk i minnet.

Idag tittade jag tillbaka till dag ett i min grupp 100 ord om dagen. Flera av mina medlemmar hade skrivit om sina mål med att medverka i gruppen. 
Jättekul läsning, speciellt som jag ser hur de jobbar varje vecka. Vissa av dem har redan nått sitt mål och avslutat sin medverkan. :)

Jag hade en idé i morse om att jag skulle sammanfatta vad jag hunnit med sen 1 sept för att peppa mig själv att fortsätta. Jag kom fram till detta:

* har skrivit 60% på mitt senaste manus
* har redigerat ett annat manus två gånger och skickat till förlag
* har skrivit en novell
* har skrivit en diktsamling

Blir helt snurrig när jag inser hur mycket en sån här grupp får mig att springa på bollen. Inte konstigt att jag upplevt att jag har haft en tuff höst, jag jobbar dessutom heltid. 
Här visar det klart och tydligt hur viktigt det är för mig att ha någon att "redovisa till." Jag kan ärligt säga att utan gruppen hade jag inte gjort hälften. 

Mitt mål nu är att skriva klart manuset innan den 30 april och jag har stor förhoppning om att göra det. I skrivande stund ligger jag på 73% in i manuset. Alltså återstår "bara" nedförsbacken in i mål. 

Skulle gärna ha en veckas semester nu så jag kunde färdigställa allt på en gång. Men det går inte. 

Den här bilden lade jag upp på insta igår efter mitt skrivpass. 

Vill du ha en spark i baken? Välkommen  till 100 ord om dagen. Gruppen hittar du via min författarsida: www.facebook.com/forfattardrommar 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Länk:


Kommentar:


Trackback