Svårt!

Det är svårt att vara ledig, jag vill skriva, skriva och skriva. Tänkte försöka inspirera barnen att skriva en varsin novell. Vet inte om det går, men när vi nu har pratat om det så har de bra idéer om vad de skulle vilja skiva om. Vi får se hur det går. ;)
Återkommer om det.

Kommentarer
Postat av: Lee Destino

Vilken bra idé :-). Om de tycker att det är svårt att skriva en novell var, kan de ju skriva en tillsammans :-)

Svar: En av dem fick ett samtal från en kompis och drog iväg (han som hade en sån bra idé, får be honom skriva ner den sen) Han och kompisen skulle dock göra en deckar-film idag! :) Den andra åkte med en kompis till simhallen. Men min dotter (10år) har nu kommit igång och skrivit 4st korta (en A4:a) noveller. ;) Jättekul! Första fick jag muta henne med 20:-, de andra går av bara farten. Med lite pepp om att hon ärvt min skrivaådra bubblar det nu ut. :D

2012-10-31 kl. 11:33:44

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Fia Filur

Åh, vad kul! Längtar tills mina barn kan och förhoppningsvis vill skriva berättelser mm. Hur gamla är dina barn? Tycker det finns så himla många roliga skrivkurser och event och tävlingar mm för skrivande ungdomar nuförtiden! Fanns inte när jag gick i skolan och det var inte så jättemånga (nåja) år sen.

Svar: 13.11,5.10 (ser ut som ett ip nr) ha ha ha. Jo, grabbarna drog iväg på annat kul, men Meja har skrivit 4st noveller nu. Hon är 10 år. Hur gamla är dina/din? Vi brukar skriva "vik leken" ihop emellanåt. Jättekul och uppskattat. Vet du hur den fungerar?

2012-10-31 kl. 11:48:00

URL: http://www.sofiafritzson.com
Postat av: Fia Filur

Ok, oj, då har du också fått dina tätt. Har du nåt bra tips på hur man överlever småbarnsåren? Mina är 4,5 och 2,5 och 5 månader, så det dröjer väl ett tag tills det blir skrivande här. Nej, den leken har jag inte hört talas om.

Svar: Nä, du jag har inget tips på det. Det enda är väl att sänka kraven, dra ner på alla måsten och gilla läget. Många frågade mig hur jag orkade. Nu när jag ser tillbaka förstår jag att frågan var relevant, men det tyckte jag inte då. Eftersom jag inte hade något annat val, än att gilla läget. En sak att komma ihåg är att de växer upp fort, fortare än du tror. Det kan vara skönt att tänka på när det är jobbigt. Ang att klara sin relation kan jag däremot tipsa mer handfast. Vi gjorde så att varje "första torsdag" i månaden tog vi ledigt, lämnade på dagis som vanligt kl 07,00 och drog till vårt närmaste hotell och käkade hotellfrukost, därefter hittade vi på något tex åkte till stan och kollade på bio, gick i stan och strosade och fikade. Vad som helst som vi kände för just den dagen. Det är i alla fall ett tips på att slippa separera. Jag läste någonstans när mina barn var pyttesmå att de flesta skiljer sig innan barnen fyllt 6 år, då tänkte jag "det ska inte hända oss". Och det har funkat. So far so good! :D Lycka till! Min älsta fyllde 3 år månaden innan min yngsta föddes. Helt galet! Ang leken, så får alla ett varsitt papper, skriver en-två meningar på det, sista ordet i sista meningen ska vara synligt resten viker man pappret över. Så skickar man vidare pappret till nästa som bara ser ett ord, på det ordet skriver nästa person precis vad som helst också en mening eller två, avslutar på liknande sätt med ett synligt ord, Viker över, skickar vidare... när pappret inte går att vika längre och alla har skrivit en eller flera ggr beroende på hur många man är. Så är det sen jättekul att läsa upp dessa tokiga historier. Detta är en mycket uppskattad och rolig lek bland våra vänner när vi har fest eller middag. ;) Hoppas ni testar någongång. Hojta till om det var något du inte fattade i hur man gör.

2012-10-31 kl. 13:39:10

URL: http://www.sofiafritzson.com
Postat av: Fia Filur

Tack för att du delar med dig! Det var främst på hur man orkar med barnen utan att bli galen som jag undrade över ;) Ibland känns det som att de inte kan växa upp fort nog, samtidigt är den här tiden så värdefull just för att de bara är små och beroende av en, en gång. Ibland är det dock svårt att komma ihåg... Relationen är inget problem! har varit tillsammans i evigheter och vet vart vi har varandra. Men jag kan förstå att en relation kan bli lidande under småbarnsåren.
Ja, nu känner jag igen den leken!

Svar: Ja, jag förstod att det var just med barnen, men det är grymt svårt. En mega dos med tålamod är nog det enda som funkar. Sen är det väl bra att påminna sig om att barnen inte förstår bättre, när det krisar och man känner att barnen retar gallfeber på en. Det är ju inte så att de krånglar för att reta oss föräldrar utan för att det är deras sätt att uttrycka sig. Vilket kan vara nog så svårt att minnas när man själv är trött och inte orkar. Jag som nu har barn som är äldre än dina vill be dig passa på att njuta av att de kommer springande med öppna armar när du kommer hem. Det händer inte här längre, nu får man tvinga till sig en kram då och då. ;)

2012-10-31 kl. 16:47:14

URL: http://www.sofiafritzson.com

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Länk:


Kommentar:


Trackback