Kan inte låta bli att undra...

Om någon i min släkt från förr skrivit någon bok, jag har inte släktforskat, fast jag har en i släkten som gör det. Det är nog dags att skicka ett vykort och ställa frågan. Upplever ni andra att det "ligger i släkten". Jag har fått veta att min mormor skrev en del, men inga böcker utan mer dikter och dyl till andra. Vet inte om det finns något kvar efter henne.

Kommentarer
Postat av: Kati

Ahh, återigen en intressant fråga!
Jag vet säkert att min farfar skrev en bok som blev utgiven. Även en annan, lite mer avlägsen släkting skrev en bok som hon gav ut. Bägge två var ett slags memoarer. Dessutom är en nära släkting journalist, så det verkar som att lusten att skriva ligger i släkten. :)

Svar: Om jag var du skulle jag snackat med journalisten (i din släkt), den personen måste ju vara perfekt att fråga om hjälp med läsning av manus. Här kanske det kan räcka med en flaska vin som tack eller så. Vad tror du om det? Oftast finns lösningar närmare än man tror. Önskar att jag har någon i släkten som gett ut en bok, i så fall ska jag göra allt för att söka rätt på den. Återkommer om det när jag fått iväg mitt vykort.
Jag la till din blogg bland mina länkar, hoppas det är ok för dig! ;)

2012-06-16 kl. 17:26:33

URL: http://katarinapersson.blogspot.se/
Postat av: Anonym

Mormor är nr 2 från höger längst ner med den ljusa hatten, jag ska leta om jag har något. Sven-Åke kanske har.

Svar: Okej! :)

2012-06-16 kl. 18:36:36
Postat av: Kati

Det har jag redan gjort :) Hon var en av de två som läste igenom manus 1 innan jag skickade det till förlag, korrläste och kom med förslag på språkliga ändringar, vilket var jättebra. jag ska definitivt försöka få henne att läsa nästa med! :P

Svar: :D Härligt!Jag har en tjej i släkten som jobbar på "Book on demand", men hon är tyvärr ingen lektör, jag frågade här om dagen och som sagt, jag vill helst ha ett förlag i ryggen en att ge ut den själv.

2012-06-16 kl. 18:54:45

URL: http://katarinapersson.blogspot.se/
Postat av: Carola

Ja jag har många i min släkt som har varit estetiska och är. Mitt efternamn avslöjar en del :). En numera pensionerad chefsredaktör (Expressen) och en låtskrivande musiker. Men jag vill understryka att detta inte är personer som jag har kontakt med. De vet inte ens att jag existerar :)trots att vi är relativt nära släkt. På mina båda föräldrar sida har det funnits mycket musik och bild men ingen på professionell nivå. Fast farfar var musiklärare och spelade i en orkester (fiol). Det är verkligen intressant att se bakåt vad släktingar har haft för sig. Bara det skulle kunna bli en bok :).

Svar: Kul, då ligger det ju i släkten, måste verkligen försöka grotta ner mig i min släkt, ska se om jag kan få fram något. Återkommer om det. Jag har ett kusinbarn som gett ut en bok (hon jobbar på book on demand) om sin farfars memoarer, men hennes farfar är inte släkt med mig på något sätt. Och Liza som hon heter har inte skrivit någon bok, utan "bara" gett ut sin farfars texter. Tyvärr lever inte hennes farfar, så han vet inte om det. Lite sorgligt på något sätt.

2012-06-17 kl. 08:43:55

URL: http://carolastromstedt.wordpress.se

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Länk:


Kommentar:


Trackback