Kunde inte hålla mig!

Är inne och petar i mitt följebrev och inser att allt bara blir svårare och svårare!
Hmf...

Kommentarer
Postat av: Lee Destino

Det bästa du kan göra är att släppa det helt någon dag eller två. Bara ha det i bakhuvudet och grunna lite, men inte sitta och titta på det för mycket. Då brukar det lösa sig :-). Man får sällan bra idéer när man stirrar sig blind på någonting.

Svar: Nä, det är verkligen sant. Jag hade lite abstinens igår. Lyckades hålla mig borta från manuset hela dagen, men så... kom kvällen och då tänkte jag att "Äh, jag kollar `bara´ lite på följebrevet". Och vips, gick det ett par timmar i frustrationens tecken.Jag vill inte skriva någon "baksidestext", så därför skrev jag istället:
Mina karaktärer har bjudit in mig att följa deras liv under ett år. Jag har mött... Osv.
Just för att det inte ska vara det vanliga... Här får jag dock inte ut exakt vad som händer i boken, utan mer generellt, vad storyn går i genom för olika faser. Jag tror det blev ca 8-10 rader.
Men, så började jag tvivla på upplägget. När man läser om följebrev står det ofta att man ska vara ärlig och kortfattad. Och att man gärna ska skriva vad som födde idén till storyn. Här tar min konstnärliga sida över helt, eftersom jag började med ett blankt papper. Därför tänkte jag att om jag presenterar det just så, så är jag ju ärlig. För jag har ju bara skrivit ner det som "de" ville ha med. Storyn har levt sitt eget liv. Jag har bara suttit vid rodret.
Blev det rörigt det här nu?

2012-09-10 kl. 07:15:16

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Lee Destino

Nej, inte alls rörigt :-).
Men jag kan tänka så här. Har du funderat på att dela upp det i två olika dokument, eller ett dokument som innehåller två separata delar? Ett där du kortfattat beskriver dig själv och hur storyn uppstod, samt vilken åldersgrupp den riktar sig till etc. Max en halv A4. Sedan en som ser ut ungefär som en baksidestext, max en halv A4. Det kanske funkar bättre?

Svar: Jag har tänkt mig ett med två separata delar. Men detta tål att tänkas på. Jag ska nog testa båda. Skriva ut det och känna hur det känns. Har du sett min moodboard över vad som händer i min bok? Det var länge sen jag gjorde den... hmm.. den ligger nog under juni. Jag döpte den till Moodboard tror jag. Kolla om du vill. Jag funderar på om man kan skicka med den som försättsblad. Har dock inte själv sett den på länge.. så jag vet inte. ;)

2012-09-10 kl. 11:14:02

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Lee Destino

Jo, den låg under juni. Ja, det kan ju kanske funka, men jag tror att de är mest intresserade av en kortfattad redogörelse av dig och ditt manus. Jag har nämligen hört om folk som skickat bilder och det har väl inte försämrat läget för dem, men jag vet inte om man bryr sig om eller tittar så mycket på en bild. Men alla sätt är ju bra, utom de dåliga som de brukar heta :-).

Svar: I såfall tänkte jag givetvis skicka med följebrevet också. Var själv in och kollade på min moodboard. Den är lite vingklippt i bilden. Så vissa saker fattas.Tänkte mest ha den som en framsida i såfall. Men jag vet inte. Den känns lite pasé! ;)Det var en kul grej jag pysslade med en dag, för att få en snabb överblick om händelse förloppet. :D

2012-09-10 kl. 11:32:20

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Carola

Jag stångades med följebrevet för en månad sedan och fick till fyra helt olika varianter. Det är verkligen svårt. Till slut släppte jag det när mitt manus kom tillbaka från korrekturläsaren. Jag våndas över att behöva ta tag i det igen. Det jag har fått till mig är att inte vara säljande om man inte har erfarenhet. Bara vara sig själv och beskriva en kort synopsis. Inte för att det är enklare. Usch! Nej det är faktiskt enklare att skriva själva manuset än följebrevet för jag har förstått att det är avgörande för om de läser manuset eller inte.

Svar: Nä, precis, det är ju det jag också läst. Att om följebrevet suger, så läser det inte manuset! Galet ju!! :S

2012-09-10 kl. 11:41:59

URL: http://carolastromstedt.wordpress.com
Postat av: Lee Destino

Nja, det där med att de inte skulle läsa om följebrevet suger, stämmer inte riktigt. Läste om någon som helt ratat sitt egna skrivande (men låtsats att det var en lektör som gjort det) och som blev antagen. En annan som inte ens skickat följebrev och därmed inte heller några kontaktuppgifter, men förlaget blev eld och lågor ändå över manuset och spenderade flera dagar tills de spårat vederbörande. Men jag håller absolut med. Lägg så mycket finslipning som ni kan på era följebrev :-).

Svar: :) Appropå lektör, jag tänker skicka in manuset först, skulle det inte funka, så tänkte jag ta lektör i andra vändan.
Det jag nu undrar över är:
De som haft lektör, skriver de om det i sitt följebrev?
Det kanske du inte har koll på, men det är intressant att veta.

2012-09-10 kl. 12:38:59

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Lee Destino

Jag har ingen aning, för jag har aldrig anlitat en lektör. Men jag kan inte tänka mig att det skulle göra någon skada.

Svar: Drömmen vore att bli superkänd och ha egen lektör som kommer med input och råd längs vägen. Jag klättrar vidare! ;)

2012-09-10 kl. 17:40:50

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Lee Destino

Det gör du rätt i. För så länge du fortsätter klättra kan du ju bara komma högre :-). Då når du ju topparna till slut :-)

Svar: :) Precis min tanke!

2012-09-10 kl. 20:19:10

URL: http://hcromance.wordpress.com

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Länk:


Kommentar:


Trackback