Rastlösheten bubblade i mig...

Jag stod i valet och kvalet, rätta klart mitt manus eller gå ut i solen och ta en lång promenad. Trogen mitt manus som jag är och dess deadline kom jag på den briljanta idé. Sagt och gjort, jag tog mitt manus i ena handen och min penna i den andra och gav mig ut. Det blev en tvåtimmarspromenad med näsan i manuset. Och gissa vad... Jag har nu "läs-rättat" klart det! :D
Nä, här är ingen farlig stadstrafik, vi har många och långa fina cykelvägar, så det gick hur bra som helst.
Ja, jag är en sån person som man kan se gå lugnt mitt i rusningstrafiken med näsan i en bra bok.
Idag höll jag dock ett bra tempo. Har inte räknat ut sträckan exakt men jag vet att jag gått mer än 1 mil.
Så nu bockar jag av 7/100.
Tog av mig strumporna och ställde mig på spikmattan när jag kom in, ni kan ju ana att mina fötter är lite ömma nu. (läs mycket!!)

Kommentarer
Postat av: Lee Destino

Grattis att du läs-rättat klart :-).
Jag tror det är bra med deadlines, även om man bara sätter dem för sig själv. Annars är risken stor att det drar ut på tiden, eller i värsta fall aldrig blir klart. Men det behöver jag ju egentligen inte säga till dig :-).
Smart att förena nytta med nöjde också. Eller kanske ska jag skriva nöje med ännu mera nöje.

Svar: Dubbel lycka kanske! ;) Faktum är att jag talat om för en kontakt som ska läsa mitt manus att det ska vara klart sista sept. Mest för att då har jag "låst" det och måste göra klart det tills dess. (skulle jag bara ha det som egen deadline, så finns nog risk att jag skulle rucka på det.;). )

2012-09-07 kl. 15:36:50

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Lee Destino

Ja, det är alltid smart att se till att ha en liten "piska" hängande över sig i form av någon annan. Är du helt klar med all redigering nu?

Svar: Nä, jag läs-rättar på papper, sen rättar jag in det i word. Men det är läs-rättningen som tar tid, eftersom varje ord ska vägas och mätas. Att skriva in detta från del 3 tar max 2 dagar. :). Sen ska allt läggas ihop till ett manus i samma word, har delat upp dem i 3 för att det blir lättare att jobba med då. Jag har provat att rätta direkt i word, men det tycker jag är jobbigt för ögonen, sen gillar jag att "kladda" i kanten på pappret när nya tankar kommer upp. ;)

2012-09-07 kl. 16:19:51

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Lee Destino

Smart sätt att jobba på. Jag skriver nästan aldrig på papper, men det kanske kan vara en idé att göra det också. Jag är nog väldigt datorfixerad när jag tänker på det :-)

Svar: Oj, vet inte om du missförstod nu, men jag skriver allt i word, sen när jag är klar med hela manuset, skriver jag ut det på papper och rättar så. Jag gillar att ta med mig det, jag har 3 mycket aktiva barn, så det blir en del väntan i olika idrottshallar. Då är det perfekt att sitta där med penna och papper. ;)El som idag, hade jag bara rättat i datorn, så hade jag missat solen och promenaden. Tar även med manuset om jag ska åka och handla något och "gubben" ska med, ifall han ska in på biltema eller så, då sitter jag kvar och rättar.
Men... nu är det som sagt färdig rättat på papper, för nu ska det bara in i word och sen... I VÄG!! :S Har lust att jubla högt här, men det ska jag göra när jag är helt klar!

2012-09-07 kl. 19:09:42

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Lee Destino

Nej, jag missförstod inte, det var det där jag menade. Jag skriver aldrig ut någonting på papper, men jag tror jag ska börja göra det framöver :-)

Svar: Okej, fick för mig att du kanske trodde att jag handskrev allt och sen redigerade in det... finns ju faktiskt de som gör det än idag. :S Verkar sjukt jobbigt att göra så. :)

2012-09-07 kl. 20:04:43

URL: http://hcromance.wordpress.com

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Länk:


Kommentar:


Trackback