Ljudklipp 3

Dags för veckans ljudklipp. Hoppas ni har tid all lyssna. Lämna gärna kommentarer så jag vet hur jag kan förbättras.
 
Må gott! J

Kommentarer
Postat av: Kati

Intressant och bra läst. Men nu känns det som om jag har missat något från det senaste ljudklippet jag hörde. Måste gå tillbaks och se om det fanns något mer. :)

Svar: Tack! Jag har lagt upp ett ljudklipp varje onsdag. Kommer fortsätta någon/några onsdagar till. Sen får vi se. ;) Hoppas du hittade ljudklipp 2 här på bloggen.

2013-01-16 kl. 20:51:45

URL: http://katarinapersson.com
Postat av: Lee Destino

Jättebra läst! Perfekt tempo och historien är verkligen spännande och tragisk! Om du har planer på att ge ut den själv kan du ju ge ut den som ljudbok också och läsa in den själv :-)

Svar: Tack! Nu blir jag generad. :) Ja, vi får väl se vad hur det blir med det. Jag tycker det är superspännande att ni börjar få en liten inblick i hur jag skriver och vad jag skriver. Har en författarkompis som tycker jag ska provläsa för Storytel. Det kanske jag gör fram över. Vi får se! ;) Tack för tipset. Hade nog inte kommit på det själv, att läsa in hela boken menar jag. Nu får ni ju "bara" följa en av 7 karaktärer.

2013-01-16 kl. 22:03:50

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Lee Destino

Ja, det tycker jag absolut! Provläs för Storytel! För du är verkligen jätteduktig :-)

Svar: :D När jag gick min första skrivarkurs, så sa jag när jag presenterade mig att jag absolut inte tänkte läsa högt ur mina texter. Det var 2010 och jag satt i skolbänken för första gången sen jag gick ut skolan 1990. HATADE högläsning i skolan, stakade mig jämt och tyckte jag var sämst på att läsa högt. Det gick så långt att jag "vägrade" läsa högt. När jag sa det på skrivarkursen så sa hon att det var en del av kursen, att dela med sig av sina texter. Så jag började lite smått med korta texter och sen har det liksom bara runnit på när jag gått mina andra skrivarkurser. Så jag har lärt mig mycket på vägen. Det är dock skillnad att läsa i grupp än att spela in sin egen röst. Det tycker jag fortfarande är oerhört jobbigt, att lyssna på mig själv. Men det är väl en vanesak det med. ;) Kul att du gillar både uppläsandet och innehållet i texten.

2013-01-16 kl. 22:50:18

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Lee Destino

Känner igen det där. Jag hatar också att läsa högt för andra. Men som du så riktigt skriver är det förstås en övningssak :-)

2013-01-16 kl. 23:05:17

URL: http://hcromance.wordpress.com
Postat av: Anneli

Jag tycker att du läser fantastiskt bra och med ett bra tempo. Och så är det enormt spännande, man vill verkligen veta bakgrunden till den våldsamma handlingen.

Svar: Tack! :D Kul att få respons. Jag har själv svårt att tycka att det låter bra, men det beror på att jag stör mig på min röst. Ja, du vet ju hur jobbigt det är att höra sig själv. Men jag vänjer mig nog snart. Dina ord betyder mycket!

2013-01-17 kl. 00:06:13

URL: http://Tryingtofollowmydreams.blogspot.se
Postat av: Anne Jonsson

Du håller bra tonläge och tempo, de passar bra in för den tragiska händelsen. Man känner smärta och maktlöshet. Ditt sätt att läsa fungerar bra för din text.
Personligen har jag svårt för den här typen av texter, de är alldeles för sorgliga och tragiska, men den är väldigt bra skriven.

Svar: Tack för dina ord! Jag känner bara glädje när du skriver så här! :) Trots att mitt manus är tragiskt på sina ställen finns det också ljusglimtar. Alla människor går och bär på någonting som hänt litet eller stort. Det är sånt jag vill lyfta fram. Det som inte syns men märks.

2013-01-17 kl. 08:57:05

URL: http://www.annejons.wordpress.com
Postat av: askemm

Jättebra läst och texten är också bra. Jag vill höra mer! Hur många skrivarkurser har du gått? Jag har aldrig gått någon av den enkla orsaken att jag inte vet om jag pallar att på befallning haspla ur mig en text och dela den med andra. Är det så det funkar? jag skulle så gärna vilja gå en, funderar på en distanslösning. Idag har jag börjat på min bok. Tjoho, skrivit 3 sidor. Alltid något.

Svar: GRATTIS! Kul att du är igång. Nu rullar det på. Mitt råd är att du trots att du inte tror dig palla. Gå en kurs. Du får så mycket bra input från alla deltagare. Både på din egen text och på hur andra tänker. Jag hade skrivit halva mitt manus när jag gick med på kursen. Det funkar säkert bra med distanskurs också, men då missar du de intressanta diskussionerna som är värt mest av allt och framför allt all input på vad just du har skrivit.Jag har gått en skrivkurs där vi bara lekte med ord, typ ordstäv och mycket korta texter. Sen gick jag författarlinjen en termin (då när jag hade skrivit halva). Många av mina kurskompisar fortsatte flera terminer, men jag tyckte det tog för mycket tid från mitt skrivande. Välj en kurs där du kan jobba med ditt befintliga material. Det fick jag göra på författarlinjen, men trots det fick jag ju göra småtexter och övningar utanför mitt manus. Det är mycket givande att gå skrivkurser. Sista kursen gick jag nu i höstas, men det var en kurs i att skriva filmmanus. Betydligt svårare, men jättekul. Tror dock att min passion ligger vid bokmanus och inte film. ;)
Ett tips om du vill vänta med kurs är att köpa Att skriva av Stephen king, där får du massor med bra "verktyg" för att skriva en bra berättelse. Och nej, du behöver inte gilla skräck eller skriva skräck för den boken riktar sig till skrivandet och inte till vilken genre man skriver i. :) Lycka till! Och TACK för att du gillar både mitt uppläsande och min text! :D

2013-01-17 kl. 12:54:04
Postat av: Fia Filur

Jättekul grej det här med ljudklipp och du har som sagt en väldigt bra uppläsningsröst! Behaglig att lyssna på! Tycker också du ska provläsa för Storytel!

Svar: Tack! :D Får nog kontakta dem och höra hur det funkar. ;)

2013-01-17 kl. 17:37:32

URL: http://www.sofiafritzson.com
Postat av: Agneta Westman

Det här var första gången jag lyssnade på ditt ljudklipp. Jag blev häftigt imponerad. Du läser bra, vilket sannerligen inte är det lättaste man kan ägna sig åt - och det du berättar är verkligen spännande, och överraskande. Noterade speciellt dammhögen. Den var bra :-) Det är bra att kittla läsarens sinnen, vare sig det smakar, luktar, känns, låter eller syns. Dammhögen hade väl allt det där utom möjligen smaken... Jättebra, Jenny! Andra har kommenterat din behagliga röst. Jag kan bara instämma.

Svar: Tack Agneta! Kul att du gillar. Hoppas du har tid att lyssna på första och andra klippet också. (har lagt upp dem på onsdagar). Första ljudklippet läste jag upp för snabbt. Som tur var fick jag respons på det och rättade in mig i ledet direkt. All respons är bra, de gör att jag kan hitta rätt och förbättras. Alla ljudklipp handlar om Sandra, så börja gärna med ettan om du vill. Må gott!

2013-01-17 kl. 23:12:57

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Länk:


Kommentar:


Trackback