Hur kunde jag glömma?

Jag följer min att-göra-lista till punkt och pricka. 
Insåg nu att jag missat skriva "blogginlägg", därför kommer det nu.
 
Jag har en fråga till er. 
 
"Tänker ni på en läsare när ni skriver?" Eller kanske på en målgrupp?
 
Berätta. 
Själv tänker jag inte alls, skriver bara. Ni som tänker på läsaren, kan ni berätta vad fördelen är och hur ni tänker om det?
 
I morgon är det åter dags för releasemingel. Det ser jag fram emot. Mer om det i morgon.

Kommentarer
Postat av: Fia Filur

Först och främst tänker jag nog på mig själv. Skriver det jag gillar mest och bäst. Garvar åt mina egna skämt. Jublar åt min egen genialitet. Haha, första utkast är härligt att skriva, när man inte behöver ta fram sin inre kritiker utan bara kan leka.
Men för att fortsätta svara på frågan så tänker jag ibland på mina testläsare och tänker att vissa saker kommer de nog gilla.

Svar: Jag tänker inte ens på testläsarna, bara matar ut texten ur hjärnan... eller rättare sagt ut ur fingrarna. Det är så det känns.

2013-09-03 kl. 23:23:11

URL: http://www.sofiafritzson.com
Postat av: Anneli

Jag gör som du och bara skriver.

Svar: Upplever du också i backspegeln att ditt manus passar i princip vilken målgrupp som helst? (bortsett från barn då?) Mitt passar 15-120 år, kvinna som man... tror jag iallafall. ;)

2013-09-03 kl. 23:51:17

URL: http://tryingtofollowmydreams.blogspot.se/
Postat av: Kati

Mja, en enda specifik läsare vet jag inte om jag ser för mig, mer en målgrupp kanske. Även mer specifikt som "de som gillade de och de böckerna och den typen av filmer", "de som läser för att ---", osv. försöker kartlägga dem på det sättet. ofta är jag själv inkluderad i den gruppen, även fast jag skulle kunna tillhöra helt olika grupper med. 90 tex vänder sig till en viss målgrupp, medan min nya har en som är lite annorlunda, men själv passar jag in i bägge, av olika anledningar. Gud, det här låter supersvamligt! :)

Svar: Jag förstår precis vad du menar! ;)

2013-09-04 kl. 00:37:21

URL: http://katarinapersson.com
Postat av: Mia Skrifver

Inte medan jag skriver. Aldrig. Det skulle vara att analysera medan jag skriver och det är helt förbjudet. Börjar jag med sånt då analyserar jag allt jag skriver och det blir bara skit. Skriva är skriva liksom. När jag väl har texten funderar jag. Och analyserar. Sen kan jag avgöra målgrupp snarare än en läsare.

Svar: Ja, det gäller att inte analysera under processen. Då är man stekt.

2013-09-04 kl. 07:51:32

URL: http://skrifva.blogspot.fi
Postat av: Charlotte C

Njae, det gör jag nog inte. Däremot är min berättelse precis en sådan jag själv älskar att läsa. Så i praktiken skriver jag för samma målgrupp som böckerna jag läser är skrivna för. Typ. :)

Svar: Tack för att du delar med dig. :)

2013-09-04 kl. 08:35:22

URL: http://www.skribentskan.se
Postat av: Carola

Nej jag har inte plats för vad andra kan tycka när jag är i utkastfasen. Som flera andra skriver jag det jag själv gillar. Vid redigeringen kan jag däremot fundera på vad en förläggare skulle tycka om det jag skriver.

Svar: Låter klokt! :D

2013-09-04 kl. 21:28:29

URL: http://carolastromstedt.wordpress.com

Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-post:


Länk:


Kommentar:


Trackback