Många människor ser fram mot nyåret för en ny start på gamla vanor.

Idag är det som bekant årets sista dag. Känns rätt skönt med ett nytt år som väntar runt hörnet med nya möjligheter!
 
Vad har ni för nyårslöften?
Jag brukar faktiskt inte ha några, för av någon anledning lyckas jag aldrig hålla dem ändå!
Däremot har jag önskningar och förväntningar. Tre av mina största förhoppningar är:
* Att få ett förlag att ge ut min bok - alt ge ut själv. ( och hinna skriva klart del 2)
* Att hitta ett nytt och roligt jobb.
* Att vinna ett par miljoner och köpa ett hus i Frankrike där jag kan sittar och skriva för all framtid!
Vad tror ni om det?
 
Idag firar vi förlovningsdag, vi förlovade oss på millennieskiftet. :D
Kanske kommer det senare en bild på nyårsstassen, vi får se när jag väl är färdigklädd för kvällen.
Om inte, så ha en underbar kväll och en lugn och skön morgon på det nya året. :D
 
* Skål för ett bra 2012 och ett ännu bättre 2013! *
 

Nyårsfix och trix!

Ja, vad blir det nu för snyggt att ta på till nyårsafton?!
Jag har köpt en jättefin svart topp och till det blir det antingen svarta långbyxor eller kjol. Har inte bestämt mig än.
Naglarna är klara och festfina.

Självklart blir det smycken a la home made (zira.se). Får se vad jag hittar på. Kanske lägger jag upp en bild här i morgon på resultatet. Vem vet.

Vad ska ni ha på er?!

Middagen vi var på idag var jättetrevlig! Tack för förrätt, varmrätt och efterrätt!
Önskar er Edina och Mirro ett gott slut och ett gott nytt år!

Tack Camilla och James för trevligt sällskap. Vi ses i morgon redo för nyårsfest! :D
Tjohooo!


Hur kan tiden vara knapp

När tid är det enda vi har?
Idag står inköp av nyårsmat på "att-göra- listan".
När det är klart lämnar vi barnen hemma och åker på middag hos vänner.
Nä, det går ingen nöd på barnen, de kommer att vara hos mormor & morfar senare mot kvällen.
Ingen skrivtid idag alltså.

Vad gör ni så här i slutet på året?


Nyårsmenyn bestämd!

Alltid svårt när man är många som ska äta, men nu har vi bestämt oss för att köra tapas. Samtliga familjer bidrar med ett gäng tapas. Det blir lite nytt. Känns kul! :D
Vad äter ni på nyår?
 
Eftersom det nu inte blev någon film idag, då vi inte kunde komma överrens om någon. (förutom den som var fullbokad). Så sitter vi nu här i soffan. 4 st sitter och "nördar" (vårt uttryck för att spela på telefon eller ps3:an) I det här fallet är det Ps3 och Call of duty Black ops 2. Såååååå tråkigt att jag blir stel i nacken!
 
Nä, jag ska nog gå in på bokus och se om jag kan skriva en recension på Hysteria. :) Hittade bara Hypnozia där igår, men idag kanske den finns.
Kan ju faktiskt ta min dator och nörda in mig i skrivarlyan och skriva lite. Eller varför inte sätta mig och läsa nu när alla andra är upptagna med sitt. Har fått en fin glöggflaska med lakritssmak !! En mugg sån ska jag ta med mig. :D Känns som den här kvällen blir bra trots uteblivet biobesök.
 
Råkar ni ha creme fraiche, rödlök och stenbitsrom över i kylen kan ni med fördel äta det på vanliga pannkakor. Hittade ett recept i expressen idag. Det var jättegott! :D
 
Jisses systembolaget har vi glömt... är det öppet på självaste nyårsafton tro? (för de har väl inte öppet på söndagar?)
 
 
 
 

Yes yes yes!

Nu har den äntligen kommit. Den låg i brevlådan igår kväll. Har dock ett par kapitel kvar i "att skriva" eftersom det kom två andra böcker emellan ;)(Hypnozia och Hysteria// Lee D).

Även "Adjö det ljuva livet" ligger på byrån och ropar på mig.

Idag har jag ingen skrivtid, tur att jag hann skriva en hel del igår. Idag står nyårsstädning på schemat då det kommer gäster på nyår. När städningen är klar blir det bio med familjen OM barnen kan enas om vilken film vi ska se!
Har ni några filmtips?

Just nu står det mellan:
* Mammas pojkar
* Sune i Grekland
* Paranorman ( tecknad )... Inte skräckfilmen med samma namn.

Igår kväll hade vi filmkväll här, vi såg både Ice age 4 och Modig.

Vad gör ni en regnig dag( i Sthlm )som denna?

Boken beställde jag efter inspiration av Carola via Kati! :) Tack för tipset!





Att ta sig igenom nålsögat!

Jag fick svaret idag!
Hur man ska ta sig igenom nålsögat. Tillsammans med barnen tittade jag på Madagaskar 3, har ni sett den? Den stora tigern på cirkusen visade hur man ska göra. Han cirkustrick är att dyka igenom en vigselring trots sin stora kroppshydda. Svaret är enkelt.
Dränk ditt manus i olivolja, så ska du se att de glider igenom med ett litet plopp.
Vad tror ni om det?


Där det ena slutar, tar det andra vid

Som ni vet drack jag latte med en baktanke igår. Tanken var att jag skulle bli pigg som en mört och sitta uppe hela natten och skriva. Det blev inte riktigt så! Tyvärr!
Jag gick och la mig... läste. (har nu skrivit en recension på elib `hittade den inte på bokus´). ;)
Därefter släckte jag lampan och slumrade. Vaknade som jag hade förutspått vid 2-tiden av att John Blund hällt sockerdricka i mitt ena öra. Vansinnigt irriterande. Har ni haft det någon gång?
Låter som bubblande sockerdricka inne i ena örat.
Gick givetvis upp som jag tänkt, tog en Alvedon och hoppades att ljudet skulle försvinna. Kan tänka mig att det är ungefär lika irriterande som tinnitus.
Kunde inte alls koncentrera mig, så det enda jag gjorde var att surfa runt på "sockerdricka i örat". Hittade en rimlig anledning. Som heter öronkatarr.
Ja, ja, ge mig allt nu 2012, så jag är klar med skiten till 2013. Tänkte jag trött och gick och la mig igen.
Idag har jag skrivit hela förmiddagen och sockerdrickan är kvar där den är. Örat känns svullet inuti på något konstigt sätt. Har aldrig haft någonting liknande förut. Har stickningar i käkfästet nedanför örat.
 
Men jag kan glatt svara på era frågor beträffande att skriva på natten, eftersom jag gjort det emellnåt med mycket gott resultat. Det är befriande tyst och lugnt på natten. Fantasin växer till sig med mörkret ute, så jag kan med fördel säga att ni som inte provat på det, bör göra det. :D
Fick ju trots allt en lång och vaken natt i natt, vilket resulterade i en lång sovmorgon. Så det är inte helt omöligt att jag skriver i natt istället. ;)
 
 
 
 

Tomtar med baktankar!

Så här fin var vår tomte i år. Det var första året som vi var utan den "riktiga" tomten. Men det gick jättebra ändå.
 
Söta Meja <3
 
Nu har jag dock tomtar på loftet och är grymt sugen på att börja skriva igen. Detta har drivit mig till att ta en latte så sent som kl 21:00 och ni som följer mig här, vet att jag ligger sömnlös om jag dricker "kaffe" efter kl 14.00.
 
Detta gjorde jag dock med en baktanke.
 
För tänk nu om jag inte kan sova, då kan jag ju SKRIVA HELA NATTEN!!! :D
Just nu är jag dock jäkligt trött, så jag ska gå och lägga mig och läsa precis som vanligt och förmodligen blir jag pigg som en lärka när jag väl släcker lampan. Då mina kära vänner ska jag smyga upp när de andra gått och lagt sig. Sen kan jag sitta här i köket hela natten och knattra på mitt tangentbord. -ostörd-
Det låter väl som en mycket bra idé!?
 

Får det lov att vara en

Cupcake?
Nu har jag fått sån distans till surfandet efter 3 dygn utan, att jag har svårt att sätta mig in i det igen. Jag har plötsligt så mycket fritid att jag har vant mig vid att göra så mycket annat. Kan låta sorgligt, men det är ett faktum.
Vi har bakat, spelat sällskapsspel, lagt ett 1000 bitars puzzel och påbörjat ett 1500 bitars, barnen har åkt snowboard och jag har läst och bara varit.
Det bästa av allt är nog att telefonen legat orörd. Alla sms besvaras först idag.
Vet till och med att barnen har tyckt att det varit både skönt och roligt.
Resten av lovet har vi nu bestämt att vi kör skärmfritt fram till 18.00. :)
Jätteskönt!
Hur har ni haft det och vad har ni gjort på er lediga tid?
Gillar ni spelet sänka skepp! Det har jag gillat sen jag var liten.
Tack för blogginlägg och extra tack för att ni hälsat mig välkommen tillbaka! :D


Skärmfrid och Jultid!

 
I morgon börjar vår skärmfrid. Alla typer av skärmar, så som telefoner, datorer, tv ska få vila i frid i si så där tre dagar. TRE DAGAR!! Fattar ni! Det är hur lång tid som helst. Gissa om familjen här kommer sitta och titta på varandra och undra vad vi ska ta oss till. Helt galet ju! Här är vi vana att i princip vara uppkopplade jämt på alla möjliga sätt.
 
 
Men ... det kommer nog bli bra, vi får väl baka, skotta snö, leka i snö, gå på bio, spela sällskapsspel (gamla hedeliga), läsa,åka pulka och prata. Jisses, ska vi prata med varandra igen! :O
Skriva noveller kan vi ju göra, på papper! :D Det gjorde vi ju på höstlovet, jag och barnen.
 
Man kan ju tro att det är någon annan i familjen som hittat på det här med skärmfrid. Men faktum är att det är JAG. Hur det nu kom sig. Men jag har liksom tröttnat på att barnen föredrar barnprogram (hela dagarna) eller "skjuta döda spel" istället för att gå ut i snön och bygga snögubbar eller åka pulka. Det ska bli ändring på det nu! He he he..
 
(Lånade grannes snögubbe eftersom våra barn inte gjort någon. Jag och min son kunde inte låta bli att ge den pupiller... ;). )
 
Jag är lagom poppis just nu, men gillar de inte läget kanske det inte kommer någon tomte! ;) hi hi..
När allt kommer kring är det nog jag som kommer lida mest. Jag kommer sakna ihjäl mig efter alla bloggar jag brukar läsa. (tur att vissa har gått på julledighet iallafall) Efter att själv få skriva inlägg (det är väl därför det här blir så långt med extra många bilder).
 
 
Här är matjesillstårtan jag gjorde igår, den blev mycket uppskattad. (Synd bara att jag inte hann göra den kvällen innan för då hade den varit ännu vassare). Kvällen var jättetrevlig och julklappsspelet kunde ha slutat i kaos. Tänk er dryga 25-30 pers som slåss om paket när man får jämt par på ett par tärningar. Svettigt och kul!  Jag gick inte lottlös. Fick en after eight ask med mig hem. Barnen vann både julkorvar, köksvertyg (flera olika), godis och en digital äggklocka. Fina bra-att-ha-prylar! :D
 
Den 27:e är jag tillbaka. :D Jag vill passa på att önska ALLA en underbar JUL med massa god grejer och fina paket. ( idag kommer jag titta in lite då och då, tänkte även hinna runt en runda till er! )
För er som vill nå oss, finns vi på vår gamla hedeliga hem telefon! ;)
 
 
 
 

Det lilla skrivsällskapet

Matjesillstårtan står i kylen. Grabbarna är på Flottsbro och åker snowboard. Medan jag och Meja sitter och skriver. Hon en novell "Den levande teckningen" och jag skriver på mitt projekt.

Härligt med skrivsällskap.


Matjesillstårta

Den hann jag aldrig göra igår kväll. Så nu ska jag ta tag i det. Medan jag bakar ska jag lyssna på Digilistan (p3 web) alltid sköna låtar!
Sen tänkte jag sjunka ner i soffan en stund och läsa.
Vad gör ni idag?


Tack!

För alla fina svar igår.
Jag hann aldrig titta in igårkväll och nu när jag är på språng kan jag inte svara på kommentarerna via appen. Jättekonstigt att den funktionen inte finns. Går bara att godkänna inlägget.
Mina svar kommer längre ner.

Idag börjar jag dagen med att sitta 3 timmar i ett väntrum, tänkte passa på att redigera och läsa. :)
Sen blir det lunch med min svägerska och min dotter och därefter ska vi till mitt ga jobb och äta tårta!! :P
Bra dag med fyllt upp.

Dock ingen tid att skriva idag.
Ikväll ska jag göra min berömda Matjesillstårta till i morgon och ikväll ska jag se svenskahjältar galan.

Vad gör ni idag ?

Här kommer mina svar hoppas att ni ser det:
Carola: Ang skämtid. Håller fullkomligt med om att "skrivtid=Arbetstid" och det får jag dispens för :). (Det var trots allt min idé att ha skärm fri tid.)
Jag är rätt mycket hemma och har mycket tid till att både skriva och blogga. :D

Anne: smart att skriva upp allt som bör följas upp för varje kapitel. Ska se om det systemet kanske kan funka för mig med. Tack för tipset!

Anneli: Ja! Visst är listan bra att läsa ibland. Jag tänkte skriva ut den och sätta den ovanför mitt skrivbord!
Det blir verkligen som du säger att det blir något speciellt när man väl får ut boken. Eftersom det är så galet svårt.

Ha en skön dag!






Lösa trådar och vassa kanter!

Idag ska det stötas och blötas!
 
Först och främst funderar jag på hur ni som skriver håller reda på alla lösa trådar, vändningar i stort och smått. Är ni kanske såna som har en hel vägg med post it lappar eller har ni en pärm med register?
Jag upplever att det blir svårare och svårare ju längre man skriver, att komma ihåg vad den ena och den andra har gjort. Vem som dricker vad osv...
Jag är rätt kass på att skriva upp saker, har det mesta i huvudet.
I början skrev jag efter varje kapitel ett stödord som fick stå får hela kapitlet för att jag skulle komma ihåg. Men det rann ut i sanden och nu sitter jag med två tjocka manus och skulle väl egentligen behöva sätta mig ner och läsa igenom dem och anteckna eftersom. Som det är idag får jag emellan åt, sätta mig och bläddra igenom mitt gamla manus för att hitta informationen som jag söker. Oftast är det bara för att "dubblkolla" att jag minns rätt.
På filmmanuskursen fick vi lära oss att skriva scenlista, kanske man kunde göra det till ett bokmanus också.
Berätta gärna hur ni gör!
 
Sen är det ju det där med vassa kanter. Förlagen vill att manuset ska sticka ut. Själv tycker jag att det sticker ut redan, men tydligen inte tillräckligt. Vilket jag i och för sig kan förstå när jag kikar in i en bokhandel eller ett bibliotek. Hur ska man någonsin kunna skriva något som aldrig skrivits tidigare?!
Dessutom vet ju alla som skriver att förlagen bara nosar lite i manuset innan de refuserar. Hur kan de då hinna hitta trådarna som sticker ut?
Hur hittar ni det vassa och kantiga?
Många använder sig av "what if?" Det gör jag också, men aldrig i "förebyggande syfte" (inget jag går och tänker på) utan det kommer mitt under skrivandet när jag minst anar.

Det känns också skönt att veta att författare som:
Stieg Larsson
J.K Rowling mfl...
också har blivit refuserade. Fast å andra sidan hjälper det ju inte mig ett dugg. Men det är i alla fall en tröst att veta att man inte får ge upp.
Läs gärna rolig lista här:
http://www.svd.se/kultur/stieg-larsson-pa-lista-over-refuserade-forfattare-se-andra-varldsforfattare-som-refuserats_3857519.svd
 
 
 

Härligt julmys i brevlådan!

Titta vad som låg i min brevlåda när jag kom hem! :D


Välbehövlig Egoboost!

Hej Tomten!
 
Jag önskar mig ett förlag i julklapp! Kan du fixa det tror du?
 
Tur att jag har sparat på kommentarer om mitt manus/ljudklipp "Söder om söder". Fick ett refuseringsbrev idag. Ännu en gång "saknas det som sticker ut"... Hmm... Som sagt, när jag fått svar från alla förlag (ett kvar) så ska jag sätta mig ner och fundera ut vilka starka kryddor jag ska krydda det med.
 
För att peppa mig själv att inte "ge upp" har jag skrivit upp allt som sagts som "Söder om söders ljudklipp" (som jag la upp på FB i våras)

Katrin Westlund: Mer, Mer!!
Åsa Pettersson: Spännande… roligt att få lyssna. Är du klar med boken?
Kristina Kristiansson: Vill höra hela!
James McConnell: Bra Jenny!
Jessica Tilling: Ser fram emot att läsa hela. Bra!  ;)
Sara Gytare: Åh! Vad spännande, jag vill bara höra mer. Mycket bra skrivet!
Kennet Ångström: Jag rös till lite där faktiskt…
Marianne Jacobsson: En mörk påminnelse från verkligheten.

Jag: Kul att ni gillar! Nä du Åsa, halva boken är bara skriven. Vet faktiskt inte hur lång den ska bli. Men den landar nog mellan 300-350 sidor. Jag kanske lägger upp fler ljudklipp framöver.

Sara Gytare: Vi vill, vi vill!
Nina Roxenhag: SUPERBRA Jenny
Jana Viberg: Mycket bra, du kommer slåss med de stora deckarförfattarna. Jag vet det! :0)
(Jag: Bör väl tillägga här att jag skriver spänningsroman och inte deckare!)

Testläsare har sagt följande:

* Bra med korta kapitel – man vill läsa ”bara en till”.

* Man förstår personernas känslor – bra fångat.

* Många bra historier i en.

* Jag vill läsa nästa bok nu! Skriv fort!

* Språket är bra.

* Ungdomarna låter som ungdomar gör.

* Välskrivet.

* Ser fram emot uppföljaren.

Känns alltid bra att läsa genom dessa ord när refuseringarna landar i inkorgen.

Sänder med lite julstämning här.
Curry älskar julen men konstigt nog bryr han sig inte ett smack om granen.

Värsta mardrömmen ever!

I morse var det riktigt skönt att vakna. Hade den värsta mardrömmen man kan ha.
Drömde att min dator blev stulen och att jag inte hade sparat ner någon av mina bokmanus på något annat ställe. Phu! Riktigt jobbig dröm!
Tänk er ett arbete man jobbat med i 1½ år som bara går upp i rök. Hua! :O
 
Det var gränslöst skönt att vakna, men det tog ändå en stund innan jag förstod att allt var en dröm.
Gissa vad jag har gjort nu! ;)
 
Faktum är att manus 1 fanns back up på, men inte på mitt senaste. Men nu så finns det! :D
 
Håll tummarna för mig idag, ska på ett viktigt möte. Berättar mer om det någon annan dag!
 
 
 

Nä så blev det inte & Wrimo

Meja rusade in här med två kompisar hack i häl. Så nu övar de cheerleading programmet i källare. Jag bad dem stänga dörren efter som jag jobbar. Då frågade en av tjejerna:
-Vad jobbar din mamma med?
-Hon skriver en bok. Den är jättebra och föresten så är det hennes andra bok!

Jag vet i alla fall vem ska ska få marknadsföra den sen! :D
 
Måste tacka Lee och Kati som drog igång december månads "Skriv tills du dör" Wrimo.
Började räkna lite på statistiken och den ser ut som följer.
1 okt - 12 började jag på manus 2.
Oktober skrev jag sammanlagt 18824 ord, alltså 4249 ord i veckan.
November skrev jag sammanlagt 16698 ord, alltså 3892 ord i veckan.
och nu lunginflammationen till trots..
December (so far) har jag skrivit 18926 ord, alltså 7357 ord i veckan! Och än är inte december slut. :D Med detta insåg jag också att jag faktiskt kommit nästan halvvägs med mitt manus! Galet nöjd med det.

Igår hade vi dock en diskussion här om "skärmfria dagar" under jullovet! Hela vår familj sitter allt för många timmar klistrade vid skärmar av alla de slag. (jag har dock fått dispens för "skrivtid" om än mer begränsad och "läsplattatid". Eftersom det faktiskt är en digital bok. Dock inser jag att bloggen kommer bli lidande. OM jag inte lyckas smyga mig till tid utan att de vet! ;) Och tiden att kommentera andras bloggar kommer också bli kraftigt reducerad. Tråkigt, men nödvändigt tror vi. ( i alla fall för barnen!)
Jag fortsätter att föra statistik och än har jag inte skrivit klart för idag. Har dock räknat med de dryga 800 ord som jag skrivit idag.
 
 

Dörr på vid gavel

Historien upprepade sig. Satt uppe i natt och skrev och innan jag drog täcket över huvudet hade jag fått ihop 3519 ord. Mycket nöjd. Idag är jag galet trött, men tror mest det är medicinen och hostan som gör det. ( pyttelite bättre... tror jag är uppe i 36 dagar med hostan).
Igår gjorde jag precis tvärtemot vad S King säger. Jag skrev med öppen dörr. Så extremt öppen att min dotter satt precis bredvid mig och ritade. När hon ritar kan hon vara tyst i si så där 10 minuters intervaller. Varje gång hon var tvungen att säga något bad hon mig läsa upp det sista jag skrivit.
Det slutade med att hon fick höra två hela kapitel i intervaller. Jag fick direkt respons på min text, jag såg i hennes ögon hur hon tog åt sig det jag läste, hur hon ryggade tillbaka för det läskiga ( bara lite läskigt)  och hur hon fnissade till på exakt rätt ställe. Det var coolt!
Hon sa så här:
-Mamma, den är äcklig (hon menar läskig), men jag gillar när det är spännande. Den är bra, den är jättebra. Vet du, jag ska nog läsa din bok!
Om jag får spå lite i framtiden, så kan jag nästan slå vad om att hon kommer störta in här från skolan och be mig läsa det sista jag skrivit sen jag läste högt sist.
När jag skrev mitt första manus och satt med redigeringen pratade hon oavbrutet med mig. Då kom jag på den briljanta idén att läsa högt för henne. (för att få tyst på henne så jag kunde jobba) Jag läste från sidan ett...
När jag läst ungefär halva sidan sa hon:
- Vänta lite nu... Ska inte en saga börja med "Det var en gång?"
Igårkväll när jag såg mig i spegeln trodde jag att ungdomens källa öppnat sig för mig. Jag hade nämligen fått små, små ilsket röda finnar på hela halsen och ner på bröstet. Först blev jag glad och tänkte "Hur kan det vara möjligt?". Men jag insåg snabbt att det var medicinen som spelat mig ett spratt. Lagom snygg och prickig till mötet i morgon.
 
Jag återkommer beträffande min lilla spådom...
 

Det här får ni inte missa!!

http://www.monstermalla.se/
 
Kolla in den här länken och gör det nu. Det är en tävling i pepparkakshusbygge! Vilka otroliga hus folk bygger!
Jag skäms nästan när jag nu erkänner att jag aldrig hinner baka något av min pepparkaksdeg... den är helt enkelt för god...*Smaskens*
 
För er som vill läsa om mitt skrivande, får ni läsa mina två tidigare inlägg idag.
 
Hasta manana i pepparkakeland.
 
 

Väntetider

Fördelen med väntetider är att jag hinner använda min läsplatta. Har nu börjat på min nya E-bok :).
Idag har jag knappt varit hemma, först ett möte och sen inhandling av de sista julklapparna. Så skönt att vara klar!
Nu ska allt dock packas in i paketpapper, men det får bli någon annan dag.
Innan jag begav mig hemifrån hann jag i alla fall skriva ca: 550 ord. Nu ska jag stänga in mig i min skrivalya och fortsätta där jag slutade.

Nattsuddare!

Ibland blir jag en riktig nattsuddare. Så fort jag lagt mitt trötta huvud på kudden börjar tankar på hur jag ska nå ut med det jag skriver. Den senaste idén är videoklipp (som några av er redan läst om).
Jag tänker mig en blandning av mysig läshörna med dämpad belysning med inslag av någon form av personlig presentation.
Tyvärr har jag inte begåvats med någon skön läsröst men man kan ju inte få allt. ;)
Är innehållet tillräckligt intressant så kanske det räcker.
Problemet med nätet är att det är "for life", inget man kan radera om man tycker annorlunda senare i livet. Pinsamma gamla klipp har ju alla sett...eller hur!
Vill jag vara en del av det? Samtidigt måste man våga chansa. *Jobba hårt - vinn stort * som det så fint heter.
Ibland känner jag precis som Ernst Hemingway en gång sa:

"Jag har rätt och slätt provat att skriva så gott jag kan.
Några gånger är jag så påhittig att jag skriver bättre än jag kan."

Nattsuddar gör jag allt som oftast när jag ska upp med väckarklockan, det är rent av en regel än ett undantag.

Het som chili!

Rainbows ni är jätteduktiga! :D Alltid lika kul att se er uppvisning. Min Meja och Alice nr 8 & nr 9 från vänster.
Ser fram emot DM i februari. Fick tyvärr inte lägga upp filmen av er på nätet, då det är ert tävlingsprogram ni visade upp för oss idag och det får inte spridas.
 
Idag har jag recenserat Hypnozia på Elib. Verkar dock som det läggs upp via dem, så förmodligen kommer det upp i början på veckan. ;) Håll utkik!
Tänkte att den recentionen når ut till fler om den ligger där mot här.
 
Men, om jag med ett tre ord ska beskriva den här boken så blir det "Het som chili". :D
 
Hasta manana!
 
 
 
 

Fin julklapp

Fick en fin julklapp här om dagen. En E-bok. Så fort jag läst ut den jag håller på med (hoppas hinna göra det idag). Ska jag kan lägga in den nya i min läsplatta. Hoppas kunna börja på den i morgon.
Tusen tack! :D

Idag står cheerleadinguppvisning (perfekt ord för hänga gubbe!) på mitt schema. Ska bli så kul. Min dotter 10 år uppträder.
Eftermiddagen hoppas jag kunna ägna lite tid åt att skriva.

1 timme har gått

Jag har inte skrivit en rad eller jo, faktiskt. Fast inte på mitt bokprojekt utan på en novell som behövde putsas lite. Skickade in den till Hoi förlag. Läste i tidningen Skriva att de ska satsa på E-noveller. (Fia Filur, såg du att jag skrev det på din blogg?) Jättekul tycker jag som även gillar novellformat.
Läste en tankeväckande artikel av Dag Öhrlund och var bara tvungen att skriva några rader till honom om den. Hoppas självklart på kloka svar, men just frågan jag ställde är nästan omöjlig att svara på. Beslutet ligger hos mig hur man än vänder och vrider på det.
Jag låg vaken länge igår och funderade på om jag ska göra "videoklipp" där jag sitter skönt tillbakalutad i favoritfåtöljen och läser högt ur mitt manus, bara för att skapa ett intresse. Vad tror ni om det? Kanske släppa 3-5 st korta videoklipp, som jag presenterar med en veckas mellanrum.
Jag gjorde så med några ljudklipp från första manuset. Fick jättebra respons på FB (eftersom min blogg är kopplad dit). Många ville höra mer och många undrade också när boken skulle släppas. Det gäller ju "bara" (inte alls så bara) att rätt personer ser och lyssnar på det.
Det är ju super inne att göra reklam för sig själv och sina talanger via videoklipp.
Hur som helst, måste jag sluta hosta först. Det är bara en tanke än så länge.
Ang ljudklippen jag la upp för länge sen så finns de fortfarande i arkivet här i min blogg om ni är nyfikna.
Det är dock råmanuset jag läser ur, så en hel del har finjusterats sen dess, men grunden är densamma. Det är från första manuset "Söder om söder".
De eventuella videoklippen tänkte jag göra från andra manuset. ;)


Makaron

Undertiden resten av familjen bygger snögrottor sitter jag här. Täntke skriva så mycket jag hinner innan de kommer in igen. Det blev inget jobb för mig idag då ryggskottet sitter där det sitter.
 
 
Ikväll har vi biljetter till Hobbit i stan, vi är ett gäng på 10 personer som ska gå. MEN jag får nog snällt avstå, tror inte det funkar att sitta 3 timmar i en biostol och att jag dessutom ska ta mig till och från stan. Får nog nöja mig med en film hemma i soffan med barnen och mina goda chokladpraliner.
Men nu ska jag i alla fall dyka ner i mitt manus en stund.
 
 
Här är ett porträtt av mig Makaronen Jenny:
 

Bönhörd!

Skrev tidigare på FB idag att jag tyckte lite synd om mig själv och önskade att jag hade chokladpraliner att trösta mig med.
Och gissa vad jag fick när Stefan kom hem från jobbet! :D
Känns genast mycket bättre!


Full av Inspiration

Föreställer jag mig att knivarna som skär djupa snitt i ryggen på mig är riktigt snygga design knivar. Ungefär som dessa. Dyra och sjukt vassa.
Tror jag ska ge en... Eller kanske båda till en av mina karaktärer och se vad han/hon gör med dem! ;)
Kanske blir det en deckare av min spänningsroman. Ska man ändå mörda någon kan man väl göra det med både klass och stil.
Tror inte polisen har såna här schyssta mordvapen på bild än så länge i sina register. Men snart kanske. Vad vet jag.


Ja ä int bitter

Jag är bara J>%{*~€+€|{ trött på hosta och nu kombinerad med ryggskott känns det som jag fått lite för mycket. Tänk er att varje hosttillfälle skär som knivar i ryggen, jag låter som en sån där gammal pensionär som ligger nedbäddad i sängen och "ojar" sig, det är faktiskt ett sätt att förskjuta hostan.

Idag ska jag dessutom iväg på en dyslexiutredning med min dotter. 4 timmar i ett väntrum. Jag har packat väskan med både läsplatta och bokmanus. Tänkte redigera så mycket jag hinner.
Har fixat privat chaufför eftersom jag knappast kan köra med den här ryggskottet. Vet inte ens om jag kommer i och ur bilen!
Det ska i alls fall bli kul att läsa manuset från sida ett, har inte gjort det någon gång hittills.
Ja, man får vara glad för det lilla! ;)


Kolla in det här!

Oj vad stor bilden blev!
Det är min son (13år) och hans kompisar som byggt Globen i pepparkaksdeg! Visst är den grym! Det vita florsockret har de öst på för att Globen skulle få rätt färg. För er som inte bor i Sthlm kan jag berätta att "den lilla bollen ovanpå" är en utanpåliggande hiss som man kan åka upp i om man vill. Det är populärt att gifta sig i den. ;)
Tänkte att det kunde passa med pepparkakor idag då det är lucia.
För er som inte läst mitt tidigare inlägg idag "Hur blir det då?" gör gärna det. Vill veta om ni vet! :)
 
Det blir inget lussefirande för mig idag. Däremot kanske en karategradering med min son. (vet inte om jag vill sitta där och hosta, det kan ju upplevas som mycket störande). Vi får se.
Hur som helst ska jag jobba på lördag på Luciakonserten på Friends Arena. Luciatåget har inte mindre än 1400 tärnor/stjärngossar och tomtar. Så det blir lite utöver det vanliga. Lär ju få överdos av lussande då! ;)

Hur blir det då?

Om man skriver en trilogi och första boken inte bli antagen.( nej, jag har inte fått svar från alla en)  Men den andra blir det. Vad händer då? Måste man skriva en ny tredjebok då så att andra boken blir första.
Eller har man sån tur att de publicerar ettan bara för att tvåan är så bra?
Eller måste man skriva om ettan helt och hållet för att den ska bli antagen.
Har ni någon koll på detta?
 
Vad är smartast?
Att skicka in alla tre manus samtidigt eller ett i taget?
Jag vet att Hammarbyseriens författare (Carin Gerhardsen) gjorde så, hon skrev klart alla tre och skickade in dem tillsammans. (och det gick ju jättebra) Har ni läst den? Pepparkakshuset, Mamma,pappa,barn och Vyssan lull? Riktigt bra!
Än har jag inte landat i tanken på en trilogi, men vi får se. Eftersom jag skriver på 2 st andra projekt samtidigt nu. Så känner jag att jag måste blir klar med något av dem, för att ens kunna fundera på att starta ett nytt projekt. 
 

Trilogi

Idag när jag satt och skrev fick jag en ingivelse om att jag borde skriva en tredjebok. Jag hade tänkt nöja mig med den här andra och sen skriva någonting helt annat. Men en av bi-karaktärerna vill stå i centrum nästa gång. Vi får se. Jag har ju mycket kvar på det här manuset.
Men jag måste säga att jag blev förvånad. Det skulle kunna bli bra! :D

121212 - Fan vet!

Det här med namn har stötts och blötts en del bland oss skrivande vänner.
Jag för min del lägger ingen tid på att leta namn utan plockar helt enkelt det namnet som först kommer upp i mitt huvud. Så i det här fallet är jag nog ovanligt tråkig.
 
Jag tänkte berätta om hur Håkan Nesser hittade namnet till sin huvudperson. Ni kanske redan vet det, men jag tycker det är rätt kul.
Han satt helt sonika och pratade men en vän som undrade vad hans karaktär skulle heta.
Han tittade trött upp på sin vän och sa:
- Fan vet!
Och så föddes kommissarie Van Veetaren som är huvudperson i 9 el 10 böcker.
Det tycker jag är coolt, att bara göra om ordet. Genialt!
 
En vän till mig födde sin dotter 090909 kl 9 Hon fick således namnet Nine.
 
Föds man just idag får man väl heter Twelve, en annan sak att skänka en tanke till är:
Att just idag 121212 är sista gången på det här århundradet som detta är möjligt! Kul för alla som gifter sig och föds idag.
 
 
 
 
 
 

Som ordbrukare

måste man tänka på bokstavsskötseln!
 
Idag fick jag oväntat besök så jag hann inte skriva så mycket. Dock 1600 ord. Nöjd!
Alla skrivna ord är bättre än alla som inte är det. ;)
 
Jag skulle berätta om eventet vi drog iväg våra grabbar på i helgen som gick. Vi åkte på en fanträff med Rackartygarna.
Dessa killar är grymma gymnaster, de åker runt på turné och visa upp sina färdigheter. Mycket bra förebilder för våra barn som har myror i brallan och som älskar allt som har med volter, snowboards, skateboards och allt sånt att göra. En av killarna (4:e från vänster) är svensk mästare i trail
https://www.youtube.com/watch?v=uX5z2r_m3Mw Här kan ni se Jimmy när han kör trail
https://www.youtube.com/watch?v=mc4L_XKdLnU Här är en presentation av Rackartygarna om ni är intresserade
https://www.youtube.com/watch?v=CjCJYffcoMg Här kan ni se deras freerunning
 
Hoppas ni har tid att kika lite på de tre videoklippen, de är galet duktiga!! ;)
Gissa om våra grabbar blev glada. Oliver har nu mer alla deras autografer på sin jacka. Han ser nästan sponsrad ut när han glider runt med den.
Oliver och Alex, dålig bild men glada leenden! ;) (bilden är tagen innan autograferna skrevs)
 
Hasta manana!
 

Hemligheten bakom extra bra skrivardagar

Igår hade jag en mycket produktiv dag och skrev lika mycket som jag ibland gör på en hel vecka. Den lilla hemligheten bakom det är oerhört enkel.
Jag bad min son säga en siffra mellan 2500-5000. Han sa 3100.
Min tanke då var att över 3500 ord har jag skrivit på en dag förut, så jag ville bräcka även det.
När han kom hem frågade han om jag kom upp i 3100, då var det rätt skönt att säga 4403 faktiskt! ;)
Det är alltid lättare att hålla mål man lovar andra än sig själv tycker jag.
Idag tänkte jag också ha en produktiv dag då både torsdag och fredag går åt till annat.
Men idag hinner jag inte lika långt som igår. ;)... eller ... kanske.
När jag letade bilder på ord hittade jag det här
Kan det ge ännu mer energi åt skrivandet om man sover bland bokstäver? ;)
Kanske något att önska sig i julklapp!
 
Eventet som vi överraskade killarna med i helgen kommer ut på bloggen ikväll.
 
 

Bra dag!

Idag har jag lyckats skriva 4403 ord! Grymt nöjd. Tog en tupplur vid lunch och sen skrev jag vidare. Nu är kl 19:10 och nu lägger jag ner för idag.
Dags att göra läxor med barnen.
Hoppas ni haft en bra dag.

Om du drabbas

av skrivkramp vilket jag tror att de flesta någongång drabbas av. (har inte drabbat mig ännu... peppar, peppar! Hemska tanke!) Ibland kommer man till ett ställe i sin text där det måste hända någonting helt nytt. Jag har några förslag på hur man kan komma vidare.
 
* Välj ut en person snett framför dig på bussen. En helt vanlig kvinna med glasögon, handväska och ett paket i handen. Ser hon inte ovanligt ledsen ut? Är inte handväskan väldigt stor? Vad innehåller paketet hon håller i?
* Och mannen med barnvagnen, är det verkligen ett barn som ligger där i, ser det inte mer ut som en mumifierad katt?
* Hur mår hunden som just klev på, droppar det inte blod ur nosen på den? Och varför låter det som den gnäggar när den skäller? * Chauffören som tittar skelögt på dig när du kliver på och som dessutom har 6 fingrar på ena handen. Vad sitter han och drömmer om när bussen rusar mellan hållplatserna?
* Har inte mannen som sitter längst bak suttit i exakt samma vinkel under hela den långa resan, ser han inte ovanligt blek ut? Lever han?
 
Ja, överallt omkring oss passerar figurer man kan stoppa rakt in i sina texter. Det gäller bara att ha tid att titta på dem.
Har man inte har tid att gå ut och reka.
* Skriv in det första ordet som kommer upp i huvudet i googles sökmotor, klicka på bilder. Skriv om det som är på bild 5,12 och 23.
* Slå på tv:n och skriv om första personen som kommer upp i rutan men lägg till ett ovanligt handikapp.
 
 
Hur gör ni om ni får skrivkramp? Som sagt, jag har aldrig drabbats av det än, men jag är väl förberedd. ;)

Det är en skön insikt

att förstå att man faktiskt blir bättre och att man hela tiden utvecklas längs vägen. Jag tror att kärnan till att skriva bra texter är att skriva mycket och ofta. Att aldrig låta skrivandet vila.

Som man bäddar...

Nu har familjen åkt till slalombacken och jag har egen tid. Den tiden kommer gå åt till att kolla på tv4play. Som det så bekant heter " som man bäddar".... eller " det kommer surt efter". Ligger jag på soffan och känner mig bakis, trots att jag bara tog en öl igår. Penicillin, alkohol, sjukdom och sena nätter på krogen är ingen bra kombination.
MEN
Det var det värt! :D
Rootvälta är så grymma! (svenskt reggae band från Borlänge).
 
I eftermiddag ska jag stänga in mig i min skrivarlya och skriva ikapp mina två missade dagar!
Vad gör ni en söndag som den här?
Ikväll kommer snöstormen tillbaka tll Sthlm, om man ska tro löpet. Så i morgon är vi väl insnöade igen. :)

Ett i ett

Ännu en dag som är fylld till bredden.
Vi ska överraska grabbarna med ett event de absolut inte vill missa. (mer om det i morgon). Samtidigt ska vår dotter på kalas. När hennes kalas är slut, ska vi hela familjen på ett annat kalas. Därefter lämnar jag familjen för en kväll i krogenmiljö. Ja, jag vet. Det är helt galet eftersom jag fortfarande inte är bra. Faktum är att jag är sämre idag. Men...
på den krogen jag ska till spelar ett av mina favoritband, så det går helt enkelt inte att missa.
Dessutom har jag hört att söndagar är vilodagar! ;)
Blir inte mycket tid till skrivande idag, men nu medan resten av familjen skottar bort 80cm hög snö från hela vår uppfart, ska jag passa på att plita ner några rader.

Hasta manana! :D

En mer eller mindre

...en mindre eller mer, vad spelar det för roll?
Jo, faktum är att det spelar stor roll, för jag har varit på vift hela dagen och min blogg app har inte fungerat på hela tiden. :(
Trots att jag ominstallerat den och allt. Surt som bara den när man vill uppdatera kvällen längs vägen.
Nu när jag har Friends Arena att jämföra med tycker jag plötsligt att Globen är pytteliten.(!!) Globen rymmer 16.000 pers.
 
 
Och Friends Arena hela 65.000 pers. Så skillnaden är enorm.
Här på scen är Salem al Fakir i en skön reggae inspirerad låt. Minns inte namnet på den.
Stämningsfullt var det även när alla tände sina mobiler och lös med dem under en ballad.
Kvällen var bra i det hela, det tråkiga var att arrangörerna inte bytte ut en av mikrofonerna som var glapp i... Vilket förstörde en hel del av låtarna. Bäst i kväll var Danny (Grymt proffsig) och Loreen. Hon skulle kunna få Globen att lyfta och rulla söder ut.
Nu har jag hällt i mig två koppar te och ska nu gå och duna. Helt slut efter en lång och händelserik dag.
Ska bara...
 

Välgörenhetslunch!

Under ett par månader har Matrona nätverken samlat ihop 81.350:- till organisationen "Min stora dag".
Idag var jag inbjuden till deras lunch med auktion (dit jag skänkt ett Zira halsband). Under lunchen fick "vi" ihop 17.250:- (dessa är inräknade i slutsumman).
Min stora dag är en organisation som samlar in pengar till mycket sjuka barn, så att deras önskningar kan gå i uppfyllelse. Det känns stort att få vara en del i den kedjan.
Självklart hade alla som var inbjudna även skänkt en varsin summa pengar.
Jag köpte en sak på auktionen ... som kommer packas in med julpapper och snöre, så jag kan inte avslöja vad jag köpte. ;)
Nu mot pizzerian och snabb middag sen till Globen för vidare fredagsmys! Ha en underbar kväll!

Här är halsbandet jag skänkte! ;)



Lunchmöte

Idag ska jag iväg på ett mycket speciellt lunchmöte.
Jag berättar mer om det när jag kommer hem. ;)
 
Ha en skön förmiddag!
 
 

Skriva/ Läsa

Ägnade förmiddagen åt att skriva. Sen i väg på uppdrag och nu ikväll har jag ingen ork att sätta mig och skriva vilket i sig är rätt bra. För då hinner jag läsa lite. I morgon blir det en del tågåkande och då ska jag också passa på att läsa.
S.King vill att man läser massor. Han skriver att han läser långsamt, men trots det läser han 70-80 böcker per år!!
Kommer jag upp i 40 per år är jag glad. ;)
Hur många läser ni?

Hur gör ni?

Det lättaste sättet för mig att komma igång med en text dagen efter, är att jag oftast avslutar kapitlet när det är som mest spännande.
Mycket enkelt då att plocka upp tråden. Samtidigt byggs ju drivet in automatiskt.
Vet inte riktigt om jag jobbade så här med Söder om söder. ( Har inte läst det på länge).
Man lär sig sitt eget och sitt bästa sätt längs vägen.
Hur gör ni för att komma igång varje dag ni sätter er och skriver?

Med en koppling till mitt tidigare inlägg om snöstormen vill jag bara berätta att det tog 5 timmar för min sambo att ta sig hem från jobbet i Sthlm City. Normalt tar det 1 timme.
Det mest snopna var att han fick gå den sista dryga milen hem.
När han strax före 22 kom hem och sjönk ner i soffan ser han på nyheterna att Sthlm Lokaltrafik säger att de "självklart ersätter taxiresor och dyl" för inställda tåg och bussar. :O
* Detta ska vi lägga på minnet till nästa snökaos *
Undrar just hur många som var medvetna om detta.


Bakslag

Idag är hela Sthlm (och övriga sverige- tror jag) insnöat.
Här som jag bor 3 mil söder om Sthlm, har de stängt skolan för att det är galet mycket snö. Jag har i och för sig lite svårt att förstå varför man stänger skolan efter halva dagen. När alla elever ändå redan är på plats. Min stora kille (13år) tog skidglasögon på sig när han gick till skolan i morse. Ett mycket smart drag då det var full snöstorm.
Inga bussar i hela Sthlm går, allt står still. Tågen går... ibland...!
Då är det rätt skönt att veta att man inte behöver gå ut.
Eller jo, vi får se hur det blir. Min son har karategradering idag på norra sidan stan! :O
Men jag tror inte vi kommer kunna ta oss dit, eftersom varken tåg eller bussar går.
Jag får inte köra bil på min medicin.
 
Idag har jag inte kommit igång med att skriva än. Det är rätt rörigt här med 3 barn som har överenergi och jag som går på sparlåga. Vi krockar lite här.
Nu har jag lovat min dotter att bygga lego en stund, sen ska jag skriva!
Eftersom jag räknar lite kallt med att vi inte kommer iväg ikväll så kan jag sitta och skriva då.
 
 
 
 
 

Mitt mål är ganska högt.

Kanske för högt för att vara realistiskt men jag har 7st karaktärer som man får följa i Söder om stan. Tanken är att jag ska hinna skriva ett kapitel om varje person (helst varje dag) men minst varannan dag i alla fall. Där till ska jag skriva ett kapitel i barnboken och ett par 100 ord i tre60´.
Siktar man väldigt högt, kommer man högre än om man skitar i mitten.
Idag har jag skrivit 2505 ord.

Refuserad

Kom över gammal (men trots det aktuell) lista från en websida. Så här står det:
 
 
Blir du ständigt refuserad?
Kalla Kulor Förlag förklarar litet om de vanligaste skälen till att ett manus refuseras. Tipsen är egentligen inte rangordnade.
1. Ditt manus passar inte förlaget. Skickade du in en kärleksroman till Kriminalförlaget? En diktsamling till Bra Spänning?! Hur tänkte du?
2. Du har slarvat med grammatik och schtavning Det äro innte rolig. At lesa sånt som ärr dålit srivet.
3. För många klyschor Solvargsleenden, långa välsvarvade ben, låga visslingar, någon som betraktar sin kropp i spegeln som första fysisk introduktion, har du sett dem en gång, har du sett alla. Och då vill du inte se dem igen.
4. Har du stereotypa karaktärer som beter sig som sjutton andra stereotypa karaktärer i sjutton andra stereotypa romaner?
5. Ditt följebrev är inte bra. Ibland går det fort. Om du lägger riktigt mycket energi på att ditt följebrev skall a) sälja ditt manus b) sälja dig c) förklara varför just ditt manus och du valde det förlag du skickar manuset till… så har du en chans att överleva fram till manusläsning i alla fall…
6.Ditt språk är platt Överdriven språkglädje a la överbegåvade estetgymnasister i all ära, men ett riktigt intetsägande språk är ett effektivt sätt för att undvika publicering.
7. Du har skrivit en spänningsroman som inte är spännande Alltför vanligt. Ett mord betyder inte att ditt manus automatiskt blir spännande. Fundera över varför din hjälte berörs av brottet, fundera över vilka insatser som ligger i vågskålarna för skurk och hjälte och andra berörda. Varför skall läsaren bry sig? (PS Det räcker inte med att DU känner för dina karaktärer…)
8. Ditt manus påminner om sånt andra författare redan gjort Glöm att bli ”nästa Agatha Cristie”. Det finns liksom redan en. Ditt manus inleds med en väderleksrapport Men kom igen nu. Snobben kom undan med det. Och om du inte har en handling som utspelas på en främmande planet där det går att göra en grej av att regnet stiger upp ur marken (kolla bara först att du inte är på Island) bör du undvika denna alla klyschors klyscha. NEJ det skapar INTE stämning! Förlaget har tidsbrist Tråkigt men sant.
 
Det finns en del i listan att ha i åtanke. Jag har två förlag kvar att vänta svar i från. Och hoppet är det enda som inte överger mig! ;)
Lycka till med era inskickade manus!

Härlig hälsning från det ljuva livet!

Hej Jenny!
Vi saknar dig ikväll och sänder en skål och massa kramar från Underbara Bar!
Pia, Birgitta, Peter, Andrea, Jill och Erik.

Fick precis en fin hälsning från Underbara bar, där jag skulle varit med ikväll. OM jag inte varit sjuk. :(
Tack till er alla och hoppas vi ses snart igen i skrivarakademins korridorer.
* Stor kram till er också! *

Precis så är det

Enligt min uppfattning består romaner och noveller av tre delar:
Berättandet, som för handlingen från A till B och slutligen till Ö; beskrivningen, som ger läsaren en känsla av närhet; och dialogen, som gjuter liv i persongalleriet i och med att de får mål i mun.
                                                                                             Stephen King
 
 

En upp

... två ner.
Nu ligger jag här i soffan med konstaterad lunginflammation. Inte konstigt att jag flåsar, hostar, svettas, sover och aldrig blir bra.
Ska ta mig till apoteket och hämta ut medicin. Så om några dagar kommer jag vara som ny. :D
Funderar på om jag ska skiva ut mitt manus 2 och redigera lite.
När jag redigerat klart manus 1, tänkte jag. `Nästa gång ska jag redigera lite varje dag så jag slipper göra 310 sidor på ett bräde´. Tror ni att jag har följt mitt råd till mig själv?
Nä!
Inte något har jag redigerat. Allt är rått, rått, rått.
Inser att min arbetsprocess blir störd om jag stannar upp och redigerar mitt i den. Fast när man ligger på soffan och inte vill se en dator på vykort ens, då passar det ju faktiskt att redigera på papper.
Jag ska börja med att vila, sen ska jag ta mig till övervåningen för en utskrift.
 
Må gott!
 

Vad är din kreativa kärna?

Det finns så mycket bra i "Att skriva" av S King.
 
Han skriver tex:
 
* När du skriver en story så berättar du den för dig själv.
* När du redigerar den är det din uppgift att ta bort sånt som inte hör till storyn.
 
* Skriv med dörren stängd, redigera med dörren öppen.
 
Det ligger mycket i dessa meningar. Han skriver också att:
* Läsning är författarlivets kreativa kärna *
Vilket jag kan skriva under på! :D
 
Allt man läser, ser eller hör drar igång fantasin och nya uppslag föds hela tiden.
 
 
 

Deckare

- Mamma. Om du ska skriva en deckare så har jag kommit på ett jättebra namn till den. Den borde heta "Nattvandrarna".

Det roliga är att en bok jag läser nu heter "Nattvandraren". Vilket Oliver inte har en aning om. Och visst är det ett bra namn på en deckare.

Idag har jag än så länge "bara" skrivit på min barnbok. Vi tog en tur till pulkabacken ( för min del väldigt liten tur. Vill inte bli kall och ännu sjukare ).
Familjen insisterar på att "kolla film", så jag hakar väl på. Sen ska jag skriva vidare.


En pyttestund för mig själv

Eftersom vi är en ganska stor familj är det alltid svårt att få egentid. Eller egentligen inte. Det jag menar är när det är knäpptyst runt omkring. Den tiden är svår att hitta men oerhört värdefull. Nu har 2 barn åkt till pulkabacken och ett har åkt på karateträning.
Lugnet har lagt sig och jag tänkte hinna skriva en stund innan jag ska åka och hämta karate kid.
Jag lyckades knåpa ihop 3000 ord igår vilket gör jag mycket nöjd. Jag hoppas verkligen på samma flyt idag. (Vilket man aldrig kan veta från dag till dag).
Jag hoppas att ni andra som är med i ReWriMo får en givande skrivardag. Jag laddar med lussebullar och te.
Ska skriva en liten stund nu, sen blir nog nästa skrivpass till kvällen.


Jag brukar

alltid kolla på Julkalendern med barnen. I årets julkalender är pappan författare. Det tycker jag var extra kul, så den kommer jag följa. Kände igen mig precis där han satt och försökte få något gjort. ;)
Nu har jag skrivit ett kapitel i min barnbok och så har jag redigerat klart mitt filmmanus för absolut sista gången. (sista lektionen på måndag). Nu ska jag grotta ner mig i mitt stora projekt. Som har arbetsnamnet Söder om stan.

Skulle bara...

Baka lite lussebullar först. Snart fika med glögg och gó bullar och sen skriva på ReWriMo. Måste nog vila lite först också. :) Men sen!