Lite sur och lite salt - lite av allt

Det snöar refuseringsbrev över mig just nu. Eller ja, inte direkt snöar men ändå. Jag har fått två stycken den här veckan. Samtidigt som det suger att få refuseringsbrev är jag ändå glad att svaren faktiskt kommer. Det är inte alla förlag som lyckas skicka ut ett svar överhuvudtaget. 
För det är ju så här (i alla fall i mitt fall) att det är först när svaren kommer som jag är redo att gå vidare med mitt manus.

Att jag i samma veva som refusen trillar in också får en recension av min debutroman I ditt kvarter med betyget 5/5 är väldigt underbart. Det visar att även om förlagen inte vågar satsa så finns det läsare som älskar det man gör och då blir det också enklare att fortsätta att skriva, skicka in till förlag och vänta svar, ibland så länge som upp till elva månader.
 
 
 
 
 
 
Man får samla på godbitar när refuseringar trillar in. Annars är det lätt att man åker rätt ner i källaren.
Här är en till godbit, I ditt kvarter har letat sig tillbaka in på topplistan av "Veckans mest lästa böcker."

Summan av kardemumman:
DET FINNS MYCKET ATT GLÄDJAS ÅT TROTS REFUSER.

Är du sugen på att läsa min debutroman så finns den i alla format. Välj själv.
Hör gärna av er när ni läst eller lyssnat. (Christoffer Svensson gör en jättebra uppläsning)
 
 
 
 
 
Allt gott och tack för att ni följer min resa mot ett författarliv på heltid. 
Man ska drömma stort! :D **Don´t let dreams be dreams**
 
 

Tillit och respekt

Intressant det här med tillit och respekt.
Häromdagen diskuterade jag detta fenomen med en väninna. Jag sa till henne: Det är så skönt med personer som dig, oavsett om det är månader sedan vi bestämt något så vet jag att du dyker upp utan att vi måste stämma av datum och plats igen. Jag vet att du kommer vara där i tid.

Jag är en person som verkligen uppskattar tillit och respekt. 
Har man sagt en sak så har man. Självklart ska man kunna ändra sig men då med marginaler och gärna en bra anledning.

För ett par månader sedan strök jag en väninna från min vänskapslista just på grund av detta.
Vi hade bestämt oss för att ses på ett kafé i stan ett visst klockslag. Jag såg till att vara i tid trots att jag fick stressa dit. Jag väntar med att beställa eftersom jag vet att hon är på väg. När tiden går och jag inser att personalen börjat undra så beställer jag en kopp te och en macka. Tiden går och jag får ett sms. "Blir lite sen, jag är på väg." 
Givetvis blir jag irriterad men tänker att ja, ja, hon kommer nog snart. Teet tar slut och jag köper en till kopp.
Efter två timmar kommer min väninna in på kafét i lugn takt. Sätter sig ner och berättar att hon "bara" kollade i några affärer på vägen...

Så.Gör.Man.Inte.
 
Noll respekt för andras tid. 
 
Detta gäller inte bara i privatlivet. Det gäller självklart även i arbetslivet. Just idag hände en sån sak som får mig att undra.
 
Ni som följer mig på min författarsida vet att ett förlag ringde och ville ge ut min diktsamling. Samtalet pågick i en hel timme. Vi planerade utgivning, satte datum, pratade om omslag, antal sidor och format på diktsamlingen och förläggaren sa att förlaget skulle stå för utgivningskostnaderna och att avtalet skulle komma dagen efter.
Tiden gick...
Inget avtal kom.
Jag mailade. Fick svar att avtalet kommer senast nästa vecka (senast igår skulle det kommit i min brevlåda)
Det kom inget avtal i min brevlåda dock kom det ett mail, där förläggaren plötsligt bestämt sig för att gå från att vara ett traditionellt förlag till att bli ett hybridförlag Citat: Från och med för några dagar sedan, så är bokförlaget ett hybridförlag och ett egenutgivningsförlag, det är ej ett tradionellt förlag. 
 
Häpp!
 
Givetvis tackade jag nej eftersom det inte var det här vi kommit överens om. Helt plötsligt ska jag själv stå för alla kostnader enligt förläggaren. Intressant. Eller hur? Han vill alltså bara tjäna pengar på mig ingenting annat.
 
Var är tilliten och respekten undrar jag? Varför är det så svårt att stå för sitt ord. Sluta lova saker ni inte kan hålla. Herre jisses. Hur.Svårt.Kan.Det.Vara?
 
Ja, jag är förbannad. Med.All. Rätt. 
Men, det betyder inte att jag ger upp. Bara att jag måste få ur mig detta. I morgon är en annan dag.
 
-Ge ut själv säger många.
Visst kan man göra det. Det är kostsamt och inte lika värdefullt att vara egenutgivare på marknaden som att ha ett förlag i ryggen...
MEN, det är en helt annan historia.
 
 
Bilden är lånad.
 
 
 
 
 

2019 hälsans år

Den som är ovän med sömnen drar alltid det kortaste strået.
 
Så är det verkligen och utan sömn är man konstant trött och har ingen möjlighet till återhämtning.

Därför har jag bestämt mig för att fokusera på hälsan under 2019. Inte springa fortare än kroppen och framför allt inte fortare än hjärnan orkar med. 
 
Ni som hängt med här ett tag vet att jag inte har sovit de senaste tre månaderna. Vidriga månader. 
Alla som inte sovit under en längre tid vet att man blir desperat och greppar alla strån som bara går för att komma tillrätta med sömnen.
 
Läkaren säger: Sov när kroppen signalerar att du behöver sova. 
Hmm... det skulle innebära att jag skulle sova dygnet runt som Törnrosa i ungefär 100 år. 
Hur som helst. "Sov när kroppen signalerar att du behöver sova", ja visst. OM jag kunde somna då ja.
 
Och ja, jag har provat allt. Verkligen allt. 

Nu har jag testat något helt nytt. Dricker en morgon- och en kvällsdrink och faktum är att jag har sovit i natt. Hallelulija! utan alkohol givetvis
Tidigare har jag haft spring i benen hela natten igenom trots dubbeldos av ren magnesium som alltid fungerat förut. Men i natt andra natten med mina drinkar så har jag sovit en lugn, djup och skön sömn vaknade inte ens när sambons väckarklocka ringde

Jag vågar inte hoppas på att detta ska fungera, vill  tro att det är en tillfällighet då jag är skeptisk mot drinkarna.
MEN.
Tiden får utvisa. Kan säga att jag redan nu ser fram emot att vakna i morgonbitti. För då jag vet om det fungerar på riktigt eller om det var ren slump.
Jag kommer skriva om detta ett tag fram över om mina upplevelser av dessa drinkar. 

Senaste tiden har jag somnat runt 05:00 och sovit någon timme och sen legat vaken och varit förlamad av trötthet. Har inte tagit mig ur sängen före lunch. Vidrigt tillstånd som inte hjärnans viljestyrka har kunnat råda bot på. Jag som annars kallas Jenny med piskan - just för att jag har en enorm viljestyrka och starkt driv.

I natt somnade jag runt 00:00 och vaknade vid 09:10 och klev upp. Bara det! Sammanhållen sömn -värsta lyxen.
Häng med på min resa mot en bättre sömn och ett piggare liv.
 
 
 
 

Dags att summera berg- och dalbanan som präglat 2018.

2018 började på topp.
Relesefest för nya romanen Närmare än du tror avrundade januari och ett år sprängfyllt av signeringar följde. Inte mindre än 24 olika tillfällen har jag haft förmånen att möta mina läsare. Har det inte varit på butiker så som Ica Maxi, Chockolaterian, Akademibokhandeln, Klackenberg så har det varit på marknader, träningscenter och bokmässor, både i Göteborg och i Visby.

Det har också varit ett briljant år för mina ljudböcker.
Både Närmare än du tror och I ditt kvarter blev ljudböcker under året. En dröm gick då i uppfyllelse eftersom jag alltid velat att någon av dem (helst båda) skulle nå ut till de "lyssnande-läsarna."
 
So far so good.
 
Under 2018 har jag arbetat igenom manuset med arbetsnamnet "Damerna" och skickat in det till olika förlag. Flera förlag hade manuset uppe på manusmöten vilket innebär att målet är väldigt nära. MEN... Nära skjuter ingen hare. Så tyvärr kom refuseringbrev på refuseringsbrev men även två antagningsbrev från två olika hybridförlag. Som jag i min tur tackade nej till. Det ena hybridförlaget lämnade dock dörren på glänt... 
Har ännu några förlag att vänta svar ifrån efter jul- och nyårs helgerna. Drömmen vore att få ut manuset som bok senast maj-juni eftersom jag helst vill ha med mig en ny bok till sommarens alla härliga marknader men jag förstår att tiden är knapp. Kanhända dyker en lucka upp. Hoppet är det sista som överger.
Tyvärr har förlagen lång framförhållning och många förlag har redan satt hela 2019 års utgivning. Så, vi får se vad som händer på den fronten.

Årets författarvecka på Fårö var den bästa! Alla fina minnen därifrån bär jag med mig.
 
Under senare delen av sommaren och höst/vintern hände saker jag inte kunde rå på (saker som inte har med mitt författarliv att göra) och som med tiden har gjort mig både osäker och deprimerad. 
Inte kul kan jag lova. Nu lever jag efter devisen "the only way is up."

En bra sak att nämna är att jag efter 1,5 år äntligen kan springa igen, ni som följer mig vet att mitt vänsterben har domnat bort och sovit stora delar av 2017/2018. Men med hjälp av Kraniosakral terapi håller nu mitt ben att springa på igen. Otroligt. Så tacksam! Då ska ni veta att under dessa 1,5 år har jag sökt all tänkbar hjälp via akupunktur, naprapati, massage, rehab träning, fotspecialist osv, osv. 
Nu när jag fokuserar på hälsan och motionen är det mycket peppande att benet håller.
 
Hur som helst. Eftersom året började i dur får jag väl acceptera att det slutar i moll och hoppas att 2019 rivstartar med god energi, roliga besked och framtidstro.

Mål för 2019:
Tänka på hälsan och låta den gå före i alla led.
Stå upp för mig själv och inte låta någon trampa på mig.
Få minst ett manus antaget - har flera färdiga manus på vänt.
Resa utomlands med familjen.
Och hitta det bästa sättet att leva och må bra i det.
 
 
 
 
 
 

Test

Det har inte fungerat att göra blogginlägg. Varken via appen eller direkt via blogg.se
Det här är bara ett test för att se om det går eller inte. 

(null)


När en dröm går i uppfyllelse

Ni som följt mig vet hur mycket jag längtar efter att någon av mina böcker skulle bli ljudbok. Nu är den äntligen här!

Nu finns den som bok, ljudbok och e-bok. Håller nu tummarna för pocket också.


Två fina förebilder!

Det har varit en intensiv vecka. Bland annat har jag minglat på Camilla Davidssons releasefest hos Printz P Förlag. En mycket trevlig kväll.

Annika Estassy och jag kom fram till att vi känt varandra sen 2014. Hon har alltid peppat och stöttat mig i med- och motgångar. Tack Annika. Och du, sluta aldrig att skriva!


Det här med signeringar och marknader

(null)

(null)

Det är många som undrar hur jag orkar åka runt och signera på helgerna. 
Det kan jag också undra ibland. Men faktum är att det är väldigt roligt att träffa läsare, både gamla och nya. 

Det är extra kul att få den där direkta återkopplingen på boken de redan läst.   Jag har dock insett att jag har svårt att komma ihåg namn och tyvärr ansikten. Det känns extra tråkigt när någon berättar exakt vilken signering de köpte boken på och jag inte kan komma ihåg det. 
Visserligen träffar jag och pratar med väldigt många vid varje tillfälle, men ändå. Synd tycker jag. 

Det är också kul att jag får chansen att berätta om vår bokcirkel på youtube. Många som läser mycket blir glatt överraskade av att den finns. 
De brukar fota av min reklamlapp för att komma ihåg var de hittar programmet när de kommer hem. 

(null)

(null)
Jag och Författare Anna Bågstam med färsk bok ute nu. Ögonvittnet. 
(null)
Peo Bengtsson också författare med ny bok ute. Vindstilla dagar på öde platser. 

Har varken läst Peos eller Annas senaste men har läst annat av båda och kan varmt rekommendera dessa författarskap. Vitt skilda från varandra.  Peo skriver lågmält och eftertänksamt. Vackert och sorgligt emellanåt.
Anna skriver med fart och fläkt. Absurt och brutalt men också med mycket humor.

Det finns några saker som utmärker vår bokcirkel. 
" Vi skojar och skrattar mycket.
" Vi tipsar om vilka böcker vi vill i alla typer av genrer. 
" Och vi fikar mest när ingen ser

Har ni missat vår bokcirkel så surfa in på Youtube och sök på Vad vi pratar om när vi pratar om böcker. 
Ibland spårar det och då har vi Bokfilm som klipper bort valda delar. Tack gode Gud för det. :)

(null)
Daniel och John. Gabriella fastnade inte på bild tyvärr. 

Och sist men absolut inte minst. Tack Alfa Antikvariat för alla underbara stunder med bokcirkeln. 
Jag är alltid på topphumör när jag lämnar bokcirkeln och alla skratten bakom mig.

Kommande signeringar:
6/5 Farsta Gård 
19/5 Tungelsta Vårmarknad
26/5 Estö Nynäshamn
7/6 Privat tillställning med föreläsning
28/7 Kappelshamn Gotland

Varmt välkomna! 

Från finsoffan till fulsoffan.

 
Rapport från fulsoffan.
Årets influensa har flyttat in och jag har parkerat mig i soffan. Fulsoffan som jag valt att kalla den och ni kommer förstå skillnaden.
Det bästa med den här veckan är att den börjat med många fina mail vilket känns extra bra när jag ligger här och hostar lungorna ur mig.
Konsum i Lärbro på Gotland har valt att köpa in min nya roman så även Norrbys bokhandel i Visby.
Jag fick mail om att det är dags att göra tilltryck på pocketen som i princip sålt slut.
Bara dessa två guldkorn får även den mest lealösa personen att dra på smilebanden.
Idag fick jag meddelande på FB att Nynäshamnspostens reportage är publicerat. Det känns som om omvärlden försöker pigga upp mig och vitaminboosta min febriga hjärna med bra nyheter.
 
 
 
På övre bilden ser ni finsoffan jag pratade om. Intervjun med Nynäshamnsposten är ute.
Nedre bilden. Currythecat, mitt ständiga sällskap. Han har verkligen hängt med mig i soffan 24-7. Vilket uppskattas mer än han någonsin kan förstå. 
 
 
Första sidan! Jättekul. Heja Nynäshamns kommun som vill lyfta förmågor även från andra kommuner. Tack Nynäshamnsposten för ett jättefint reportage, passar även på att tacka Ica Maxi i Nynäshamn som tog emot mig med öppna armar förra helgen.
 
 
Eftersom Currythecat helst sover när han sällskapar med mig får jag roa mig med annat. Skrivlitteratur är en bra grej att läsa, speciellt som influensan inte tillåter mig att läsa särskillt mycket då kroppen helst vill sova. Har också lyssnat på två ljudböcker som jag tyvärr somnat ifrån emellanåt. Men det fungerar ju att spola tillbaka. Som tur är.
 
 
Och sist men inte minst. En härlig återkoppling från en läsare som köpte boken förra helgen på signeringen. Visst känns det som att många utifrån vill peppa mig att bli frisk fort. Även om vaccumhuvudet är konstant är hjärtat fyllt av värme. Tusen tack för att ni drar mig upp ur soffan.
 
 
 
Den här veckan har jag paradoxalt nog börjat äta anti-inflammatoriskmat. Inte pga influensan utan av helt andra skäl, men det är väl ändå lite kul att jag blir monstersjuk i influensan samma vecka. Ha ha ha. Tror dock att den här maten kommer göra mig frisk fortare. Vi får se hur det blir med det.
 
Har aldrig ätit så många morätter på så kort tid förut. ;) Vill ni läsa om Anti-infammatoriskmat så vill jag tipsa om Hälsorevolutionen av Maria Borelius.
 
Hälsningar Bacillen
 

En fluga på väggen

När man ligger hemma på soffan med feber hinner man fundera en hel del. Jag har tänkt på det här med bokcirklar. Min första roman har varit med i privata bokcirklar och diskuterats och jag har alltid tänkt att det hade varit kul att vara en fluga på väggen i ett sånt sammanhang. 

Men nu är jag inte så säker på att det skulle vara så kul. Det är först nu jag insett hur mycket man analyserar en bok på såna här träffar. Jag kan säga att få böcker tål att analyseras sönder och samman.
Min nya roman kommer gå bokcirklar till mötes, två privata sådana mig veteligen (än så länge) och nä, jag vill inte vara med och höra vad som sägs även om jag fått många fina återkopplingar på boken.

Eftersom den här bokcirkeln Vad vi pratar om som vi kör på Youtube är min första bokcirkel som jag deltar i så inser jag också att det måste vara rätt jobbigt, att som författare sitta och se på när boken plockas ner i molekyler. Men samtidigt tänker jag att det är lärorikt. 
Om flera personer i panelen är ense om något som skaver i texten så har man som författare ett problemområde som är värt att ta till sig. Om alla däremot tycker helt olika/eller älskar boken så kan man vara nöjd med det och låta saken bero.
 
Jag kan ärligt säga att jag nästan sågar en bok i ett av de kommande avsnitten och det känns svårt att göra det. Man vill inte vara taskig mot författaren eller för all del förlaget, men man kan inte heller sitta och försköna när man är satt i en bokpanel för att ärligt prata om för- och nackdelar med en bok.
 
Jag vill ändå hoppas och tro att alla måste få ha sin egen åsikt även om det kanske inte faller författaren i smaken. Har man gått med på att boken ska stötas och blötas så måste man någonstans ändå tåla kritiken. 
 
Ja, det var väl det jag ville säga om den saken. Vill ni se vilken bok jag halvsågar, eller helsågade jag den? Ja, det beror på hur den som ser programmet tolkar mina ord. Men som sagt, vill ni se programmet så håll utkik efter Vad vi pratar omYoutube på torsdagar framöver. 
Kanhända blir författaren arg och frustrerad till att börja med, kanhända hör författaren av sig när allt lagt sig och tackat för att jag/vi pekar på något som gått författaren förbi. Vi får väl se.
 
Trots att jag haft vakumhuvud och feber idag har jag haft en sällsynt bra dag. Bland annat en härlig återkoppling på min senaste roman. Orden löd:
Nu har jag läst din andra bok. Fan vad du är duktig. Nu väntar jag på tredje boken.

Strax efter det här fina meddelandet kom, ringde det på dörren och jag fick en flaska mousserande vin som releasepresent för boksläppet. Inte helt kul att öppna dörren i pyjamasbyxor, håret i en rufsig tofs, nackkrage och halsduk och fårskinnstofflor men väl värt. Så fin gest. Tusen tack! <3
Som om inte det vore nog... 
Så trillade det in ett mycket spännande mail men en inbjudan om att delta i en podcast. Mer om detta längre fram. :D
 
Jag vill passa på att be om ursäkt till alla författare vars böcker inte faller mig på läppen. Jag hoppas verkligen inte att ni tar åt er av våra ord. Kom ihåg. Du är inte din bok!

>Puss<
 
 
 
 

Överväldigad!

Tänkte försöka sammanfatta kvällen igår. Releasen som jag väntat på sen maj 2017 när jag skrev på kontraktet. Ja, jag har inte bara väntat givetvis, jag har arbetat om vissa delar i manuset och haft testläsare och fått ett jättefint omslag och, och, och. Ja, ni fattar. Man behöver ha ett par månader på sig efter att man skrivit kontrakt, så vida man inte enbart jobbar med att skriva. Som ni vet jobbar jag nästan heltid också. 
 
Hur som helt. Det finns knappt ord som beskriver min tacksamhet för igår. Jag är så glad att det var så många som ville komma och fira den här kvällen med mig. Tänkte lägga upp ett gäng bilder från igår. 

Till er som inte hade möjlighet att närvara tänkte jag sammanfatta kvällen en aning. Först blev jag intervjuad av Maud min proffsiga svägerska. När signeringen sen drog igång roddade hon massor. Hon hade utlottning av chokladkakor från Lindt till den älsta i publiken, till den person som varit gift längst, till den som rest längst och till den personen som bodde närmast. Den här utlottningen fick fart på publiken och alla började prata med varann. En riktigt bra icebreaker. 

Senare under kvällen när jag signerat klart (ni kommer se den lååånga signeringskön här nedanför på bild) Lottade vi ut priser bland alla som köpt böcker. Tre fina bokpaket med två böcker i varje och en chokladkaka sen hade vi "julgransplundring" med inslagna julklappar och sist men inte minst några till chokladkakor.
 
Kvällen var helt perfekt. Publiken bestod av föredetta arbetskamrater, nuvarande arbetskamrater, lärare som jag haft i skolan, familj, vänner,  författarkollegor, pärlvänner,  skrivcoacher, språkgranskare, bokbloggare, elitlöpare och min löparcoach. En fantastisk blandning av männskor. 
 
Så till bilderna:
 
 
Kristina från Haninge kulturhus, Maud och jag inför författarintervjun.
 
 
Signering pågår.
 
 
 
Mycket snack och liten verkstad. :) Framgångsbyxorna är på.
 
 
Här får ni vrida på huvudet, lyckades inte lägga upp bilden i stående format.
 
 
Den berömda och lååånga kön fick inte ens plats på kortet. Så tacksam för alla som kom och firade min kväll. <3
 
 
Panorama bild.
 
 
 
Goodiebags till de femtio första som köpte boken. Tyvärr räckte inte goodibagsen till alla, vilket kändes tråkigt då vissa blev besvikna över det. Men det är svårt att beräkna antal.
 
 
Här pratar vi på scen och lottar ut priser.
 
 
 
Tack till mina sponsorer. :D
 
Extra tack till alla er som skrev fina ord i min gästbok. :) 
 
Ni som följer mig vet att jag har problem med nacken och jag är sååå glad att jag var förutseende och tog ledigt från jobbet idag. Har så ont i nacken efter signeringen att jag har stödkrage. Men jag kan lungt säga att det är värt varje uns av smärta. 

Tack till er alla! <3 <3 <3
 
Till er som hade tänkt komma men av olika anledningar som influensa, kräksjukabarn, övertidsjobb och annat är varmt välkomna till Valentinas Vardagsrum i Tungelsta City (bredvid Konsum) den 3 februari mellan 14-16 när jag är där och signerar min nya fina bok Närmare än du tror. 
 
 

Dags att summera året som gått.

I december för ett år sedan bestämde jag mig för att släppa taget. Släppa taget om viljan att bli utgiven, viljan som höll på att göra mig galen. 
Ja, inte galen på riktigt men jag trånade så mycket efter att få ut ett av mina bokmanus att varje fall blev högre och högre. 
Innan hade jag ruskat av mig refuseringsbrev, rest mig upp och gått vidare. Men när jag totalt bröt ihop insåg jag att jag måste hitta ett rimligare fokus. Ja, även om fokuset fortsatte att vara utgivning så lade jag ännu mer fokus på att skriva ännu bättre. Vända och vrida på texten ytterligare en gång eller två.
Och det hjälpte.
 
I April gav jag ut I ditt kvarter som pocket. En riktigt skön känsla efter allt strul som varit.

I maj i år blev jag antagen av Bokförlaget Sol. Förläggaren tyckte lika mycket om mitt manus som jag. Den känslan! Den går inte av för hackor.
Nu är det inte många dagar kvar till utgivningen. 25 januari för att vara mer exakt. Jag hoppas att ni kommer och firar med mig på Haninge kulturhus mellan kl 18-20. 

Det som hände härnäst var också galet. Min förläggare var helt säker på att ljudboksförlagen skulle anta mitt bokmanus. Detta gjorde naturligtvis att förväntningarna steg till skyarna. Men så kom fallet. Ljudboksförlagen tackade nej på löpandeband. Jag blev så fruktansvärt ledsen. Faktum är att jag blev förvånad själv över hur hårt jag tog det.

Att få ut en bok som ljudbok är något jag drömt om sen 2014 när min debutroman kom. 
Min förläggare peppade mig att själv leta ljudboksförlag och skicka till dem som inte redan tackat nej. 
Jag gjorde ett försök och lyckades! Min glädje var total. Ljudboken kommer ut i maj-18.

Jag inser att 2017 har öppnat många nya dörrar för mig. 
Nu i dagarna släpptes en bokcirkel på youtube som jag är delaktig i. Programmet heter "Det vi pratar om när vi pratar om böcker" och finns på youtube. Jag kommer vara med i avsnitt 2, 5 och 6. Tänker att alla som älskar att läsa borde se programmet. Vi kommer att boktipsa om riktigt bra böcker.

En annan sak som hänt under 2017 var att jag sprang på S. Bondesson (legendaren bland skrivlärare) på en pub i Visby i augusti. I september började jag kursa för honom. Jättekul eftersom jag i många år drömt om att vara hans elev och jag har lärt mig massor. 

Damerna (min arbetstitel) är ett manus jag skrev klart för rätt länge sedan. Tanken var att jag skulle skicka in det till förlagen i september, men så kom jag in på kursen och bestämde mig för att stöta och blöta det ytterligare en gång. Tanken nu är att jag ska skicka in det i februari. Jobbar igenom de sista fyrtio sidorna nu under jul, sen ska jag dra det sista sidorna en vända på kursen, ja jag har anmält mig till vårterminen också. Woop woop! :D

2018 kommer bli ett glimrande år. Det är jag helt säker på. Ny boken kommer ut. Jag kommer signera böcker för glatta livet hela året. Jag kommer boka in mig på alla typer av signeringstillfällen jag kommer över. Första bokade signeringen går av stapeln 3 feb kl 14-16 i Valentinas Vardagsrum i Tungelsta (det är en butik inte ett vardagsrum hemma hos). Mer om det länge fram.
Jag kommer skicka in "Damerna" till förlagen och jag kommer bli med ljudbok. 
Kan jag vara annat än nöjd, stolt och glad?

Önskar er alla god fortsättning och ett glimrande 2018.
 
 
Ps: Jag fick veta att ett av ljudboksförlagen som tackat nej tidigare hade ångrat sig, men då var mitt manus redan var antaget av ett annat förlag. Långnäsa. Sällsamt skön revansch.
 

Glöggmingel och julmarknader

Glöggmingel och julmarknader avlöser varandra. Kul och mysigt. 

December har oförtjänt dåligt rykte. Visst det är mörkt mest hela tiden men det finns så mycket mysigt med december också.
  Inte bara alla roliga julmarknader där jag och min roman möter nya läsare. 
   Även jul- och glöggmingel på stadens många förlag. Tyvärr hinner jag inte gå på alla men jag önskar att jag gjorde det. 
   Mitt i detta virrvarr av pepparkakor,  omslagspapper och julsnören har jag deadline på dedline. 
   Snart går min nya roman Närmare än du tror till tryck. Just nu letar jag tid här och där för att läsa igenom boken för att hitta små missar. 
   Det är inte länge kvar nu. Faktum är att ”det är närmare än jag tror.”
   Har inte riktigt haft tid att blogga. Under den senaste månaden har jag fixat sponsorer till releasefesten. Skrivit inbjudan och bokat lokal. 
   Det är så många små saker man måste komma ihåg. Tur att jag gjort detta en gång redan och därför har ett litet facit där jag kan bocka av vartefter. 
   I eftermiddag ska jag vara med på någonting jättespännande. Får tyvärr inte berätta vad än, men snart kommer jag dela med mig på alla fronter. Kan berätta att jag är nervös, fast på ett bra sätt. :)
    I veckan som gick var jag på ett frukostseminarium om marknadsföring och försäljning. Jätteintressant. Tog med mig några små ”kom-ihåg” därifrån men framför allt skapade jag nya viktiga kontakter. Mer om det närmare releasen. 
   Ha nu en härlig helg!
   Saknar ni julklappar till nära och kära så kan ni titta förbi Tungelsta julmarknad i morgon lördag 9/12 mellan 11-15. Eller Västerby bygdegård i Sorunda på söndag 10/12 mellan 11-15 där jag är och signerar böcker. 

Välkomna! 
Goodiebags och andra go’ bitar

Det har precis blivit klar med Ljudboksavtal. Ni som följer mig vet att jag för ca 4 veckor sedan trodde att loppet var kört. 
Men runt hörnet väntade ett ljudboksförlag som vågade satsa på Närmare än du tror. 

Nu drar det verkligen ihop sig till release 25 januari. 

Har börjat planera goodiebag till de femtio första som köper boken. 
Har beställt och fått jättefina papperspåsar i matchande färg till boken. 
Nu ska jag bara komma på vad jag mer kan fylla den med. 
Jobbar på sponsorer nu. 


Jag lyckades nyligen vinna nanonovelltävlingen hos Typ and Tell. 

En kort skräcknovell på max 140 tecken. 

Priset:
Boken- Att Skriva av Stephen King. :) 

Kom på att jag missat att presentera mitt omslag här. 

Fint va! Är så nöjd med omslaget. I veckan som kommer går den till tryckeriet för provtryck. 
Ska bli så spännande att se resultatet. 


Mycket vill ha mer

En magisk måndag. Som alltid. 

Älskar mina skrivdagar. 

Min sambo ringde hem och frågade vad jag gjorde. 
"Fikar med Majsan och Garbo"

När han senare kom hem frågade han:
"Vilka var det som var här?"

Ha ha ha! :D

Inte lätt för han att veta att jag fikade med mina karaktärer... 
Ja, vi har ju pratat om det här med tomtar på loftet och just detta tror jag faktiskt bara att mina författarkollegor förstår. ;)

Hur som helst. Mycket vill ha mer. Alltid när måndagen lider mot sitt slut vill jag ha minst en till skrivdag. 

Vi hade tur med vädret också. Satt ute hela eftermiddagen. 

Här går det bra att
beställa min bok

ADLIBRIS & BOKUSDu har väl inte missat mitt webbradioprogram!Här kan du beställa
#Älskanoveller, projektet
jag är grundare till!Här kan ni lyssna på
radiointervjun om hur
#Älskanoveller-
projektet kom till